NAGYON KÖZEL JÁRTUNK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.09.02.
Nem jó előjelekkel várta a Motherson-Mosonmagyaróvár a Ferencváros elleni bajnoki nyitányt, mert nem tudott teljes kerettel felállni a Népligetben. Ennek ellenére az MKC-nak ismét sikerült megszorítania, teljes erőbedobásra kényszerítenie a magyar bajnokság egyik aranyesélyesét.

FTC-Rail Cargo Hungaria - Motherson-Mosonmagyaróvár 26 - 24 (13 - 12)  
NB I. bajnoki mérkőzés 1. forduló - Budapest, Elek Gyula Aréna, 500 néző 
2022 szeptember 02. péntek 18.00 óra 
Vezette: Horváth Péter - Marton Balázs  

Ferencváros: JANURIK - Malestein, BÖLK 4, Stolle, Edwige 2, Lekic 2, MÁRTON G. 6. 
Csere: Sass K. (kapus), Klujber 3 (2), Szucsánszki, Cvijic, Szöllősi-Zácsik 2, KOVÁCS A. 5, Kisfaludy A., Kukely A. 1, Hársfalvi 1.  
Edző: Elek Gábor  

Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - Mihály, LANCZ 10 (1), Tóth N. 1, PÁSZTOR 1, IVANCOK 6, Stranigg Zs 2 (1). 
Csere: Mistina (kapus), Faragó 1, Kovács P. 2, Hajtai, Sztankovics 1, Bardi, Csire. 
Edző: Gyurka János  

Kiállítások: 14 perc (piros lap: Stolle 58. perc), ill. 8 perc (piros-kék lap: Szemerey 50. perc)  
Hétméteresek: 3/2, ill. 5/2 


Nagyon komoly csapatot lehetett volna összeállítani azokból a játékosokból, akik ezen a mérkőzésen nem lépek pályára, hiszen a Ferencvárosból Bíró Blanka, Kovacsics Anikó és Tomori Zsuzsa hiányzott. Sajnos ehhez a névsorhoz hozzá kellett adni a mosonmagyaróvári oldalról a beteg Tóth Esztert és a sérült Tóth Gabriellát és Albek Annát, sőt gyakorlatilag a napokig szintén lázas betegséggel bajlódó Kovács Patrícia játékával is nagyon óvatosan számolhatott Gyurka János. 
A két csapat játékosállományát ismerve egyértelmű volt, hogy az MKC-nak nehéz lesz pótolni a meghatározó, tapasztalt kézilabdázókat. Igaz a sportban többször előfordult már, hogy pont a bajok, a nehézségek hoztak elő extra energiákat egy csapatból.
Az első tíz percben tartotta is a lépést a Motherson-Mosonmagyaróvár a vendéglátókkal, pedig fokozatoson egyre gyorsabb, dinamikusabb lett az FTC játéka. Negyedóra elteltével, azonban időt kért Elek Gábor, mert 6 - 6-ot mutatott az eredményjelző a Népligetben, amire az FTC szurkolói közül vélhetően kevesen számítottak.
A hazai oldalon jöttek a cserék, Szucsánszki, Szöllősi-Zácsik, és a hatalmas termetű szerb Cvijic, de az MKC tartani tudta a döntetlent, sőt jobb büntető kihasználással…Szemerey Zsófi remekelt a kapuban és feltétlenül meg kell említeni Lancz Barbora és Ines Ivancok bátor, eredményes játékát is. Jól érzékelhetően látszott, hogy a Ferencvárost még az idény elején jár és talán egy kicsit meg is lepte az MKC elszánt ellenállása.
Stranigg Zsófia egy időntúli hetessel állította be az első félidő eredményét, amely így, egy gólos ferencvárosi vezetéssel mutatott valóságos képet a játékrészről. 

A második harminc perc elején a vendéglátok a széleken fejezték be a támadásaikat és ezzel sikerült két - három gólra növelni az előnyüket. Így most, tíz perc elteltével Gyurka János kért időt, hogy rendezze a sorokat és a csapat meg is próbált faragni a hátrányából. Fiatalabb, mozgékonyabb Ferencváros volt ebben a periódusban a pályán, amely így a Fradi tábor buzdítását kihasználva, fokozta is a tempót.
A találkozó utolsó negyedéhez négygólos hazai vezetéssel érkeztünk, aminek ellenére még messze nem lehetett elkönyvelni az FTC győzelmét. Egészen az 50. percig, amikor a TV felvételének visszajátszása alapján piros, majd eltiltást jelentő kék lapot kapott Szemerey Zsófi. Ez már döntő tényező volt, mert az egyik alapemberét veszítette el a hajrában a mosonmagyaróvári gárda. 
Becsületesen beleállt a hátralévő percekbe is a mosonmagyaróvári csapat, ismét felzárkózott két gólra. Az idő viszont ekkor már a hazai csapatnak dolgozott, amit a zöld-fehérek rutinos kézilabdázói, igaz nem is kis munkával, ki is használtak.
A találkozót két góllal a Ferencváros nyerte, a Motherson-Mosonmagyaróvár pedig egy olyan vereséget könyvelhet el, amiért semmilyen kritikát sem kaphat a csapat.  

Elek Gábor: - Gratulálok a mosonmagyaróvári csapatnak, amely nagyon megnehezítette a dolgunkat. Igaz ebben mi is hibásak voltunk, mert igaz ez egy tipikusan első fordulós mérkőzés volt, de ehhez képest is sokat hibáztunk. Nem vagyunk top formában, érződött, hogy nem volt problémamentes a felkészülésünk. Komoly feladataink vannak, amelyekhez ez a teljesítmény kevés lesz, ezért dolgozunk tovább, hogy javuljunk.  

Gyurka János: - Minden nehézségünk ellenére olyan értékeket mutatott a csapat ami megsüvegelendő. Ezek szerint sikeres volt a nyári felkészülésünk, hiszen a lányok igazi csapatot alkottak. Szakmailag inkább a védekezésünkkel voltam elégedett, a támadásaink során még sok helyzetet kihagytunk. Voltak gondjaink a hétméteresekkel is, de összességében ez a mérkőzés azt mutatta, hogy jó úton járunk.

Következő mérkőzés:
Motherson-Mosonmagyaróvár - Dunaújvárosi KKA
2022.10.12., 18:00 óra.
Videók
összes videó