ÖT PLUSZ EGY ÉRKEZŐ, ÚJABB SZINTET LÉPHET AZ MKC

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.03.25.
A folyamatos, úgynevezett lépésről lépésre való fejlődés hívei a Motherson-Mosonmagyaróvári KC vezetői. Az NB I-es együttes, a most bemutatott új játékoskeretével, a következő idénytől, még meghatározóbb tagja lehet a világ legerősebb női kézilabda-bajnokságának.

Tavalyelőtt, az elsőosztályú kiesést követően, rögtön talpra állt a csapat, s megnyerve a másodosztályú bajnokságot, azonnal visszajutott az élvonalba, majd stabilizálva helyzetét, újoncként, meglepetésre a tizedik helyen végzett. Az idei szezonban gyorsan kiderült, hogy ugyan az új igazolások többsége nem jelentett erősítést, a régi játékosok, a tehetséges fiatalokkal kiegészítve, mégis előbbre léptek, hiszen az együttes kilencedik a táblázaton, a Liga-kupában pedig elődöntős. 
Horváth Cs. Attila, a klub elnöke elmondta, hogy a profi világban legalább fél évre előre kell gondolkozni a csapat kialakítását illetően, így mára az MKC-nál is szinte teljesen összeállt a következő idény kerete, amely új vezetőedző irányításával kezdi majd meg a tervezett nyári felkészülést. Az bizonyos, hogy Laura Popa után Karol de Souza és Ferenczi Annamária is távozik a gárdából, valamint bizonytalan még Marija Holesova és Dányi Bernadett sorsa. A mostani csapatból érvényes szerződése van a következőknek: Herczeg Lili, Fritz Noémi, Katona Flóra, Domokos Dalma, Lancz Barbora, Bardi Fruzsina, Horváth Bernadett, Tilinger Tamara, Szalai Zsuzsanna, Kellermann Dóra, Hudák Emma, Simona Szarkova, Gyimesi Kitti, Hajtai Vanessza. Rajtuk kívül még néhány tehetséges fiatal is biztosan tagja lesz majd a keretnek. Az eddigi szakvezető, Bognár Róbert, akinek irányításával egyébként a csapat három éven keresztül teljesítette a klub célkitűzéseit, marad az egyesületnél, és utánpótlás-igazgatóként tevékenykedik a jövőben.
És akkor az érkezőkről, akik magyar játékosok, és eddigi teljesítményük alapján, biztosan meghatározó tagjai lehetnek a következő évi MKC-nak! 

A 24 éves, 178 cm magas irányító-átlövő, Kovács Patrícia magyar-osztrák kettős állampolgár, és jelenleg annak a német TuS Metzingen-nek játékosa, amely nemrégiben a Thüringen és a Dortmund gárdáját is legyőzte a bajnokságban. További érdekesség, hogy játékostársa a regnáló világbajnok holland válogatott két tagja, Amega és van Wetering is. Osztrák bajnok és kupagyőztes, 2017-ben Ausztria legjobb női kézilabdázójának választották. Édesapja a kiváló szakember, Kovács Ferenc, aki jelenleg a Hypo Wien mestere. 

Kovács Patrícia  

A 26 esztendős, 182 cm magas Szemerey Zsófi, a BL-részvevő Ferencváros kapusa, aki az idei védési teljesítménye alapján, az NB I-ben a harmadik a posztján. A magyar bajnok, junior Európa-bajnoki ezüstérmes, junior világbajnoki ötödik helyezett hálóőr, mondhatni hazatér Mosonmagyaróvárra, hiszen 2014 és 2017 között már védte az MKC kapuját. 
Szemerey Zsófi  

A 26 éves, 175 cm magas Sirián Szederke jelenleg a Dunaújváros játékosa. Az ETO-nevelésű válogatott beálló BL-győztesnek, magyar bajnoknak és kupagyőztesnek, valamint junior EB-ezüstérmesnek mondhatja magát. A csupaszív játékos védekezésben és támadásban is kimagasló teljesítményre képes. 
Sirián Szederke  

A 27 esztendős, 180 cm magas Tóth Eszter, az idén több bravúrt is bemutató MTK irányító-átlövője. A magyar bajnok és kupagyőztes, EHF-kupa döntős játékos, az idei bajnokságban második helyen áll a góllövőlistán. Tősgyökeres győri, édesapja, a fiatalon elhunyt ETO-legenda, Tóth László, míg édesanyja, az Audi-ETO utánpótlás edzője.  
Tóth Eszter  

Az egyik legtehetségesebb hazai balszélsőnek tartják a 19 éves Stranigg Zsófiát, aki oszlopos tagja volt a tavalyi, győri ifjúsági Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett magyar  válogatottnak. Jelenleg az élvonalbeli Szent István SE játékosa, testvére pedig Stranigg Ferenc, aki az MKC pályaedzője.  
Stranigg Zsófia  

A Mosonmagyaróvári KC új vezetőedzője, a magyar kézilabdázás egyik ikonja, a Veszprém egykori közel háromszázszoros válogatott átlövője, Gyurka János lesz. Játékosként sokszoros magyar bajnok, világbajnoki ezüstérmes, olimpiai negyedik helyezett volt, aztán pedig Németországban profiskodott, majd ott kezdte el edzői pályafutását is. Aztán az MKC elődjének, a Veszprémi Barabásnak lett a szakvezetője, később dolgozott a világhírű osztrák Hypo-nál, majd a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) következett számára, amely munkája mellett a magyar férfi junior válogatottat is irányította. Az 58 éves szakember a legmagasabb nemzetközi edzői minősítéssel rendelkezik.  
Gyurka János


Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - NEKA
2023.12.20., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó