NYARALNI VITTÉK AZ MKC-BUSZT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.06.22.
Olaszországban járt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatbusza, több karizmatikus MKC-szurkolóval a „fedélzetén”.
A mosonmagyaróvári sportemberek Velencébe, az idén már a negyvenötödik alkalommal megrendezett Vogalunga Fesztiválra utaztak el a busszal. Az MKC törzsszurkolói közül Hencz János és fia Hencz Tamás, Lázár József és Németh Zsombor vett részt ezen az utazáson, akik közül most az egyik  fiatal fanatikussal beszélgettünk.
- Meglepődtem, de nagyon örültem, amikor megláttam, hogy az MKC csapatbuszával fogunk Velencébe utazni – mondta Németh Zsombor. - Mivel eddig még csak kívülről láttam, most érdekes volt belülről megfigyelni azt a buszt, amelyen a mi kedvenceink utaznak a mérkőzéseikre. Szép, igazán színvonalas volt a belső tere és persze mi kiemelten figyeltünk is erre, az egész utazás alatt. Ötvenen utaztunk Velencébe és a hét és fél órás buszutazás során, természetesen a kézilabda is sokszor szóba került. Mi, mint törzsszurkolók, sokat meséltünk a csapatról, a lezárult bajnokságról és azt hiszem, hogy új szurkolókat is sikerült így toboroznunk. Emlékszem, hogy én is a barátaimtól halottam a csapatról még 2015-ben, amikor még csak tízen voltunk szurkolók és a nézőszám is csak száz körül mozgott. Azóta pedig gyakorlatilag minden mérkőzésen ott vagyok, az életem részévé vált a mosonmagyaróvári kézilabdacsapat. Fiatalként természetesen aktív tagja vagyok az Altenburg Ultras csoportnak, de sokakhoz hasonlóan, én is szeretném kiemelni, hogy a mosonmagyaróvári szurkolók kortól vagy nemtől teljesen függetlenül alkotnak egy szuper társaságot. Várjuk is már az bajnokságot, elárulom, hogy mi is készülünk, mert szeretnénk néhány új rigmust beépíteni a továbbra is hatvan percig tartó buzdításunka.


- Milyen volt az utazások célja, a már nagy hagyományokkal rendelkező Vogalunga Vizi Fesztivál?

- Velencében már több évtizedes hagyományra épül ez a program, ahol idén is több mint kétezer, mindenféle emberi erővel hajtott flotta vonul fel a Velence – Murano útvonalon. Több mint harminc tengeri mérföld az útvonal és mivel ilyenkor korlátozzák a motoros járművek mozgását, fantasztikus élmény evezni a velencei lagúnák között. Mi most egy sárkányhajós amatőr csapat tagjaiként indultunk, de a városból még két másik hajó is rajthoz állt. Sokan érkeztek Magyarországról, de Európa szinte minden országól találkoztunk vízi járművekkel és még amerikai és újzélandi flottákat is láttunk. Régebben is voltunk már ezen a fesztiválon, ami igazán remek program, ezért amikor csak lehet, eljövünk majd. Négy napig, tehát három éjszakát voltunk Olaszországban, ami elég rövid volt, mert én még egy hetet szívesen maradtam volna.

Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó