NORVÉG, FRANCIA, HORVÁT ELLENFÉL A CSOPORTBAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.11.25.
Csütörtökön délelőtt 11.00 órakor sorsolták ki az EHF bécsi központjában az Európa-Liga négy csoportjának mezőnyét. A sorozatba ekkor belépő Motherson-Mosonmagyaróvár az első kalapból várhatta a sorsolást. Az online formában megtartott eseményen a norvég Sola HK, a francia ES Besancon Feminin és a horvát RK HC Lokomotiva Zagreb gárdáival került az A csoportba.

A csoport: Motherson-Mosonmagyaróvár (magyar), Sola HK (norvég), ES Besancon Feminin (francia), HC Lokomotiva Zagreb (horvát) 
B csoport: CS Minaur Baia Mare (román), Les Neptunes de Nantes (francia), MKS Zaglebie Lubin (lengyel), SG BBM Bietigheim (német)
C csoport: Handball Club Lada (orosz), Magura Cisnadie (román), Herning-Ikast Handbold (dán), Storhamar Handball Elite (norvég)
D csoport: Viborg HK (dán), Váci NKSE (magyar), SCM Ramnicu Valcea (román), Chambray Touraine Handball (francia) 


- Együtt izgultuk végig a csoportkör sorsolását a klubvezetéssel és egyhangú volt a véleményünk abban, hogy jó csoportba kerültünk - nyilatkozta Gyurka János az MKC vezetőedzője. - Természtesen az Európa-liga csoportkörében kizárólag erős csapatok vannak, de a számunkra külön érdekesség lesz, hogy minőségi kézilabda kultúrából érkező ellenfeleket kaptunk. A francia ES Besancon és a horvát Lokomotiva Zagreb évek óta rendszeres szereplője a nemzetközi küzdelmeknek, a Sola pedig az egyik legjobb norvég klubcsapattá nőtte ki magát. Egyértelmű tehát, hogy maximális teljesítmény, sőt bravúrok kellenek a továbbjutáshoz, de ezt nem tarjuk elérhetetlennek. Örömteli az is, hogy az utazások szempontjából is szerencsések voltunk, hiszen rendkívül sűrű lesz a programunk a jövő év elején. Új csapat leszünk a nemzetközi kézilabdázásban, tehát sokat kell majd tanulnunk, meg kell szoknunk ennek a sorozatnak a ritmusát. Viszont a sorsolást követően már több játékos is hívott és ők is örülnek az ellenfeleknek, bizakodva várják a mérkőzéseket. 

A Motherson-Mosonmagyaróvár csapatának Európa-liga csoportkör mérkőzés tervezete: 
Motherson-Mosonmagyaróvár - ES Besancon Feminin 
HC Lokomotiva Zagreb - Motherson-Mosonmagyaróvár 
Sola HK - Motherson-Mosonmagyaróvár 
Motherson-Mosonmagyaróvár - Sola HK 
ES Besancon Feminin - Motherson-Mosonmagyaróvár 
Motherson-Mosonmagyaróvár - HC Lokomotiva Zagreb