U14, U12: pályán az utánpótlás

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.11.13.
November 12-én, vasárnap hazai pályán, a mosonmagyaróvári Munkacsarnokban bonyolították le a szezon második U12-es fordulóját.
Halász Kristóf, a Motherson Mosonmagyaróvár utánpótlás edzője: „Mindkét csapatunk nagy várakozással, és más-más célokkal várta a tornát. MKC I.-es csapatunknál egyértelmű volt, hogy mindkét mérkőzést nagy dominanciával, és sokgólos győzelemmel szerettük volna zárni, úgy, hogy az összes nevezett játékos góllal tudja zárni a tornát. Ezen céloknak nagyjából eleget is tudtunk tenni. MKC II.-es csapatunknál az volt a cél, hogy az ETO I.-es csapatával sikerüljön egy szoros, jó iramú mérkőzést játszani, míg az ETO II.-es csapata ellen szerettünk volna a lehetőségeinkhez mérten legalább tíz gólt szerzeni, és minél kevesebbet kapni tőlük. Véleményem szerint kettes csapatunknál a célokat sikerült maradéktalanul elérni, sőt még felül is múltuk azokat, hiszen tavaly hasonló kaliberű csapatok ellen általában még gólokat sem szereztünk, idén pedig már kifejezetten jó periódusokat vagyunk képesek produkálni ezeken a találkozókon. Hogy a csajok mennyire rajonganak a kézilabdáért, és, hogy mit jelent számukra ez a sport, azt már ilyen fiatalon is kiválóan megmutatja, hogy többen kisebb sérülésekkel és fájdalmakkal, de maximális odaadással játszották le a második találkozót. Orbán Ákos edző kollégámmal azt a következtetést vontuk le a torna után, hogy bár sok fejlődnivalónk van még, jó irányba haladunk és örülünk, hogy a lányok sikeresen teljesítették ezt a napot. Ügyesek voltak, büszkék vagyunk rájuk!"

MKC I.:
Cseke Noémi (kapus)
Óvári Bianka (kapus)
Bognár Nóra
Egyed Nóra
Barassevich Hanna
Baltová Alíz
Szalay Luca
Csáki Veronika
Horváth Borbála
Rónaszéki Napsugár
Urbán Bíborka  

MKC II: Vadász Nóra (kapus)
Haskó Viola 
Sipőcz Anna
Wojnisek Loretta
Gerebenics Eszter
Keresztély Írisz
Légrádi Panka
Rigó Bianka
Szalay Hanna
Handl Nóra 
Bolla Dorka  

Edzők: Orbán Ákos, Halász Kristóf  

Motherson Mosonmagyaróvár I - ETO I 30-11
Motherson Mosonmagyaróvár II - ETO I 19-10
Motherson Mosonmagyaróvár II - ETO II 19-28
Motherson Mosonmagyaróvár I - Ácsi Kinizsi 36-8Szombaton, Répcelakon rendezték az U14-es területi bajnokság 2. fordulóját. Az első mérkőzésen a Bük, a másodikon a házigazda Répcelak volt Balogh Sándorék ellenfele. 

Motherson Mosonmagyaróvár U14 - Bük TK 42-4
Motherson Mosonmagyaróvár U14 - Répcelak SE 18-11


Balogh Sándor, a Motherson Mosonmagyaróvár U14-es edzője: "Azt kértem a lányoktól, hogy mindkét mérkőzésen próbálják meg a saját tempójukat játszani. Mindezt úgy, hogy látható legyen rajtuk, hogy élvezik azt amit csinálnak. Az első mérkőzésen mindenki tudott gólt lőni! Nagyon jó volt látni, hogy odafigyeltek egymásra, és kiszolgálták egymást, sokszor alárendelve a saját érdeküket a társáénak. A második mérkőzésen egy erősebb ellenfelünk volt. Itt már kiütközött, hogy kevesen vagyunk és mivel Szalay Zoé sérülés miatt még nem volt bevethető, így a belső emberek frissítése nem igazán tudott megvalósulni. Ennek ellenére a mérkőzés elején nagyon eredményesen játszottunk. A rövid idő alatt megszerzett nagyobb előny azonban elvitte a fejeket és több fegyelmezetlenségből adódó helyzete, gólja volt a hazai csapatnak. A fáradtság eredménye volt a sok kihagyott hétméteres, és a második félidőben kihagyott ziccerek. Ennek ellenére jó volt látni a lányok játékát, az alázatot, a lendületet és a már-már előbújó mosolyokat is! Büszke vagyok rájuk!"
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó