NEM LEHET BOTLANI

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.01.26.
Nagyon komoly téttel bíró mérkőzéseket játszott már a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljaival. Az élvonalba jutásért, a bajnoki bronzérem megszerzésérét is összecsaptak már a felek, rendre mosonmagyaróvári sikerekkel. A 2023 január 27.-én pénteken 18.00 órakor kezdődő NEKA - MKC bajnoki találkozónak nincs ilyen súlya, de a bajnoki pontokra most is szüksége van Gyurka János csapatának.

Tájékoztatjuk a szurkolóinkat, hogy a balatonboglári találkozót a mérkőzést online stream formájában közvetíteni fogja az M4 Sport kézilabdás Youtube-csatornája. A csatornát az alábbi linken lehet követni: https://www.youtube.com/@m4sportkezielo732/streams
Az élő stream általában csak néhány perccel a mérkőzés előtt válik elérhetővé. 


Hetek óta Európa-Ligában szereplő csapatokkal találkozunk, sőt nemsokára következnek a Bajnokok Ligájának résztvevői, az ETO és az FTC - nyilatkozta Tóth Nikolett a mosonmagyaróvári csapat irányító-átlövője. - Ebben a sorban tehát kivételnek számít a NEKA elleni találkozó, de mi ezt is pontosan ugyanúgy kezeljük, mint az említett mérkőzéseket. A balatonboglári fiatalok játékát alaposan kielemeztük, így felkészülten érkezünk pénteken a NEKA csarnokba. Ebben a bajnokságban születtek már váratlan eredmények, sajnos mi is belefutottunk kellemetlen vereségbe, ezért több kisiklást nem engedhetünk meg magunknak. Egyértelműen arra törekszünk, azért dolgozunk, hogy stabilizáljuk a teljesítményünket, ne legyenek hullámvölgyek a játékunkban. Nagyon komolyan vesszük tehát a Nemzeti Kézilabda Akadémia elleni bajnoki találkozót, amelyen a sajt játékunkkal szeretnénk dominálni. 

A Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatával 2021 májusában találkozott utoljára az MKC, amikor a fiatalok az első évüket töltötték az NB I-ben. Azon a zárófordulóban megrendezett találkozón biztosította be a harmadik helyét az Motherson-Mosonmagyaróvár, az akkor Boglári Akadémia-SZISE néven szereplő akadémisták pedig a vereséggel elbúcsúztak az élvonaltól. A következő idényben ismét feljutottak a legjobbak közé, a mostani NB I-es bajnokságban azonban eddig kevesebb eredményt értek el a gyorsaságra, a sok futásra épülő játékukkal. Jelenleg a 14. helyen, tehát az utolsó helyen állnak, mindössze egy győzelemmel, amelyet még tavaly októberében szereztek meg hazai pályán a Békéscsaba ellen. 2022 decemberében Dunaújvárosból hoztak el pontot, de a többi kilenc mérkőzésük vereséggel végződött.  

Motherson-Mosonmagyaróvár – Boglári Akadémia-SZISE  38 - 35  (19 - 17)  
NB I felnőtt bajnoki mérkőzés - 25. forduló  
2021 május 26. szerda 18.00 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 1.000 néző  

Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - Katona 3, KOVÁCS P. 4, Gyimesi, HORVÁTH B. 4, Hudák 2, STRANIGG ZS. 5 (3).
Csere: HERCZEG (kapus), TÓTH E. 7 (3), LANCZ 3, SZARKOVÁ 4, Sirián 2, Domokos 1, Hajtai 3. 
Edző: Gyurka János  

Boglári Akadémia-SZISE: GERCSÓ - KUKUCSKA 4, KAJDON 3, Farkas J., Bánhidi, Mlinkó, MÉRAI 5. Csere: Magera, Szabó Luca (kapusok), KORONCZAI 12 (5), Vámos M. 1, Faragó L. 2, Woth 2, JUHÁSZ G. 4, Takó 2.
Edző: ifj. Kiss Szilárd 

Igaz a jórészt korosztályos válogatott játékosokból álló együttesnél nem az elsődleges szempont az eredményesség a felnőttek között. Az akkori összeállításukból is kiderül, hogy a szereplésük a leginkább a fiatalok élvonalbeli tapasztalatszerzését segíti. A jelenlegi keretüket is tizenévesek alkotják, de a kapus Wéninger Alexa és a volt mosonmagyaróvári irányító Kellermann Dóra rutinosabb játékosként próbál segíteni a fiataloknak. A találkozó külön érdekessége lesz, hogy Faragó Luca a testvére ellen fog kézilabdázni, hiszen Faragó Lea a mosonmagyaróvári beálló húga. 

A Nemzeti Kézilabda Akadémia 2022/2023-as játékos kerete és mezszámai: 
Kapusok: 1. Wéninger Alexa, 28. Zaj Klára, 71. Németh Kata 
Beállók: 8. Juhász Kata, 97. Szabó Lili 
Átlövők: 3. Varga Emilia, 15. Zsembery Viktória, 21. Faragó Lea, 25. Csata Panna, 55. Pálmai Liza, 88. Ferenczy Diána 
Irányítók: 5. Csíkos Luca, 18. Kellermann Dóra, 33. Uhrin Lili, 96. Kovalcsik Bianka, 99. Nagy Laura  Szélsők: 26. Szabó Anna, 27. Molnár Dorottya, 34. Gém Léna, 47. Horváth Petra 
Vezetőedző: Bohus Beáta