NEMZETI SPORT ELŐZETES - ALBEK ANNA AZ EB UTÁN MÁR AZ EURÓPA-LIGÁRA HANGOL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.12.04.
Az országos sportnapilap is foglalkozik a Motherson-Mosonmagyaróvár Európa-Liga mérkőzésével, az írásukat így a honlapunkon is közöljük. A magyar női kézilabda-válogatott tagjaként második felnőttvilágversenyén lépett pályára Albek Anna a novemberi Európa-bajnokságon, ám azóta sem sokat pihent: gőzerővel készül az Európa-liga selejtezőjére a Mosonmagyaróvárral.

A Motherson-Mosonmagyaróvár 20 éves jobbátlövője, Albek Anna hat mérkőzésen szerepelt és összesen 47 percet játszott az idei kontinenstornán. A fiatal kézilabdázó néhány nap pihenőt követően újrakezdte a munkát csapatánál, és már a Gloria Buzau elleni vasárnapi Európa-liga-selejtezőre készül.  


„A saját teljesítményemmel nem voltam elégedett, mert sokkal többre vagyok képes, és sajnálom, hogy nem tudtam annyit segíteni a válogatottnak, mint amennyit akartam – kezdte a beszélgetést Albek Anna, az MKC válogatott játékosa az Eb kapcsán. –  Ennek ellenére mindig pozitív vagyok és még mindig tanulófázisnak tudom be ezt a tornát, hiszen sérülésből jöttem vissza, és az Eb előtt mindössze két bajnokin játszottam. Tudtam, még nem lesz akkora szerepem, ám igyekeztem a lehető legjobban kihasználni a kapott játékperceket. A vége felé már voltak jobb pillanataim, de még mindig van miben fejlődnöm.”  

Albek – aki négy gólt szerzett az Európa-bajnokságon – társaihoz hasonlóan csalódásként élte meg a 11. helyet, de próbál optimista maradni és leszűrni a tanulságokat, hogy a nemzetközi kupában hasznára lehessen a Mosonmagyaróvárnak. 
„Valamilyen szinten behatároltuk magunkat  az európai mezőnyben. Nem azt mondom, hogy ez a realitás, jobb helyen is végezhettünk volna az Eb-n, mert ez a csapat nem a tizenegyedik helyet érdemli. Még bennem van a válogatott időszak, és időbe telik, hogy visszaszokjak az óvári rendszerbe. Egy hete kezdtük újra a munkát a klubnál, nagyon motiváltam érkeztem vissza, és jó látni, hogy az egész csapat koncentráltan készül a vasárnapi  Európa-liga-összecsapásra” – mondta Albek, aki úgy vélte, bár az előző hétvégén lejátszott, MTK elleni bajnokin nem volt épp csúcsformában, azt a mérkőzést is fel lehetett használni a román listavezető elleni hangolódásra. 

Ugyanis az MKC játékosainak a következő nagy feladat a Gloria Buzau lesz, amely hibátlan mérleggel vezeti a román bajnokságot, és többek között olyan válogatott játékosokat tudhat soraiban, mint az Európa-bajnoki bronz­érmes montenegrói válogatott Marta Batinovic és Ljubica Nenezic, a Bajnokok Ligája-tapasztalattal is rendelkező horvát válogatott Valentina Blazevic és honfitársa, Kristina Prkacin, a szintén BL-t megjáró szerb válogatott Marija Petrovic vagy a korábbi román válogatott Maria Madalina Zamfirescu. 
„Kezdettől fogva tudtuk, hogy bárkit is kapunk, nagyon fel kell készülnünk, hogy továbbjussunk a csoportkörbe. Mindkét mérkőzést szeretnénk megnyerni, még ha jobb is lenne hazai pályán játszani a visszavágót. A válogatottnál Korsós Dorinát is megkérdeztük az ellenfélről, illetve videóelemzéssel is készülünk rájuk. Nagy játékerőt képvisel a Buzau, tapasztaltak a játékosai, de ha mindenki magához mérten kimagasló teljesítményt tud nyújtani, meglehet a továbbjutás” – zárta gondolatait Albek Anna.

Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó