Népszerű a „Dobj egy labdát” kampány

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.04.03.
Az Eu-Fire Mosonmagyaróvár-Győri Audi ETO KC bajnoki mérkőzésen indult útjára a Példa Egyesület „Dobj egy labdát” elnevezésű kezdeményezése.
A január 18-ai találkozó szünetében a szurkolók 239 labdát dobtak a pályára, amelyek később bölcsődékbe, óvodákba és iskolákba kerültek, hogy így szerezzenek örömet a gyermekeknek, valamint felhívják a fiatalok figyelmét az egészséges életmódra.
Forrás: Mészely Réka

A kampányhoz azóta sokan csatlakoztak, például a Binder Cable Assemblies Bt. A jánossomorjai cég dolgozói 85 labdát gyűjtöttek össze, amit a vállalkozás megduplázott. A 170 labda kétharmadát a Körzeti Általános Iskola diákjai kapták meg csütörtökön délelőtt, a többi játékot pedig más intézményeken osztja szét a Példa Egyesület.

„A Binder cégcsoport az egész világon jelen van – mondta az eseményen Vida János cégvezető. Ez egy családi vállalkozás és a mi vállalatunk is igyekszik ezt az értékrendet követni. Nagy öröm számunkra, hogy csatlakozhattunk a Példa Egyesület felhívásához, amiről az egyik munkatársunk értesített minket. A nálunk dolgozók nagyon lelkesen felkarolták az akciót, és ehhez a cég is hozzátette a magát. Örülünk, hogy segíteni tudtunk a helyi iskolának.”
Forrás: Jakab Tamás

A Binder labdagyűjtési kampányának az MKC játékosa Lázár Jázmin volt az arca. Nem véletlenül, hiszen az óvári ifjúsági csapat alapemberének édesapja, Lázár József a cég egyik fontos munkatársa. „Büszkék vagyunk arra, hogy tehetséges játékosunk Lázár Jázmin ehhez a kezdeményezéshez az arcát adta” – mondta Horváth Cs. Attila, az MKC elnöke, aki szintén részt vett a csütörtöki eseményen. A mosonmagyaróvári klub elsőként karolta fel a Példa Egyesület kezdeményezését.
Forrás: Mészely Réka

„Az MKC rengeteg szeretetet és támogatást kap, ezt pedig mi szeretnénk visszaadni az embereknek. Ez a mi hitvallásunk. Megpróbáljuk azt a népszerűséget, amivel ez a klub rendelkezik, felhasználni az olyan akciók népszerűsítésére, mint a „Dobj egy labdát” kampány. Nagy élmény volt látni a januári MKC-ETO mérkőzés szünetében, azt, hogy a csapat szurkolói a rengeteg labdát egyszerre a pályára dobták” – mondta Horváth Cs. Attila a klub elnöke, aki meghívta a jelenlévőket – a Binder cég vezetőit, a kampány szervezőit, Bella Zsoltot az Jánossomorjai Körzeti Általános Iskola igazgatóját és 30 diákját, valamint Lőrincz Györgyöt, a város polgármesterét - az MKC egyik hazai mérkőzésére.
Forrás: Jakab Tamás

„Büszkeség számunkra, hogy a környéknek van egy olyan szervezete, mint a Példa Egyesület, amely árgus szemmel figyeli a környezetét, és mindenhol igyekszik segíteni – kezdte a beszédét Lőrincz György, Jánossomorja polgármestere. Büszkeség, hogy van egy olyan klubja a régiónak, mint az MKC, amely a pályán nagyszerű eredményeket ér el, és azon kívül is sokat tesz az emberekért. Emellett a Binder cégre is büszkék vagyunk, hogy felkarolták ezt a kezdeményezést. Fontos, hogy jó példát mutassunk az embereknek, és, hogy sokan kövessék azt a szellemiséget, amit a Példa Egyesület, az MKC és a Binder képvisel.”
Forrás: Mészely Réka

Az ünnepélyes labdaátadás után egy bemutatómérkőzés következett, amit az iskola tanulói játszottak az MKC ifjúsági csapatával.
Forrás: Mészely Réka
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó