PÉNTEKI ELLENFELÜNK: A MAGYAR IFJÚSÁGI VÁLOGATOTT

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.07.15.
A női kézilabda ifjúsági válogatott három hete készül a balatonboglári NEKA edzőközpontban az ősszel remélhetőleg sorra kerülő korosztályos világbajnokságra. A felkészülésük utolsó hetében szerdán a Dunaújvárosi KKA csapatát fogadták Balatonbogláron és a háromszor huszönöt perces találkozón 28 - 38 arányban szenvedtek vereséget. Pénteken pedig Mosonmagyaróvárra utaznak, hogy 16.00 órától a Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club élvonalbeli csapatával is megmérkőzzenek.

- A magyar ifjúsági válogatott világbajnoki felkészülésének lezárása lesz a pénteki mosonmagyaróvári edzőmérkőzés - mondta ifj. Kiss Szilárd szövetségi kapitány. - Sajnos a szeptember végén kezdődő horvátországi világbajnokság sorsa azonban bizonytalan. Én magam is csak olyan ötven százalék esélyt látok arra, hogy megrendezésre kerüljön. A jelenlegi válogatottunk pedig esélyes lenne arra, hogy hasonlóan szép eredményt érjen el, mint az előző korosztályok. Ez a 2002-2003-as születésű játékosokból álló csapat ugyanis arra a keretre épül, amely tavaly Szlovéniában megnyerte az U17-es Európa-bajnokságot. A vázat a NEKA kézilabdázói alkotják, akik a következő idényben az NB I-es mezőnyben is kipróbálhatják majd magukat. Tehetségesek, gyorsak, sokat futnak, hajtanak, ezért én bízom abban, hogy hasznos gyakorló találkozót tudnak játszani az MKC gárdájával.   


A magyar női ifjúsági válogatott játékoskerete:
Bánhidi Barbara (NEKA), Faragó Luca (NEKA), Farkas Johanna (ETO), Feles Diána (HCD Grössenzell – Németország), Juhász Gréta (NEKA), Kajdon Blanka (NEKA), Kukely Anna (Békéscsaba), Kürthy Laura (ETO), Koronczai Petra (ETO), Mlinkó Zsófia (NEKA), Nagy Laura (NEKA), Németh Kata (NEKA), Sápi Gréta (Debrecen), Vajer Blanka (NEKA), Vámos Mira (NEKA), Woth Viktória (NEKA), Zsigmond Panna (FTC) 
Szövetségi kapitány: ifj. Kiss Szilárd 
Szövetségi edző: Papp György 
Kapusedző: Nagy Zoltán 

Ez a korosztályos válogatott csapat sikert sikerre halmozott a 2019-es évben. Az év végén hibátlan mérleggel nyerte meg a balatonboglári Négy Nemzet tornát, a holland, a német és francia korosztályos nemzeti gárdákat legyőzve. Az előző év legfontosabb eseményén pedig hibátlanul teljesítettek Szlovéniában, magabiztosan begyűjtve a kontinens bajnokság aranyérmét. 
Csoportmérkőzések:
Magyarország - Szlovákia  31 - 18 
Magyarország - Ausztria  33 - 23 
Magyarország - Románia  39 - 22 
Középdöntő: 
Magyarország - Svédország  26 - 22 
Magyarország - Norvégia  28 - 27 
Elődöntő:
Magyarország - Dánia  25 - 21  Döntő:
Magyarország - Svédország  28 - 24 

A pénteken 16.00 órakor kezdődő felkészülési mérkőzést online közvetítjük az Interneten, hiszen az UFM Arénában csak ötszáz személy lehet jelen. A mérkőzésre kilátogató szurkolókat pedig megkérjük, hogy a saját és többiek biztonsága érdekében a csarnokban is tartsák a nézőtéren a biztonságos távolságot. Javasoljuk további a szájmaszk viseletét, valamint jelezzük, hogy a játékosok mérkőzés utáni üdvözlésére most nem lesz lehetőség.

Az MKC 2020/21-es idényének őszi fordulói:
 • 1. forduló: Debrecen-MKC
 • 2. forduló: MKC-FTC
 • 3. forduló: MTK-MKC
 • 4. forduló: MKC-Vác
 • 5. forduló: Alba-MKC
 • 6. forduló: Kisvárda-MKC
 • 7. forduló: MKC-Békéscsaba
 • 8. forduló: Érd-MKC
 • 9. forduló: MKC-Szombathely
 • 10. forduló: Dunaújváros-MKC
 • 11. forduló: MKC-Siófok
 • 12. forduló: NEKA-SZISE-MKC
 • 13. forduló: MKC-ETO

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök

A Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázói is egyéni edzésekkel tartják formában magukat. A játékosoktól kapott felvételekből pedig készítettünk egy összeállítást.

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 1., szerda