PATINÁS ÚJONC

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.11.05.
A tizenöt bajnoki címmel büszkélkedő budapesti piros-kékek a hetvenes, nyolcvanas években voltak igazán meghatározóak a női kézilabdázásban. Az idei szezonban újoncok az NB I-ben, de már az eddigi fordulókban is megmutatták, hogy meg akarnak felelni a rangos élvonalbeli hagyományoknak.

A másodosztályú bajnokság keleti csoportjának bajnokával a tavaly nyári felkészülés során és a Magyar Kupa sorozatban is találkozott az MKC. A 2019-ben teljesen felújított, igazán minden igényt kielégítő Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban is játszott már a mosonmagyaróvári gárda.  

Motherson-Mosonmagyaróvár - Vasas SC  39 - 25 (21 - 9)  
2020 augusztus 28. péntek 16.15 óra - Balatonboglár, NEKA csarnok, 150 néző  


Vasas SC - Motherson-Mosonmagyaróvár  22 - 30  (11 - 13)  
Magyar Kupa 3. forduló - 2021 január 22. Péntek 17.15 óra  
Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, zárt kapus

- A Vasas SC újonc az idén az élvonalban, de a klub, a csapat egyértelműen megérdemli a kiemelt figyelmet - nyilatkozta Gyurka János az MKC mestere. - Ez vonatkozik a most szombaton sorra kerülő bajnoki találkozónkra is, tehát a mérkőzés teljes hatvan percében összpontosítanunk kell. A tavalyi szezonban is kemény mérkőzéseket játszottunk a budapesti piros-kékekkel, aki az idei szezon előtt alaposan meg is erősítették a játékos állományukat. Ez meglátszik a bajnoki szereplésükön is, amelyet azonnal meglepetéssel kezdtek és hetek óta jó mérkőzésekkel folytattak. Tudjuk tehát, hogy nagyon sokat kell dolgoznunk a Fáy utcai csarnokban, amely egy sajátos hangulatú pálya, a szokatlanul mélyen lévő játékterével. Ezen a héten több játékosunk válogatott összetartáson volt, így a teljes kerettel csak rövidebb időt tudtunk dolgozni. Vannak kisebb sérüléseink is, de felkészülten, a Siófok mérkőzés után megfelelő önbizalommal és hangulatban utazunk a fővárosba. 

Van tehát valamennyi személyes tapasztalata az ellenfélről Gyurka Jánosnak és csapatának, de a Vasas játékos keretét a nyáron alaposan megerősítették, felkészítették az élvonalra. Marija Agbaba és Marija Dmitrovic személyében két szerb jobbátlövő érkezett, akik közül Agbaba megfordult már Siófokon, Békéscsabán, most pedig Szombathelyről igazolt a fővárosba. Dmitrovic a szerb ZRK Zeleznicar szerelését cserélte piros-kékre, korábban junior- és ifjúsági válogatott is volt, 2020-ban pedig az év mezőnyjátékosának választották Szerbiában. A NEKA csapatából Kajdon Blanka és Faragó Luca, a jelenlegi juniorválogatott két meghatározó játékosa is a Fáy utcában folytatja a pályafutását, irányító-, valamint beálló poszton. A szintén junior válogatott Zsigmond Panna az FTC-ből szerződött a Vasasba, ahol Sárkány Petra, Szatmári Melinda, Oláh Kyra, Ludvig Krisztina és kapus Gercsó Nóra is új igazolás. 

A Vasas SC 2021/2022-es játékos kerete: 
Kapusok: Gercsó Nóra, Kurucz Annamária, Zsigmond Panna 
Szélsők: Imrei Réka, Kovács Noémi, Ludvig Krisztina, Oláh Kyra, Sárkány Petra, Szatmári Melinda 
Irányítók: Kajdon Blanka, Pénzes Laura 
Beállók: Ács Bianka, Faragó Luca, Hadnagy Fanni 
Átlövők: Marija Agbaba, Marija Dmitrovic, Nagy Zsuzsanna, Speth Evelin, Szilovics Fanni 
Edző: Penszki Gergely 

A fővárosiak hat mérkőzést játszottak le eddig a 2021/2022-es bajnokságban és ezeken négy pontot tudtak gyűjteni. Hazai pályán a legkomolyabb riválisaik, az Alba Fehérvár KC és a szintén újon Moyra-Budaörs Handball ellen sikerült győzniük és ezek a sikerek nagyon sokat érhetnek a számukra a folytatásban. A legutolsó fordulóban a Vác ellen vereséggel zártak és a következő összeállításban léptek pályára.  

Váci NKSE - Vasas SC 40 - 32 (19 - 19)  
Vasas SC: Kurucz - Imrei 3, M. Agbaba 9 (4), Faragó 2, Speth 3, Kajdon 4, Oláh. Cserék: Gercsó, Zsigmond (kapusok), Szilovics 8, Ács 2, Szatmári 1, Hadnagy, Kovács N.,  Dmitrovic, Gaschler. 
Edző: Penszki Gergely