MKC GYEREKNAP

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.05.28.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club több hírrel köszönti a gyerekeket, amelyek megmutatják, hogy milyen fontos szerepet töltenek be a klub életében. Több korosztályban is zajlottak kedves események a gyerekek főszereplésével és több iskolával is élő az MKC kapcsolata.


Közös játék a gyerekekkel a Bólyai János Általános Iskolában  

Mihály Petra, Mistina Kitty és a csapatkapitány Tóth Eszter a Győri SZC Bólyai János Általános Iskolában találkozott a gyerekekkel. Az MKC kézilabdázói voltak a sztárvendégek az iskola hagyományos gyereknapi ünnepségén. A közel száz kisiskolás pedig boldogan játszott együtt a játékosokkal, örömmel gyűjtötték be az autógramm kártyákát. A játékosaink nagyon élvezeték a gyerekekkel töltött órát, egy kis bemutatót is tartottak nekik, megmutatták a gyerekeknek a kézilabdázás alapjait. Az iskolások pedig ezt egy - egy virágcsokorral köszöntek meg az MKC élvonalbeli játékosainak.   

Ajándék labdák a Móra Ferenc Általános Iskolásoknak   

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club harminc szivacskézilabdát ajándékozott a Móra Ferenc Általános Iskolának, amit Blahovits Eszter testnevelő tanár adott át a gyerekeknek. A tanárnő az MKC utánpótlás edzője és ezek a kisgyerekek MKC néven versenyeznek az U8 - U9-es korcsoportban. A labdákat azonnal használatba is vették, azokkal gyakoroltak, hiszen a tornákon is ilyen szivacskézilabdákkal játszák a mérkőzéseiket. Ebben a fél évben három fordulót bonyolítottak le, amelyeken a Móra iskolások is részt vettek. Nagyon hasznos tehát ez a kapcsolat az iskola és a klub között, amire jó példa az MKC U12 remek szereplése, hiszen ez a csapat is a volt Móra Ferenc iskolásokra épül.   

Családi sportnapot tartott az MKC U12  

Az imént említett tizenkét évesek csapata családi sportnapot tartott Hegyeshalomban, a Stettni- tó partján. Balogh Sándor és csapata így készült a hétvégi zárófordulóra, amelynek az UFM Aréna lesz a helyszíne. A gyerekek és a szülők, nyolc különböző feladatban mérhették össze a tudásukat és az első három helyen célba érő család egy-egy kupával lett gazdagabb. Volt kvíz, zsákban futás, célba dobás, múmiakészítés, dekázás, tojásdobás, bekötött szemmel karóra dobás, lufiborotválás és apa-lánya focimérkőzés. Bográcsban készült gulyásleves és palacsinta volt a menü, a sok kacagással, vidám élményekkel tarkított napon. 

Ismerkedős délutánnal készültek a következő szezonra a kicsik 

A jövő szezonra készülve, szervezett egy ismerkedős délutánt az MKC U9-es csapata. A mostani tízévesek jelentős része ősztől feljebb lép és új edző vezetésével készül majd a tornákra. Mindössze hét gyerek marad Bognár Evelinnél, akikhez csatlakozik négy kislány a Móra iskolából, és többen Mayer Rebeka U9-esei közül. Ennek apropóján tartották meg ezt az ismerkedős délutánt, ahol saját készítésű pogácsával és más finomságokkal várták a kicsiket. A gyerekek jól érezték magukat, sokat nevettek, beszélgettek, miközben könyvjelzőket, képeslapokat csináltak, amelyekre motivációs szöveget írtak.   

Folytatódott a sulifesztivál az UFM Arénában  

- A második sulifesztiválon megpróbáltuk figyelembe venni az első alkalom tanulságait - nyilatkozta Bognár Róbert az MKC utánpótlás szakmai vezetője. - Kevesebb volt a holtidő, pörgősebbek voltak a gyakorlatok, zenét használtunk és valamivel kevesebb állomáshelyet alakítottunk ki. Persze alapvető különbséget jelentett az is, hogy most nagyobb gyerekek jöttek a Móra Ferenc Általános Iskolából. Ők már komolyabb sport, sok esetben kézilabda ügyességgel érkeztek, így gyorsabban haladtunk a feladatok megvalósításában. Ismét sok tehetséges gyereket láttunk, ezért nagyon fontos, hogy ők is megismerjék az UFM Arénát, az edzőket. Régebben kimondottan az iskolákból érkező gyerekek jelentették a kézilabdázás utánpótlását, de ez az elmúlt években ez országosan megakadt. Ezért nagyon jó kezdeményezés a sulifesztivál, amire szeretnénk is építeni, ezért tervezzük, hogy már szeptembertől felvesszük a kapcsolatot több mosonmagyaróvári iskolával. 

- Erre az alkalomra az iskolánk harmadikos-negyedikes diákjai jöttek el, akik szintén nagyon lelkesek voltak - folytatta Blahovits Eszter a Móra Ferenc Általános Iskola testnevelő tanára. - Ők jobban bírták a terhelést, hiszen többen már kézilabdáznak és szinte valamennyien sportolnak vagy táncolnak. Az első fesztiválról nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, a gyerekek, a kollégák nagyon szerették és azt láttam, hogy most is jól érezték magukat. Jól tudunk együtt dolgozni az MKC edzőkkel, így sok gyereket lehet megnyerni a kézilabda sportágnak. Több iskolából van is érdeklődés, hogy hozzánk hasonlóan pályázzanak erre a lehetőségre, hiszen itt az első lépést az iskolának kell megtenni. Nagyon jó kezdeményezés ez, ami viszont akkor lesz igazán hasznos, ha az iskolákból folyamatosan érkeznének a következő korosztályok.