NINCS FOLYTATÁS A MAGYAR KUPÁBAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.02.15.
Elátkozott csarnok a siófoki Kiss Szilárd aréna a Motherson-Mosonmagyaróvár szempontjából, ahol nem sikerül legyőzni tétmérkőzésen a hazai gárdát. Erre az első harminc perc tompább teljesítménye után, kevés esélye is maradt a Magyar Kupában az MKC csapatának.

Siófok KC - Motherson-Mosonmagyaróvár 30 - 25 (18 - 12) 
Magyar Kupa mérkőzés 4. forduló - Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 200 néző 
2023 február 15. szerda 18.00 óra 
Vezette: Hargitai Gábor - Markó Gábor   


Siófok: RAJCIC - Such 3, PAPP 4, Kajdon 2, Ndiaye 2, MILOSAVLJEVIC 8 (3), MAVSAR 4. 
Csere: DEBRECZENI-KLIVINYI 7 (4), Sirián, Abduorahim, Puhalák. 
Edző: Uros Bregar  

Mosonmagyaróvár: Szemerey - Sztankovics 2, Lancz 3 (1), Tóth G. 3, Pásztor 2, Tóth E. 1, Stranigg Zs. 1. 
Csere: Mistina (kapus), Ivancok 1, Bardi 2, Albek 2, FARAGÓ 3, Kovács P., Csire 1, TÓTH N. 4 (1).  
Edző: Gyurka János  

Kiállítások: 8 perc, ill. 12 perc  
Hétméteresek: 8/7, ill. 3/2   

Az első percek kicsit ideges játékot hoztak, amit az is igazolt, hogy a játékvezetők három hétméterest is ítéltek. A hazai csapat nyugodott meg hamarabb és így a nyolcadik percben háromgólos vezetést szerzett. Az MKC a mérkőzés elején támadásban volt pontatlan, mindössze három találatot sikerült szereznie tíz perc alatt. A hazaiak ennek már több mint a duplájánál jártak, így Gyurka János időt is kért, beszélni akart a játékosokkal. Több cserét is végrehajtott, de a jobbszélen nem tudott változtatni, mert Mihály Petra sérülés miatt nem állt a csapat rendelkezésére.
A Siófok csapata dinamikusabbnak tűnt a januári bajnoki mérkőzésnél, elsősorban az akkor hiányzó, horvát válogatott Dejana Milosavljevic irányító játékával. Talán egy kicsit frissebnek is érződött a hazai együttes, amiben jelentős szerepe lehetett, hogy az Európa-Ligában otthon játszottak a hétvégén, az MKC pedig a sokadik hosszú utazás után lépett pályára.
A félidő utolsó szakaszában a Mistina - Csire, Albek, Tóth G., Faragó, Kovács P. Stranigg Zs. összeállításban játszott az MKC, tehát pihentetett néhány játékost Gyurka János. A Balaton-partiak keveset cseréltek, az alapjátéksok végig pályán voltak, tartották azt a négygólos különbséget, ami tulajdonképpen szinte végig jellemezte ezt a játékrészt. 
Sajnos az utolsó percekben a Siófok növelni is tudta az előnyét, így a továbbjutás szempontjából lényegesen kedvezőbb helyzetből várhatta a mérkőzés folytatását. 

A második félidőt a Szemerey - Sztankovics, Lancz, Tóth N., Pásztor, Tóth E., Csire kezdőcsapattal kezdte az MKC, akik két gyors góllal faragtak a hátrányból. Ezt Pásztor Noémi duplája követte, így pedig már sokkal közelebb került az eredmény tekintetében a két csapat. Azonnal időt is kért a hazai gárda szlovén mestere Uros Bregar, de a csapata a következő támadását sem tudta góllal befejezni. 
Sztankovics Kyra viszont betalált a szélről, így gyakorlatilag 19 - 17-nél egy új mérkőzés kezdődött, amiben az eddigieknél sokkal erőteljesebben jelezte a részvételét az MKC. Élesebb játékot láttunk, a hazaiak rövid időn belül három büntetőt is dobhattak, amelyek segítségével, három góllal vezettek a találkozó utolsó negyed előtt. A hazaiaknál pedig a szakmai vezetés semmit sem kockáztatott, szinte nem is változtattak az alapcsapatukon. A volt mosonmagyaróvári játékosokból álló különítményből, így most csak a csereként játszó Sirián Szederkét láttuk. Szerencséje som volt az MKC-nak, hiszen kettős emberhátrányban Tóth Gabriella lövése mindkét kapufát érintve kerülte el a gólvonalat. Megpróbált felzárkózni a mosonmagyaróvári csapat, de a 28 - 23-as eredmény öt perccel a mérkőzés vége előtt, nem volt bíztató. Még a továbbjutást érő döntetlenre is kevés esély maradt, ami elsősorban a gyengén sikerült első félidőnek volt köszönhető.
A Motherson-Mosonmagyaróvár így elbúcsúzott a Magyar Kupától, a figyelmét a nemzetközi kupasorozatra és a magyar bajnokság folytatására kell fordítania.  

Uros Bregar: - Siófokon minden mérkőzés fontos, ezért nagyon örülök ennek a győzelemnek. A belső posztokon mi kevesebbet tudtunk változtatni az ellenfelünknél, az is érződött, hogy mindkét csapat komoly sorozatterhelésben van. A védekezésünk azonban ma jól működött és elsősorban ennek köszönhetjük a sikerünket. Sok sikert kívánok a mosonmagyaróvári csapatnak a hétvégi Európa-Liga mérkőzéshez.  

Gyurka János: - Gratulálok a Siófok csapatának, ők ötös osztáylzatot érdemelnek küzdeni tudásból, mi pedig ma egyest. Értékelhetetlenül gyenge volt az első félidőnk, nem volt védekezésünk és a kapusteljesítményünk, ami el is döntötte a továbbjutás kérdését a Magyar Kupában. A második félidőben jobban akartunk, de akkor sem voltunk pontosak és hatékonyak és ezekért nagyon csalódott vagyok.

Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó