PÉNTEKEN DEBRECENBEN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.10.21.
A tavalyi bajnokságot követően jelentősen felértékelődött a Debrecen és a Mosonmagyaróvár női kézilabda csapatainak bajnoki mérkőzése. Komoly siker ez az Moteherson-Mosonmagyaróvár számára, hiszen a DVSC kétszeres magyar bajnok, EHF kupagyőztes, valamint ötszörös magyar kupagyőztes együttes, amely évek óta meghatározó szereplője a hazai élvonalnak.

A vendéglátók jelenleg a tabella harmadik helyén állnak, négy találkozó után hibátlan mérleggel, hiszen hazai pályán legyőzték Kisvárda és a Budaörs, idegenben pedig a Szombathely és a Vác csapatait. Imponálóan kezdte tehát az idényt a DVSC-Schaeffler, amely jelentősen átalakult a tavalyi gyengébben sikerült szezon után. Vezetőedzőként a 2016 óta a Vácot irányító Szilágyi Zoltán vette át Köstner Vilmos, majd a most másodedzőként dolgozó Kudor Kitti munkáját, akik 2020/2021-ben irányították a csapatot. A kerethez pedig csatlakozott Planéta Szimonetta, aki igaz 791 napot hagyott ki sérülések miatt, de mostanra már a magyar válogatottban is visszaszerezte a helyét. Visszatért Debrecenbe a fehérorosz válogatott Karina Jezsikava, a harminc éves balátlövő 2016 és 2018 között játszott a Lokiban és akkor a csapat házi gólkirálynője volt. Világbajnok jobbszélsővel is erősített a Debrecen, hiszen Mariana Costa 2013 világbajnok brazil csapat tagja volt. 


A jelenleg négy magyar válogatott játékost - Bordás Réka, Planéta Szimonetta, Tóvizi Petra, Vámos Petra - a soraiban tudó hajdúságiak játékos kerete a legjobb összetételűek közé tartozik az NB I-ben. Hornyák Dóra az új csapatkapitány, valamint Kovács Anna és a német kapus Ann-Cathrin Giegerich is rutinos kézilabdázók, akik mellett nagyon tehetséges fiatalok szerepelnek. 

A DVSC-Schaeffler 2021/2022-es játékos kerete: 
Kapusok: Csapó Kyra, Ann-Cathrin Giegerich (német), Torda Vanessa 
Szélsők: Arany Rebeka, Mariana Costa (brazil), Korsós Dorina, Petrus Mirtill, Vámos Míra 
Irányítók: Csernyánszky Liliána, Szabó Nina, Vámos Petra 
Beállók: Bordás Réka, Tóvizi Petra, Török Lilly 
Átlövők: Hornyák Dóra, Kovács Anna, Planéta Szimonetta, Poczetnyik Luca, Karina Jezsikava (fehérorosz), Vámosi Panna 
Edző: Szilágyi Zoltán 

Az előző bajnokságban a nyitó fordulóban találkozott egymással a két együttes, amikor a Motherson- Mosonmagyaróvár óriási csatában, egy az utolsó másodpercekben szerzett Tóth Eszter góllal nyerni tudott. A mosonmagyaróvári mérkőzést a Debrecen könnyebben nyerte meg, de ez a találkozó azért maradt emlékezetes, mert az UFM Arénából először közvetíttet élőben a Televízió.  

DVSC-Schaeffler - Motherson-Mosonmagyaróvár  30 - 31 (15 - 14)  
NB I bajnoki mérkőzés - 1. forduló  
2020 szeptember 04. péntek 18.00 óra - Debrecen, Főnix Csarnok, 2.000 néző  
Vezette: Medve Róbert - Südi Péter  

Debrecen: GIEGERICH - Bánfai 1, KOVÁCS ANNA 11 (4), Vámos P. 3, Tóvízi 1, DESPOTOVIC 6, Vantara-Kelemen 2. Csere: Csapó Kyra (kapus), Hornyák D. 1, Bordás 2, Vukajlovic 1, ARANY 2, Petrus.
Edző: Köstner Vilmos  
Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - KATONA 4, GYIMESI, KOVÁCS P. 2, HORVÁTH B. 6, SZARKOVÁ 4, HAJTAI. Csere: HERCZEG (kapus), TÓTH E. 9 (2), HUDÁK 1, TILINGER 3, HOLESOVÁ 2, SIRIÁN, DOMOKOS, LANCZ. Edző: Gyurka János   

Motherson-Mosonmagyaróvár - DVSC-Schaeffler  24 - 28  (15 - 12)  
NB I felnőtt bajnoki mérkőzés - 15. forduló  
2021 február 28. vasárnap 15.00 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, zárt kapus  
Vezette: Andorka Miklós - Hucker Róbert  

Mosonmagyaróvár: Szemerey – Katona 2, KOVÁCS P. 8 (2), Tóth E. 2, Horváth B. 2, Szarková 6, Hajtai 3. Csere: HERCZEG (kapus), Gyimesi, Lancz 1, Stranigg Zs., Hudák, Domokos, Sirián.  
Edző: Gyurka János 
Debrecen: Giegerich - Arany 1, Kovács Anna 4 (1), VÁMOS P. 4, Tóvizi 1, HORNYÁK D. 4, Vantara-Kelemen 3. Csere: CSAPÓ KYRA (kapus), Despotovic 4, Petrus 1, BÁNFAI 5, Bordás R., Karsten, Csernyánszki 1. 
Edző: Köstner Vilmos 

A Debrecen legutolsó bajnoki találkozójának adatait is közöljük, hiszen az ellenfél a számunkra is a Váci NKSE volt, mert a DVSC az előző hétvégén nem lépett pályára. Ez is mutatja, hogy komoly találkozó vár a Motherson-Mosonmagyaróvár gárdájára az elmúlt néhány évben szépen felújított Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, ahol új burkolatot kapott a pálya és bővült a lelátó.  

Váci NKSE–DVSC Schaeffler  25 - 26 (15 - 13)  
Vác, 300 néző. V: Andorka, Hucker  

Vác: Pásztor B. – Diószegi 1, Hámori K. 3, KUCZORA 7 (6), HELEMBAI 5 KÁCSOR 6, Schatzl Natalie 3. Csere: Bukovszky (kapus), Grosch, Szondi, Ballai B., Aron, Kovalcsik.  
Edző: Ottó Katalin  
Debrecen: Csapó Kyra – M. Costa, JEZSIKAVA 4, PLANÉTA 5, Tóvizi 1, VÁMOS P. 5, Petrus. Csere: Giegerich (kapus), ARANY 4, HORNYÁK D. 3 (2), Szabó N. 1, Bordás 1, Kovács Anna 2, Csernyánszki.  
Edző: Szilágyi Zoltán