ÖRÖMMEL JÖTT VISSZA

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.06.29.
A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club régi-új szakmai igazgatója dr. Hoffmann László a Kisalföld újságnak nyilatkozott. Tovább folytatnák az építkezést! Még a múlt hét végén a Mother­son-Mosonmagyaróvári KC távozó elnöke, Horváth Cs. Attila átadta a klub működéséhez szükséges iratokat és anyagokat. Az átvevő Guntram Thurnher elnökségi tag volt, aki ideiglenesen csütörtökig látja el a vezetői feladatokat, amikor a közgyűlésen választ majd új elnököt az MKC. Információink szerint egyébként jó esély van, hogy az osztrák, de régóta Magyarországon élő, magyarul jól beszélő gazdasági szakembert véglegesítsék az elnöki pozícióban.
A csapathoz egyébként visszatér dr. Hoffmann László szakmai igazgatóként, a vezetőedzői feladatokat pedig Gyurka János látja majd el. A meghirdetett játékoskeret az eredeti tervek szerint szerdán kezdi el a felkészülést a következő idényre.
Hoffmann László 2018 decembere és 2019 decembere között már dolgozott a mosonmagyaróvári klubnál, azóta nem volt kapcsolata a sportággal a szakembernek, ám nagy örömmel tért most vissza a klubhoz.
„Szerettem Mosonmagyar­óváron dolgozni. Tavaly év végén úgy láttuk jobbnak, hogy ne folytatódjon a közös munka, de az elmúlt napok változásai után ismét megkerestek, aminek nagyon örültem, hiszen így folytathatjuk azt, amit korábban elkezdtünk. Jó szívvel térek vissza, ráadásul azt talán kevesen tudják, hogy a mostani erősítéshez is volt közöm, mert Tóth Eszter és Kovács Patrícia is az én javaslatomra került a klubhoz” – kezdte dr. Hoffmann László, aki egyébként ma ünnepli 62. születésnapját.

Stabil a háttér
„A többi játékos is erősítést jelent, ráadásul a tavalyi mag egyben maradt, így jó esélyünk van arra, hogy előrelépjünk. Ez a cél teljesen reális, a jobb helyezés benne is van a csapatban, így szeretnénk a kilencedik pozícióból még előbbre jutni. Nem lesz ez könnyű, mert nagyon sok változás történt a mezőnyben, nem tudni például, hogy egy Érd, egy Dunaújváros vagy a NEKA a Szent Istvánnal fúzióra lépve milyen játékerőt képvisel. Sok tehát a sötét ló, de mi ezzel nem foglalkozunk, tesszük a dolgunkat. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a kézilabda tizennégy szereplős játék. Rajtunk kívül van egy ellenfél is a pályán, melynek célja, hogy megakadályozza a másikat a jó eredmény elérésében. Ettől függetlenül arra törekszünk, hogy a mi elképzeléseink legyenek többször sikeresek” – folytatta Hoffmann László, aki idővel a nemzetközi szereplést sem tartja elképzelhetetlennek Mosonmagyar­óváron.
„Korai azért erről még beszélni. Elkezdődött pár éve egy építkezés, ezt kell folytatni. Stabil a háttér, a szurkolók, a támogatók, és a város is a klub, a csapat mögött áll, ez nagyon jó alapokat ad, de türelem és szisztematikus munka kell, siettetni semmit nem szabad. Mint már mondtam, a csapatot sikerült elég jól megerősíteni, megpróbáljuk ebből kihozni a legtöbbet” – mondta végezetül a mosonmagyaróváriak régi-új szakmai igazgatója.
Újra egy célért
A stáb érdekessége, hogy Hoffmann László és Gyurka János játékosként sokszor küzdött egymás mellett a válogatottban. Legnagyobb sikerük az 1986-os világbajnoki ezüstérem volt, de emlékezetes a két évvel későbbi szöuli olimpián elért negyedik hely is. Most ismét egy oldalon állva a Mosonmagyaróvári KC jó eredményeiért dolgoznak. A csapat szurkolói remélik, hasonló sikerrel, mint annak idején...

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök