Nemzetközi klasszis az MKC-ban

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.12.11.
Javában tart a női kézilabda Európa-bajnokság, amelynek árnyékában viszont a hazai csapatok készülnek a bajnokság folytatására.
Az EuFire Mosonmagyaróvári KC csapata az edzések mellett a pályán kívül is aktív, hiszen a Kisvárdáról érkezett jobbszélső, Katona Flóra után az átlövő poszton is erősített. Nem is akárkivel, hiszen nyugodtan kijelenthető, a 26 éves, 174 cm magas Simona Szarková személyében nemzetközi klasszis került az MKC-hoz. A balátlövő a szlovák válogatott erőssége, s a Duslo Sala, valamint a Banik Most után, legutóbb a norvég Storhamar gárdájában szerepelt. Abban az együttesben, amely az EHF-kupában, kiütve a Byasen és az Érd csapatát, bejutott az csoportkörbe, s amelyben többek között két világklasszis, Heidi Löke és Betina Riegelhuth is a csapattársa volt. Szarková már az új csapatával készül, hivatalos bemutatása a klub szerdai sajtótájékoztatóján lesz, a szurkolók pedig a december 18-ai MKC-Kispest jótékonysági mérkőzésen láthatják majd először a mosonmagyaróvári UFM Arénában.
Az MKC két szlovák válogatott kiválósága, Bízik Réka (balra) és Lucia Gubikova (jobbra) között az immáron szintén mosonmagyaróvári Simona Szarková
Következő mérkőzés:
NB I, 7. forduló
2019.10.25., 18:00 óra.
Elek Gyula Aréna, Budapest, Kőbányai út 47/B