Nyolc között a Magyar Kupában az MKC

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.12.21.
Magyar Kupa mérkőzéssel hangolódott a Motherson Mosonmagyaróvár az ünnepekre.
Gyurka János együttese azt a NEKA-t fogadta, amely ellen utolsó tétmérkőzését játszotta női a világbajnokság előtt, és idegenben, 36-25-re győzött. Mindkét oldalon hibákkal kezdődött a mérkőzés, de az óváriak így is elléptek 5-2-re, majd 10-6-ra. Irányította a játékot a hazai csapat, és folyamatosan növelte az előnyét, így a 29. percben Lancz góljával 20-10-re ellépett az MKC. A második félidőt 20-12-es hazai vezetésről folytatódott, és meglepetésre a NEKA elkezdett zárkózni. A 48. perc elején 28-24-re feljöttek a vendégek, de ettől nem remegtek meg az óvári lábak. A hajrában megint a Mosonmagyaróvár került fölénybe, és az 5-5 gólt szerző Albek-Pásztor-Stranigg triónak is köszönhetően 37-29-re győzött, így bejutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.

A Motherson Mosonmagyaróvár december 30-án az MTK otthonában zárja az évet.

Női kézilabda Magyar Kupa Motherson Mosonmagyaróvár - NEKA 37-29 (20-12)
V.: Felhő, Öcsi
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 1000 néző

MKC: Hadfi - UDVARDI 4, PÁSZTOR 5, ALBEK 5, Ivancok 2, Tóth G. 2, STRANIGG 5/1. Csere: Horváth Sz. (kapus), Tóth E. 3, Tóth N. 1, Faragó Luca 2, Varga E., Schatzl N. 2, Lancz 2, Sztankovics, BARDI 4. Vezetőedző: Gyurka János

NEKA: CSAPÓ - Molnár 1, Lapos 2, Győri 3, Bató 5/2, FARAGÓ LEA 5/1, Wald. Csere: ZAJ (kapus), Berei 2, MIKLÓS 4, Petruska, Pálmai, Keceli-Mészáros 3, ALAXAI 3, Munteanu-Korodi 1, Kriston. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: 4 perc, ill., 2 perc.
Hétméteresek: 1/3, ill., 3/5.

Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „Az elmúlt években nem sikerült kiharcolnunk a legjobb 8 közé jutást, ezért nagyon örülök a továbbjutásnak. Az öt hetes kihagyás érződött a játékon, sok kidolgozott helyzetet hagytunk ki. A gyorsaságunk sem volt tökéletes, de a lányok akarta és küzdeni tudása ma is kidomborodott. Volt néhány elkerülhető szituáció, amikor nagyon szorítottunk, nehogy megsérüljön egy-egy játékosunk, hiszen nem akarunk elveszíteni senkit. Egy rövid pihenés után készülünk tovább, hogy eredményesen zárjunk az évet az MTK ellen, és minél jobb állapotban vágjunk neki a nehéznek ígérkező januárnak és februárnak.

Zsadányi Sándor, a NEKA másodedzője: "Teljesen más szakaszában van a felkészülésnek a két csapat. Számunkra januárr közepén lesznek a sorsdöntő mérkőzések, ennek az érdekében pedig egy minialapozást is elvégzett a csapat, kemény fizikai munkával. A Mosonmagyaróvár ellen szerettük volna megmutatni, hogy egy fiatal, tehetséges csapat vagyunk. A találkozó nehezen idnult a számunkra, de a második féldiőben mínusz négyre is visszakapaszkodtunk, ennek örülünk. Tanulságos meccset játszottunk."
Fotó: Kerekes Isrván/Kisalföld
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó