NÉGY NAP - KÉT MÉRKŐZÉS - NÉGY PONT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.09.14.
Az eredetileg kijelölt játékvezetők forgalmi akadályoztatása miatt, új bírópárossal és negyven perces késéssel kezdődött el a találkozó. A csapatoknak így volt idejük a bemelegítésre, a szurkolóknak pedig a bosszankodásra. A mosonmagyaróvári publikum nem örült annak, hogy Szemerey Zsófi most sem játszhatott, mert a ma délelőtti fegyelmi tárgyaláson két mérkőzésről tiltották el. Vele kapcsolatos jó hír viszont az, hogy Pásztor Noémivel meghívót kapott a magyar válogatott keretébe.


Motherson-Mosonmagyaróvár - Érd 35 - 24 (17 - 10) 
NB I. bajnoki mérkőzés 3. forduló - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 800 néző 
2022 szeptember 14. szerda 18.40 óra 
Vezette: Bócz László - Wiedemann Viktor  

Mosonmagyaróvár: MISTINA - Mihály, Lancz 2, Kovács P., Pásztor 2, Ivancok 4, STRANIGG ZS. 6 (2). 
Csere: TÓTH E. 11 (4), Bardi 2, FARAGÓ 1, HAJTAI 4, Sztankovics K. 1, Tóth N. 2.  
Edző: Gyurka János   

Érd: HADFI - Dávid-Azari 3, Ábrahám 5, Gerencsér, Sztankovics R. 1, Kopecz 8 (4), Fekete B. 3.  
Csere: Csapó Kyra (kapus), HORVÁTH D., Puskás L. 2, Csiszár-Szekeres, Sztankovics R., Csáki Zs. 2.  
Edző: Horváth Roland   

Kiállítások: 8 perc, ill. 12 perc  
Hétméteresek: 7/6, ill. 4/4   

Az első három perc kapusbravúrokról szólt, a gólcsendet így csak hetesből, előbb a volt MKC átlövő Kopecz Barbara, majd közvetlenül utána Stranigg Zsófia törte meg. A folytatásban is a kapusoké volt a főszerep, Mistina Kitty és Hadfi Gréta is ziccerhelyzetekben tudott hárítani, így hét perc alatt mindössze három gólt tudtak lőni a csapatok. Érdekes volt, hogy ekkor már időt kért Horváth Roland, hiszen vezetett a csapata a meglehetősen indiszponáltan kezdő MKC ellen.
Stranigg Zsófia büntetőjét is hárította Hadfi Gréta, de a mosonmagyaróvári balszélső ezért két gyors lerohanás góllal állt bosszút. Ennek ellenére az MKC folyamatosan az egyenlítésért támadott, a vezetést csak a 16. percben sikerült átvennie. Ekkor azonban gyorsan négy gólra növelte az előnyét az eddig nagyon bátran kézilabdázó, de ekkor a támadásban kicsit megtorpant érdiekkel szemben.
Ekkor tehát érthető volt az érdi időkérés, hiszen 11 - 5 volt az eredmény és a játékban óriási fordulat állt be az első negyedórához képest. Már jól védekezett az MKC, érezhető volt, hogy a mosonmagyaróvári játékosok felvették a ritmust és ezzel nagyon elbizonytalanították a vendégeket. Nagyon hosszú percekig nem tudtak gólt lőni az érdiek, és az MKC nem várta meg a Csiszár-Szekeres Klárával és Horváth Dórával valóban magas védőfal felállást, gyors lerohanások után szerzett gólokat. 
A félidő második szakaszában beindult a gólgyártás, a kiállítások száma is megszaporodott, de az MKC magabiztos előnyét nem fenyegette veszély. Kicsit nehezebben kezdte a találkozót a Motherson-Mosonmagyaróvár, ami egyrészt érthető, hiszen vasárnap is tétmérkőzést játszott, másrészt a félidő második felében már eredményesen játszott. 

A fordulás után öt perc elég volt az MKC-nak ahhoz, hogy Hajtai Vanessza találatával tízre növelje a két csapat közti különbséget. A mérkőzés tehát vélhetően eldőlt, inkább az maradt a kérdés, hogy mit kezdenek majd a csapatok a hátralévő idővel. Látunk-e felszabadult kézilabdát, szép gólokat vagy csak lehozzák ezt a mérkőzést a játékosok. Horváth Roland nem sokat cserélt, a pályán hagyta az alapcsapatát, Gyurka János viszont többet változtatott és az esélyt a fiatalok, Faragó Luca és Sztankovics Kyra gólokkal hálálták meg. 
Nem volt sziporkázó a játék, de Tóth Eszter például olyan kapufás gólt bombázott az érdi hálóba, amiért jogosan járt a taps. az Összképre pedig az volt jellemző, hogy a vendégek próbáltak tízen belül maradni, az MKC pedig igyekezett javítani a gólarányán. A szurkolók persze hajtották a kedvenceket és ismét tízgólos vezetésnek örülhettek 30 - 20-nál, a mérkőzés 53. percében. A becsületesen küzdő vendégek próbálták tartani a lépést, de ezen a találkozón azért jól látszott, hogy egy felsőházhoz tartozó gárda fogadott egy az alsóházhoz tartozó csapatot.
Magabiztos győzelmet aratott tehát a Motherson-Mosonmagyaróvár az Érd ellen, négy nap alatt két hazai bajnoki mérkőzés pontjait begyűjtve. Külön érdkesség, hogy mindkét találkozón 35 gólt dobott a mosonmagyaróvári csapat és ezek az adatok egyértelműen elismerést érdemelnek! 

Gyurka János: - Ma nehezen lendültünk játékba, a találkozó első negyedórájában nem voltunk elég élesek. Át is fogjuk gondolni azt, hogy min kell változtatnunk, ha ilyen rövid az idő, hiszen négy alatt játszottunk két bajnoki mérkőzést. Idővel azonban megtaláltuk a ritmust, sikerült magabiztosan begyűjteni ezt a két pontot, sőt időnként a szórakoztató volt a játékunk. Alakuló csapat vagyunk, sokat kell még dolgoznunk, hogy a teljesítményünk egyenletes legyen. 

Horváth Roland: - Egy edző tisztában van a realitásokkal, tehát nem is az bánt igazán, hogy vereséget szenvedtünk, hiszen az MKC remek csapat. Azzal van gondom, hogy volt kapusteljesítményünk, a védekezésünkre sem lehetett panasz, de kihagytunk tizennégy ziccert. Nehéz elfogadnom azt, hogy több játékosom hitetlenül kézilabdázik, feladja a mérkőzést és ez ellen tenni is fogok.

Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - Praktiker-Vác
2023.09.28., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó