MOSONMAGYARÓVÁRIAK A NEMZETKÖZI PORONDON

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.05.26.
A Motherson-Mosonmagyaróvár élvonalbeli női kézilabdacsapatának fejlődését jelzi az a tény is, hogy egyre több kiemelkedő díjjal, nemzetközi sikerrel rendelkező játékos választja a klubot.

A nemrégiben távozó Karol de Souza világbajnok volt, Hudák Emma és Sirián Szederke,  BL-győztesnek mondhatja magát, Tóth Eszter EHF-kupa döntőben szerepelt, Szemerey Zsófi junior EB-ezüstérmes volt, Kovács Patríciát Ausztriában az év játékosának választották, Lancz Barbora Szlovákiában az év legjobb utánpótlás játékosa szavazáson lett első, míg tavalyi győri ifjúsági Európa-bajnokságon, Herczeg Lili, Kellermann Dóra és Stranigg Zsófia szerzett aranyérmet. 

A média legutóbb, két múltbeli kézilabda sikert is felelevenített: a Dunaújváros 2016-ban, 17 év után lett újra európai kupagyőztes. Az EHF-Kupa döntőjében a Dunaújváros a győri Konkoly Csaba edző által irányított, német Metzingen együttesét győzte le. A finálé visszavágó-mérkőzése egyébként Veszprémben volt, 3700 néző előtt, s az M4 Sport felvételén áhítattal nézhettük, amint Horváth Bernadett és Hajtai Vanessza is pályára lép, játszik, s ünnepel a diadal után.


Egy másik EHF-kupa győzelem, 2005-ben, azaz pontosan 15 esztendeje volt, így most a jubileum miatt került újra középpontba: a székesfehérvári Cornexi, miután az elődöntőben az FTC gárdáját ütötte ki, a döntőben a Graboplast-ETO ellen nyert, úgy, hogy a finálé visszavágóján hat gólos hátrány dolgozott le a jóval esélyesebb győri csapat ellen. A fehérvári sikernek részese volt, az akkor 16 éves, Tilinger Tamara is.

Szóval, szerencsére van mire emlékezni, és van kikre büszkék lennünk az MKC-nál is! Talán hamarosan eljön majd azaz idő is, amikor az UFM Arénában lehet nemzetközi mérkőzésen, mosonmagyaróvári sikerért szurkolni…


Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök