PÉNTEKEN AZ ALBA FKC KÖVETKEZIK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.03.16.
A székesfehérvári kézilabda csapattal mérkőzik meg 2023 március 17.-én pénteken 18.00 órakor a Motherson-Mosonmagyaróvár. A bajnoki tabella negyedik és hatodik helyezett csapata találkozik egymással, így gyakorlatilag felsőházi rangadónak számít ez a találkozó. Pénteken este női játékvezetőpáros irányít majd, Kovács-Sebők Stefánia és Vastag-Réti Rebeka Réka lesznek a játékvezetők.


Komoly hagyományai vannak az MKC és az Alba FKC mérkőzéseknek, amelyek közül a két csapat tavaly októberi találkozóján háromgólos mosonmagyaróvári siker született. Ez a meccs is szinte végig szoros, kiélezett küzdelmet hozott, ahogy évek óta mindig, ebben a párosításban. Mosonmagyaróváron a tavalyi bajnokság utolsó fordulójában játszott utoljára egymással bajnoki találkozón a székesfehérvári és a mosonmagyaróvári gárda. Akkor a hazai győzelem, a nemzetközi kupaszereplést érő ötödik helyezést jelentette a Motherson-Mosonmagyaróvár együttesének. A nyári felkészülés során, Székesfehérváron találkoztak ismét és ekkor az MKC hat góllal bizonyult jobbnak. A legutolsó három mérkőzést tehát Gyurka János csapat nyerte, de mindenki pontosan tudja, hogy ezeket megelőzően székesfehérvári sikerek is születtek. 

Motherson-Mosonmagyaróvár - Alba Fehérvár KC 29 - 28 (16 - 15)
NB I. bajnoki mérkőzés 26. forduló - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 900 néző  
2022 május 20. péntek 18.00 óra  

Alba Fehérvár KC - Motherson-Mosonmagyaróvár 26 - 32 (12 - 13)
Felkészülési mérkőzés - Székesfehérvár, KÖFÉM Sportcsarnok, 150 néző  
2022 augusztus 12. péntek 16.00 óra  

Alba Fehérvár KC - Motherson-Mosonmagyaróvár 27 - 30 (12 - 14)

NB I. bajnoki mérkőzés 6. forduló - Székesfehérvár, KÖFÉM Sportcsarnok, 500 néző  
2022 október 21. péntek 18.00 óra  

Székesfehérvár: Pijevic - Zrnic 1, Afentaler 1, Varga E. 2, Stosic 2 (2), SMBATIAN 7, TAKÓ 6.  
Csere: Tóth N. (kapus), UTASI 5, Boldizsár 1, Kocsis B. 2, Bojtos, Szemes.  
Edző: Józsa Krisztián   

Mosonmagyaróvár: Szemerey - Mihály, Lancz, TÓTH E. 6 (4), PÁSZTOR 3, IVANCOK 3, STRANIGG ZS. 3. 
Csere: MISTINA (kapus), ALBEK 9, Kovács P. 3, Tóth N., Sztankovics 2, Csire 1, Faragó, Bardi.  
Edző: Gyurka János   

Most is nehéz mérkőzésre készül a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata, hiszen nem feltartott kezekkel érkezik az Alba FKC. Tizenhat lejátszott bajnoki után az MKC-nak 20 pontja, az Alba-nak pedig 16 egysége van és azt is ki kell emelni, hogy a székesfehérváriak ebből nyolcat idegenben tudtak megszerezni. Az előző fordulóban az MTK Budapest volt a vendégek ellenfele, a fővárosiak pedig majd a következő pénteken érkeznek majd az UFM Arénába, ezért érdemes felidézni annak a mérkőzésnek az adatait.  

Alba Fehérvár KC - MTK Budapest 26 - 24 (11 - 13)
Alba: Kubina, Pijevic (kapusok), Takó 6, Smbatian 5, Stosic 5, Afentaler 3, Zrnic 3, Utasi 2, Ohyama 1, Varga 1, Bojtos, Boldizsár, Dubán, Szemes. Vezetőedző: Józsa Krisztián  
MTK: Győri, Suba (kapusok), Dakos 4, Pelczéder 4, Pál 3, Simon 3, Sallai 3, Grosch 2, Szabó K. 2, Román 2, Szabó L. 1 (1), Juhász, Mazák-Németh, Mészáros-Mihálffy. Vezetőedző: Vágó Attila   

A mérkőzés előtt Bardi Fruzsinát kérdeztük, aki elég jól ismeri a székesfehérvári csapatot, hiszen a nyáron onnan igazolt vissza Mosonmagyaróvárra.
- Nem volt könnyű megszerezni a két fontos bajnoki pontot Dunaújárosban, ezért nagyon örültem a sikernek. Bíztató, hogy a csapatunk tudja hozni a számunkra kötelező mérkőzéseket, mert kizárólag így tudjuk elérni a céljainkat. Egyértelműen ez a célunk pénteken is, hazai pályán le kell győznünk az Alba FKC gárdáját. Egy kicsit átalakult a székesfehérvári gárda mióta én eljöttem, de a váz megmaradt, ami feltétlenül előnyös a számukra. A vezetőedzőként többször beugró, Józsa Krisztiánnak is több ideje volt most felkészíteni, összerakni a csapatot. Jó formában is van a székesfehérvári csapat, tehát az előző évekhez hasonló nagy küzdelemre, kemény csatára számítunk. Nagyon fontos lesz tehát, hogy szervezetten, feszesen védekezzünk, megállítsuk a vendégek technikás, jól cselező kézilabdázóit. Természtesen nagyon várom a találkozót, bízom abban, hogy a bajnokság hajrájában magabiztosak leszünk. Jó lenne a kezünkbe tartani a sorsunkat, kellenek a győzelmek, hiszen közeledik a bajnoki hajrá.   

Az Alba Fehérvár KC 2022/2023-es játékos kerete: 
Kapusok: Kubina Molli (szerb-magyar), Tea Pijevic (horvát), Tóth Nikolett   
Szélsők: Bojtos Bea, Szemes Szonja, Takó Viktória, Bruna Zrnic (horvát)   
Irányítók: Mana Ohyama (japán), Tamara Smbatian (ukrán)   
Beállók: Dubán Nikolett, Katarina Stosic (szerb), Varga Emőke   
Átlövők: Afentaler Sára, Besszer Borbála, Boldizsár Bianka, Gerháth Kincső, Sulyok Réka, Tolnai Laura, Utasi Linda   
Vezetőedző: Józsa KrisztiánKövetkező mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó