MOSOLYGÓS FELKÉSZÜLÉS

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.07.15.
A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club nyári felkészülését a honlapunkon rendszeresen értékelni fogjuk a szakmai stábbal. Az első két hét tapasztalatairól most Gyurka Jánost a csapat vezetőedzőjét kérdeztük.

- A felkészülés elején vagyunk és eddig sikerült elvégeznünk azt a fokozatos állóképesség fejlesztő munkát, amelyet terveztünk - nyilatkozta a vezetőedző. - Nagyon jó a játékosok hozzáállása az edzésekhez, amelyek rendre heti tíz foglalkozást jelentenek, a hetet a szerda délutáni pihenővel kicsit kettéosztva. Két alapvető szempont figyelembe vételével dolgozunk, amelyek közül az első a különböző fizikai tesztek elemzése. A másik pedig a pszichológiai, mentális állapotra vonatkozó vizsgálatok értékelése. Ezek a mérések pontos képet adnak nekünk a kézilabdázókról, meghatározzák az egyének számára megfelelő terhelést. A vegyes felkészülésünk fontos eleme még a szünet alatt megkopott labda technikai gyakorlatok átismétlése. Természetesen a délutáni labdás edzéseken is nagyon figyelünk a prevencióra, tehát megpróbáljuk teljesen kizárni a sérüléseket.


- Milyen elképzelések szerint folytatódik a munka a következő két hetes ciklusban, amelyben már edzőmérkőzések is szerepelnek? 
- A munka mennyisége a következő két hetes időszakban nem fog változni, a módszerekben azonban lesznek újítások. Ebben a korai szakaszban továbbra is a felzárkóztatásra, a képességek fejlesztésére fókuszálunk, amelyeket jól fognak szolgálni a felkészülési mérkőzések. Ezeken közelebbi képet szeretnék kapni a lányokról és az edzéseken gyakorolt elemeket akarom látni mérkőzés szituációkban. Fontos célunk, hogy többféle védekezés, támadás variációt elsajátítsunk, valamint az, hogy az öt új játékosunkat beépítésük a csapatunkba. Próbáljuk az egyénre szabott feladatokat is gyakorolni, szabályokba önteni, amelyekhez szintén kellenek ezek a felkészülési találkozók. Örülök annak, hogy a magyar ifjúsági válogatott munkáját is segíteni tudjuk, de a pénteki vélhetően háromszor harminc perces gyakorló találkozó a számunkra is erőfelmérő lesz. 

- Szerencsére mindegyik mosonmagyaróvári játékos egészséges, így rendre huszonkettő-huszonhárom játékossal dolgozik a foglalkozásokon.
- Jelenleg valóban bő kerettel dolgozunk, de a fiatal játékosaink számára nagyon hasznos együtt készülni a tapasztalt társakkal. Így felveszik azt a ritmust, terhelést, amelyet majd vissza visznek, tovább adnak a saját korosztályukban. Később a tizennyolcas játékoskeret lesz igazán alkalmas az érdemi munkára, de most még nem zavaró a nagyobb létszám. Az edzéseink ideje is hosszabb most a megszokottnál, mert egy tanulási fázisban vagyunk, amelyhez egyértelműen több idő szükséges. Önmagában megtanulni ugyanis nem elég a dolgokat, azokat használni kell a játékban ahhoz, hogy sikeresek legyünk. 

- Gyurka János tapasztalt szakember, pontosan ismeri tehát egy nyári alapozás menetét. Ezért inkább a személyes benyomásairól kérdezzük az MKC esetében? 
- Nagyon jó együtt dolgozni a lányokkal, kimondottan pozitív benyomásaim vannak az elvégzett munkáról. Érezhető, hogy a játékosoknak már nagyon hiányoztak a közös edzések, valamint az is, hogy egy felfelé ívelő szakaszban hagyták abba a játékot. Ezek a pozitív energiák pedig nekem is fontosak, hiszen a napi munkában az edzőt is segíti ez a motiváció. Egy felkészülési időszak ugyanis nem könnyű, sokszor fárasztó, monoton, nem is mindig sikeres, hiszen fájó izmokkal kell dolgozni, koncentrálni. Mégis úgy látom, hogy egyre többet jelenik meg a mosoly a lányok arcán, ami nagyon biztató a jövőre nézve.Az MKC 2020/21-es idényének őszi fordulói:
 • 1. forduló: Debrecen-MKC
 • 2. forduló: MKC-FTC
 • 3. forduló: MTK-MKC
 • 4. forduló: MKC-Vác
 • 5. forduló: Alba-MKC
 • 6. forduló: Kisvárda-MKC
 • 7. forduló: MKC-Békéscsaba
 • 8. forduló: Érd-MKC
 • 9. forduló: MKC-Szombathely
 • 10. forduló: Dunaújváros-MKC
 • 11. forduló: MKC-Siófok
 • 12. forduló: NEKA-SZISE-MKC
 • 13. forduló: MKC-ETO

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök

A Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázói is egyéni edzésekkel tartják formában magukat. A játékosoktól kapott felvételekből pedig készítettünk egy összeállítást.

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 1., szerda