NYÍLT EDZÉSSEL HANGOLT AZ MKC

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.10.27.
A Siófok KC elleni nagyon fontos hazai bajnoki mérkőzésre készül a Motherson-Mosonmagyaróvár, amelynek hétfő délutáni edzésén a szurkolók is jelen voltak. Egy teljes szektor megtelt az érdeklődőkkel, akik figyelmesen nézték végig a foglalkozást. Pénteken pedig ismét szeretettel várjuk őket, hiszen a csapatnak eddig nem hoztak szerencsét a TV közvetítéses mérkőzések, amin most mindenképpen javítani akar az Motherson-Mosonmagyaróvár.

- Örömmel hallottuk, hogy meg lehet nézni az MKC egy edzését, így a mi családunk számára természetes volt, hogy eljövünk - nyilatkozta Németh-Bogár Ildikó. - A szüleinkkel együtt a csapat minden mérkőzésén ott vagyunk, tehát az elmúlt hétvégén Debrecenbe is elutaztunk. Nagy kedvencek a lányok, akikkel jó volt így egy edzésen is találkozni, látnia azt, hogy milyen szorgalmasan dolgoznak az edzésen. Itt leszünk pénteken is, hogy kiszurkoljuk a két bajnoki pontot a Siófok ellen. 


- Minden hazai rendezvényre eljövök, mert ezek a lányok megérdemlik, hogy mi szurkolók a jelenlétünkkel támogassuk őket - folytatta Rujder Emil. - Ebben a bajnokságban látszik, hogy az ellenfelek nagyon komolyan készülnek az Mosonmagyaróvári Kézilabda Club gárdája ellen, így hazai pályán segítenünk kell őket. Idegenbe én sajnos nem tudok elutazni, de az biztos, hogy Győrben ott leszek az Európa-liga találkozókon. 

- Mi egyáltalán nem éreztük zavarónak, hogy a szurkolók előtt edzettünk - válaszolt az erre irányuló kérdésre Tóth Gabriella az MKC játékosa. - Sőt én úgy éreztem, hogy kimondottan fel is dobta a csapatot az, hogy ilyen sokan eljöttek egy hétköznapi gyakorlásra. Hétfőn mindig keményen dolgozunk, most is megvoltak a futások, az a fizikai jellegű munka, ami a hét elején megszokott a felkészülésünkben. Hasznosnak tartom, hogy a szurkolók megnéztek egy ilyen edzést, mert így egy kicsit bele láttak a mindennapi életünkbe. 

- Sokan el sem tudják képzelni, hogy mennyi munka van egy NB I-es csapat sikerei mögött – mondta - Sztranyovszky Attila, aki labdarúgó edző és a lánya, Sztranyovszky Laura az ifjúsági keret nagyon tehetséges játékosa. - Jó kezdeményezés tehát ez a nyílt edzés, ahol a nagyon jó hangulatú bemelegítő gyakorlatokat már fel is jegyeztem. Példaértékű az is, hogy sok utánpótlás játékos is eljött megnézni a felnőtteket, mert így képet kapnak a profik munkájáról. Laura nyolc éves kora óta kézilabdázik Mosonmagyaróváron és úgy látom, hogy nagyon elhivatott, szeretne az MKC csapatában élvonalbeli kézilabdázó lenni.       

- Szlovákiában sok edzését láttuk Barborának, de felnőtt játékosként most itt Mosonmagyaróváron nézhettük meg először - mesélte Lancz Barbora édesanyja, Erika Lanczova, aki az édesapával együtt foglalt helyet a lelátón. - Nagyon ügyes volt, szép gólokat dobott most, reméljük tehát, hogy minden foglalkozáson így iparkodik. Nagyon jól érzi magát a csapatban, amelyik szerintünk nagyon szép eredményeket fog elérni az idényben. Pedig az elmúlt hat fordulóban is láttuk, hogy magasra került a mérce és az ellenfelek is odateszik magukat az MKC elleni találkozókon. Nekünk olyan nyolcvan perc az utazás otthonról - ha nincs nagy dugó Pozsonyban - de eljövünk valamennyi találkozóra, hogy szurkoljunk a csapatnak. 

- Úgy láttam, hogy a szurkolók jelenléte motivációs szintemelkedést jelentett a lányoknál, ezért egy nagyon pozitív hangulatú edzést tartottunk - összegezte a nyílt edzés tanulságait Gyurka János, az MKC vezetőedzője. - Annak is örülünk, hogy a szurkolók valódi betekintést kaptak a csapat munkájába, hiszen sokszor elmondtuk, hogy őket mi a csapat nyolcadik játékosának tekintjük. A hét első felének edzésein egyértelműen az akkumulátorok feltöltése a cél, tehát fáradtabbak a lányok. Mégsem változtattunk semmit a felkészülésünk menetén, mert az igazi képet akartunk adni azoknak, akik megtiszteltek a jelenlétükkel. Minden közös programmal csiszolódik a kapcsolat a csapat és a szurkolók között, ezért nagyon jó, hogy sikerült most ezt a nyílt edzést megvalósítani.