MKC KÉZILABDA TÁBOR – KÉT CSOPORTBAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.07.03.
Immár negyedik éve rendezi meg a kézilabda táborát a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club és ez a program továbbra is rendkívül népszerű. Július elsején a kicsik, azaz az óvodások és az általános iskolák alsó tagozatos gyermekei kezdték kézilabda táborozással a hetet. Ahhoz, hogy szakmailag megalapozott és tartalmas legyen a hét programja, komoly szervezési ás háttér munkára volt szükség. Erről kérdeztük, Kránitz Jánost az MKC utánpótlás edzőjét, aki mindkét táborozás szervezésében részt vesz.


-        Az idei táborunkban, a kicsik csoportjában 31 kislány van, ami tulajdonképpen optimális létszám. Több ilyen életkorú gyermek foglalkoztatása már nagyon nehezen lenne kivitelezhető pedig így is gyakorlatilag négyen vagyunk velük. Ezen a héten Farkas Veronika a táborvezető, akinek Fekete Fanni az MKC ifjúsági játékosa és Mayer Rebeka segít, aki szintén kézilabdázott nálunk és most szeretne elindulni az edzői pályán. Én magam is itt vagyok minden nap és próbálom hasznosítani magam, miközben már a jövő heti programokat is szervezem Reggel nyolc órára jönnek a gyerekek, akiknek délelőtt és délután is tartunk edzéseket. Napi háromszori étkezést is biztosítunk és természetesen arra is figyelünk, hogy a pihenő időket is hasznosan és érdekes foglakozásokkal töltsék el. A nagy hőségre való tekintettel kiemelten figyelünk az edzések időpontjára, a helyszínekre és a megfelelő folyadék pótlásra.Ezekben a korosztályokban semmi sem fontosabb a játéknál és annal, hogy a kicsik jól érezzék magukat és élményeket gyűjtsenek.

-        A táborozás során maximálisan erre törekszünk, és szerencsére úgy tapasztaljuk, hogy el is érjük a célunkat. A gyerekek felszabadultak, vidámak és élvezik a kézilabdát, mint játékot. A legtöbben az MKC igazolt játékosai, tehát jól ismerik egymást és ez is segítség a számunkra. Ennek a nyári programnak a keretében az a legfontosabb tehát, hogy mindenki jól érezze magát és így alakuljon ki a közösségi élmény. Ezt a célt szolgálják a különböző szabadidős programok, a látogatás Pannonhalmán, az arborétumban és a kilátónál, valamint a mosoni kalandparkban. Nekem személy szerint egy élmény minden nap ezekkel a kis tündérekkel. Azt pedig jó látni, hogy Farkas „Veró” milyen jól ért a nyelvükön és így igazán hasznos és szórakoztató foglalkozásokat tart. A jövő héten a nagyobb lányok jönnek majd és náluk már jobban előtérbe kerülnek a versenyek, a mérkőzések, tehát így fogjuk összeállítani a tábor programját.


Következő mérkőzés:
NB I, 6. forduló
2019.10.18., 18:30 óra.
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Gorkij utca 1.