NINCS VÁLTOZÁS AZ MKC VEZETÉSÉBEN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.05.19.
2022 május 18.-án, szerdán délután elnökségi üléssel kezdte, majd ezt követően küldöttgyűléssel zárta a napot a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club regnáló elnöksége. Ezeket követően pedig az elnököt, az elnökség és a Felügyelő Bizottság tagjait újraválasztották. Így a következő öt évben is Guntram Thurnher lesz az MKC elnöke, az elnökséget pedig továbbra is Fekete András, Imre Lajos, Dr. Iváncsics János, Németh Zoltán, Póda Péter, Szász-Fejér István, Dr. Szeredi Ádám és Tibori Pál Levente alkotja.


A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club küldöttgyűlése határozatképes volt, hiszen a kilenc küldöttből, heten jelen voltak az UFM Aréna VIP termében.
Elöljáróban Guntram Thurnher köszöntötte a résztvevőket, majd a jegyzőkönyvvezető és hitelesítők megválasztása következett. Ezt követően az egyesület 2020. és 2021. évi gazdálkodásáról szóló beszámolókat fogadták el, amelyeket a Guntram Thurnher elnök, Rubint Boldizsár Felügyelő Bizottsági elnök terjesztett elő. A küldöttek elfogadták Guntram Thurnher elnöknek az egyesület 2022/2023. évre vonatkozó pénzügyi tervének előterjesztését is.

Ezeket a Felügyelő Bizottság tagjainak megválasztása követte, ahol szintén nem történt személyi változás. Egyhangúan szavazták meg a bizottság három tagjának Rubint Boldizsárt, Staár Katalint és Süpek Mátét, akik a következő öt évben alkotják a bizottságot. A fent említett elnökség tagjait is egyhangúlag választották meg ugyanennyi időre és ugyanezt történt az elnök megválasztásának esetében. Guntram Thurnher is öt évre kapta meg az elnöki megbízatást, önálló, általános képviseleti jog gyakorlással. 

- A hosszútávú stabilitás nagyon fontos a sportban és a mai küldöttgyűlésünk ezt erősítette meg - mondta Dr. Iváncsics János. - Jó kezekben van a klub, Guntram Thurnher kiváló elnök és bízunk abban, hogy a szakmai munka is hasonlóan sikeres lesz, mint eddig. A város vezetésének „kedves teher” az ehhez szükséges anyagi feltételek megteremtése, ami egy kisváros esetében nem lehet túl magas az élsportban. Ezért nagyon büszkék és elégedettek vagyunk a Mosonmagyaróvári kézilabda Club eredményeivel. 

- Nagy örömmel veszek részt tagként az elnökség munkájában, ami nekem egykori kézilabdázónak, szakedzőnek igazán érdekes, izgalmas kihívás - folytatta Szász-Fejér István. - Úgy gondolom, hogy jól funkciónál az elnökségünk, amelyet kiváló, sok területen sikeres vezetők alkotnak. Mindig vannak megoldásra váró feladataink a klub, a csapat körül, amely véleményem szerint a tavalyi sporttörténelmi siker után, az idén is sikeresen szerepel.

- Nagyon szépen köszönöm a bizalmat, amellyel megpróbálok majd élni, olyan döntéseket hozni, amelyek az MKC folyamatos fejlődését szolgálják - köszönte meg a megbízatást Guntram Thurnher. - Voltam támogató, majd nagyobb szponzor, elnökségi tag és két évvel ezelőtt elnöknek választottak. Nem volt egyszerű ez a két év, megtapasztaltam a sportban felmerülő, az ahhoz tartozó nehézségeket. A motiváció azonban továbbra is erős bennem és nem kizárólag az élvonalbeli csapatunk, hanem többek között a fantasztikus mosonmagyaróvári szurkolótáborunk és az egyre fejlődő utánpótlásunk miatt. Nagyon örülök annak, hogy a mellettem dolgozó elnökségi tagok is hasonlóan gondolkodnak, így eredményesen tudunk együtt dolgozni.