Nagyarányú, magabiztos győzelem a szezonnyitón

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.09.02.
A Motherson Mosonmagyaróvár a szezon első bajnokiján a Budaörs otthonában lépett pályára. Az MKC-nek Lancz Barborát és Stranigg Zsófit, korábbi sérüléseik miatt még nélkülöznie kellett.
Jól kezdett a fehér mezes Motherson Mosonmagyaróvár, amely rögtön a kezébe vette az irányítást. Tóth Eszter, Albek, Tóth Gabriella és Ivancok is hozta a magabiztos formát, amellyel végig tartották a vezetést. A Budaörs próbálta tartani a vendégek által diktált erős tempót, ám húsz perc elteltével már érződött a fáradtság. Schatzl vezérletével, valamint Szemerey remek védéseivel az utolsó öt percben ellépett az MKC. (14-19)

A folytatásban Schatzl és Tóth Gabriella tovább ontották a gólokat, amelynek köszönhetően a 40. percre már kilenc volt közte. A végéig sem változott a játék képe, a Motherson Mosonmagyaróvár tartotta előnyét és megérdemelt, magabiztos győzelmet aratott a Budaörs otthonában. (29-36)
Az MKC szeptember 6-án, szerdán a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC-t fogadja.

Moyra-Budaörs Handball - Motherson Mosonmagyaróvár 29-36 (14-19)
V.: Paska, Vastag Budaörs, Városi Sportcsarnok, 850 néző   Budaörs: Vártok R. - Szabó-Májer 3, SZEKERCZÉS 4 (4), Szövérdffy-Szabadfi 1, Pálos-Bognár 1, Hudák 2, Szabó A. 1. Csere: Mistina (K), Gergely-Zsigmond, Szép, Debreczeni-Klivinyi 2 (1), SCHNEIDER 5 (2), Vártok T. 3, Mlinkó 2, Kiss M., TÓTH M. 5 (1). Vezetőedző: Buday Dániel
Motherson Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - Udvardi, PÁSZTOR 3, IVANCOK 4, TÓTH G. 5, Albek 3, SCHATZL 7. Csere: Hadfi (K), Tótj E. 4 (2), Varga E. 3 (3), Sztankovics 1, Bardi, Faragó 2, TÓTH N. 4. Vezetőedző: Gyurka János

Kiállítások: 4 perc, ill., 16 perc.
Hétméteresek: 8/9, ill., 5/8.  

Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „Rendkívül jó mentalításban, sikere éhesen léptünk pályára, ez az egyik legfontosabb számomra. A lányok nagyon fegyelmezettek voltak védekezésben és a támadásban is érződött, hogy tudatosan kézilabdázunk. A második félidőben mindenki lehetőséget kapott, kicsit hullámzó is lett a teljesítményünk. Pontatlanság is csúszott a játékunkba, olykor lekéstünk bizonyos szituációkról és ennek is köszönhetően sok két perces büntetést kaptunk, de tisztán látjuk miben kell még fejlődnünk. A legfontosabb azonban, hogy nyertünk az ellen a Budaörs ellen, amely komoly erősítéseken esett át."


Fotók: MKC, Moyra-Budaörs Handball
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó