„NINCS LEHETETLEN”

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.01.19.
A 2023 január 21.-én szombaton 20.00 órakor kezdődő Motherson-Mosonmagyaróvár - Ikast Handbold Európa-Liga csoportmérkőzés előtt, Lancz Barbora előzeteséből idézünk a címben. A fiatal jobbátlövő szavait ugyanis a tettek is alátámasztják, hiszen az előző fordulóban tíz gólt szerzett a Franciaországban, a Nantes elleni találkozón.

- Nagyon akartunk, küzdöttünk Franciaországban, de a mérkőzés végére elfáradtunk, így sajnos nem tudtunk jobb eredményt elérni - mondta a játékos. - Szokatlan nekünk ez kettős terhelés, fizikálisan és mentálisan is fárasztó, de nagyon figyelünk a regenerációra, hogy bírjuk ezeket a heteket. Ennek ellenére én nagyon élvezem ezt az időszakot, szeretek készülni, videózni, utazni a csapattal. Várom tehát, hogy megmérkőzzünk a dán Ikast csapatával, amely az Európa-Liga sorozat favoritjai közé tartozik. Nagyon gyors, technikás kézilabdát játszanak, amivel magabiztosan hozták az első két csoportmérkőzésüket. Az Ikast tehát a mérkőzés esélyese, de a számunkra az UFM Arénában, a saját szurkolótáborunk előtt nincs lehetetlen.  


A 2020/2021-es szezonban negyedik, legutóbb pedig harmadik helyezett dán Ikast Handbold az egyik legsikeresebb csapat az Európa-Ligában. Tavaly az elődöntőben mindössze egyetlen góllal maradtak alul a későbbi győztes SG BBM Bietigheim ellen. Nem csoda tehát, hogy a dánokat most is esélyesnek tartják a sorozatban, amit az Ikast Handbold vezetői és játékosai sem cáfolnak. A nagymúltú klub az1994/1995-ös szezon óta résztvevő az európai versenyeken és most egy újabb trófeával szeretné bővíteni a rangos gyűjteményét.  

- Nagy történelemmel rendelkező klub vagyunk, ezért mindig fontos számunkra, hogy jól szerepeljünk Európában. Hiszünk abban, hogy most megvan az a csapatunk, amely képes megnyerni az EHF Európai-Ligát, amire az elmúlt két évben is volt esélyünk - mondta Kasper Christensen vezetőedző. -  Úgy gondoljuk, hogy a Páris 92, a Nantes, a Valcea és a DVSC Schaeffler is komoly esélyes végső győzelemre, tehát a legjobbunkat kell nyújtanunk ebben az erős mezőnyben.  

A dán csapat többször változtatott már nevet, 2018-ban a HC Midtjylland Handbold névről Herning-Ikast Handbold lett, majd idén ebből esett ki a Herning. Az 1970-ben alapított csapat székhelye pedig Herning városa, ahol a hazai mérkőzéseiket az 3.000 férőhelyes IBF Arénában játszák. A négyszeres dán bajnok és kilencszeres kupagyőztes sárga –feketék a Kupagyőztesek Európa-kupájában, az EHF-kupában és a Challenge-kupában is szereztek már elsőséget. A Bajnokok között az elődöntőig jutottak 2003-ban és 2014-ben és ezekben a sorozatokban szereztek tapasztalatokat magyar ellenfelekről, hiszen az ETO-val, az FTC-vel, a Siófokkal, a Váccal és az MTK-val is megmérkőztek már. 

Jó formában is várják a szombat találkozót, a második helyen állnak a nívós dán bajnokságban, az Európa-Liga csoportkörben pedig eddig hibátlan teljesítménnyel. Az első fordulóban hazai pályán 30 - 20 arányban győztek a Nantes ellen, a második találkozón pedig Norvégiában a Fanát verték meg 35 - 24-re. A keretük skandináv válogatott játékosokra épül, kiváló dán, norvég és svéd kézilabdázókból tudnak két szinte teljesen egyenértékű, rendkívül erős sort felállítani. Nem is szerencsés ebből a névsorból bárkit kiemelni, így szorítkozzunk arra a tényre, hogy három olyan játékosuk is van, az átlövő Skogrand, a szélső Friis és az irányító Petersen, akik a tavalyi évvégi Európa-bajnoki döntőben is szerepeltek

Az Ikast Handbold 2022-2023-as játékoskerete és mezszámai:
Kapusok: 1. Jessica Ryde (svéd), 16. Andrea Austmo Pedersen (norvég) 
Szélsők: 6. Cecilie Brandt, 15. Emma Friis, 23. Trine Mortensen, 77. Line Mai Hougaard 
Átlövők: 4. Julie Scaglione, 7. Stine Ruscetta Skogrand (norvég), 19. Alberte Ebler, 21. Ingvild Bakkerud (norvég) 
Beállók: 5. Vilde Johansen (norvég), 11. Sarah Iversen, 13. Julie Gantzel 
Irányítók: 14. Emma Lindquist (svéd), 17. Simone Cathrine Petersen, 93. Line Uno 
Vezetőedző: Kasper Christensen   

Gyurka János a Motherson-Mosonmagyaróvár vezetőedzője: - Nagyon örültünk a hétközi bajnoki sikernek, ami remélem, hogy kicsit helyreállítja az önbizalmunkat, megerősíti a hitünket. A csapategységünk rendben volt, több jó egyéni teljesítményt is láttam, a csodálatos közönségünk pedig most is segített. Várjuk tehát a szombat Ikast elleni Európa-Liga csoportmérkőzést, ami a számunkra biztosan élmény lesz. Tudjuk, hogy a dán csapat a sorozat legnagyobb favoritja, sőt ki merem jelenteni, hogy Bajnokok-Ligája szintet képvisel. Nem gondolkozunk tehát eredményben, a célunk az, hogy egy élvezetes mérkőzést játszunk szombaton este.

Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó