PÉNTEKI ELLENFELÜNK – MOYRA-BUDAÖRS HANDBALL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.10.25.
A nagyon fontos pénteki mérkőzés előtt, érdemes megismerni az ellenfelünket a Moyra-Budaörs Handball kézilabda csapatát.
Az idén nyáron a hetedik születésnapját ünneplő budaörsi kézilabda klub, sok tekintetben a legjobb szezonját zárta a 2017 / 2018 – as élvonalbeli bajnokságban. Ekkor sikerült a legtöbb, számszerűen 17 pontot gyűjteniük, és a nyolc bajnoki győzelmük is a legjobb mutató, az eddig az első osztályban lejátszott három idényük alatt. Négy hazai siker mellett, négyszer idegenben is sikerült megszerezniük a két bajnoki pontot, és hat élvonalbeli csapatot tudtak megverni a tavalyi pontvadászat során. A Vasas és a Kecskemét ellen kétszer, a Békéscsaba, a Siófok, a Kisvárda és az MTK Budapest csapatai ellen pedig egyszer győztek. Az egyetlen döntetlenre végződött, hazai pályán lejátszott találkozójukon pedig, 30 – 30 volt az eredmény az Alba Fehérvár KC ellen. Így a tizedik helyen végzett budaörsi csapatot, a kiesés veszélye egyetlen pillanatra sem fenyegette a tavalyi bajnokság során. Ez pedig azért is figyelemre méltó teljesítmény, mert ők voltak az egyetlen csapat a tavalyi bajnokságban, amelyben nem szerepeltek külföldi játékosok.

A Budaörs Handball a lőtt gólok számát illetően, a hetedik legjobb volt a ligában, hiszen a huszonhat bajnoki mérkőzésén, 710 gólt szerzett, ezekből 93 – at hétméteresből. Az egyetlen csapat voltak az élvonalban, amelyikből három játékos is száz gól felett dobott, hiszen ez Szöllősi-Zácsik Szandrának (131 gól – 23 mérkőzésen), Juhos Katának (115 gól – 26 mérkőzésen) és Hornyák Ágnesnek (104 gól – 26 mérkőzésen) is sikerült. Ezzel a teljesítménnyel mindhárman bekerültek a bajnokság legeredményesebb gólszerzői közé, sőt a házi gólkirály, a131 gólos Szöllősi-Zácsik Szandra, a nagyon előkelő, nyolcadik helyen végzett az összesített góllövő listán.
Forrás: Budaörs facebook

Mihály Attila a csapat vezetőedzője így optimistán nyilatkozott a bajnoki rajt előtt, hiszen az alap játékosai közül akkor még csak a csapatkapitány Juhos Kata családalapítási szándéka volt ismert. Érkezett viszont a rutinos játékosnak számító jobbátlövő, Hajduch Csenge Debrecenből és a jobbszélső Dávid-Azari Fruzsina Dunaújvárosból. A junior válogatott balátlövő, Horváth Laura (NEKA) és az ifjúsági válogatott kapus, Kastl Anna (Vasas) pedig a a közeli jövő meghatározó játékosai lehetnek. A mostani bajnokságban azonban nem lépett pályára a csapat válogatott átlövője Szöllősi-Zácsik Szandra, aki szeptember végén jelentette be, hogy anyai örömök elé néz.

A Moyra-Budaörs Handball 2018 / 2019 - es játékos kerete és mezszámai:

Kapusok:
1. Wéninger Alexa
16. Sipeki Flóra
62. Kastl Anna

Jobbszélsők:
7. Dávid-Azari Fruzsina
55. Ertl Rebeka

Balszélsők:
19. Kiskartali Zsófia
24. Mézes Laura

Beállók:
8. Szabadfi Ágnes
32. Pásztor Noémi
78. Plesztovits Alexa

Irányítók és átlövők:
2. Szöllősi-Zácsik Szandra
11. Zsigmond Vivien
21. Gerháth Fanni
22. Rácz Réka
30. Pálos-Bognár Barbara
37. Hajduch Csenge
31. Hornyák Ágnes
33. Horváth Laura
56. Kaczur Dominika
Forrás: Budaörs facebook

Szöllősi-Zácsik Szandra kiválása ellenére, a budaörsi csapat játékoskeretének erejét mutatja, hogy szeptemberben öt válogatott meghívót is kaptak a klub kézilabdázói. Pálos-Bognár Barbara az A válogatottban, Dávid-Azari Fruzsina, Geráth Fanni és a junior világbajnok Pásztor Noémi a B keretben készült a Montenegró ellen, Kastl Anna pedig az ifjúsági válogatottal edzőtáborozott.

A bajnokságot azonban nem kezdte jól a Moyra-Budaörs Handball csapata, hiszen a nyitó fordulóban kikapott Békéscsabán. Ezután az ETO, a Kisvárda és az FTC elleni papírforma vereségek következetek. Az  ötödik éa hatodik fordulókban azonban már sikerültek a pontszerzések az Eger ellen győzelemmel, az MTK ellen pedig egy döntetlennel.

1.   EUbility Group-Békéscsaba – Moyra-Budaörs Handball    31 – 29           
2.   Moyra-Budaörs Handball – Győri Audi ETO KC                30 – 45
3.   Kisvárda Master Good SE – Moyra-Budaörs Handball       31 – 22
4.   Moyra-Budaörs Handball – FTC-Rail Cargo Hungaria       26 – 38
5.   Eszterházy SC – Moyra-Budaörs Handball 31 – 33
6.   Moyra-Budaörs Handball – MTK Budapest 30 – 30
Forrás: Budaörs facebook

K&H női kézilabda liga, 6. forduló:
Moyra-Budaörs Handball – MTK Budapest 30–30 (12–14)
Moyra-Budaörs Handball:
Wéninger , Sipeki, Kastl (kapusok), Ertl 7, Pásztor 7, Gerháth 7 (2), Hajduch 6, Hornyák Á. 1, Szabadfi 1, Kiskartali 1, Pálos-Bognár, Mézes, Dávid-Azari, Horváth L., Zsigmond, Kaczur
Vezetőedző: Mihály Attila

Az MTK Budapest elleni találkozó után, a jobbszélső Ertl Rebeka és a szintén hét gólt szerző beálló, Pásztor Noémi is helyet kapott a hét csapatában.
Az MKC a nyári felkészülés során találkozott a budaörsi gárdával és augusztus első napján, egy 3 x 25 perces edzőmérkőzést játszott egymással a két csapat. Az a felkészülési találkozó 39 – 39 arányú döntetlennel zárult az UFM Arénában.
A budaörsi csapat most szerdán délután 17.00 órakor, a Magyar Kupa harmadik fordulójában fogadta az Alba FKC gárdáját. Az elmúlt szombatin minket is legyőző Alba FKC a szünetben 14 – 12 arányban vezetett és a mérkőzés végén, 30 – 28 arányú győzelemmel ünnepelhetett továbbjutást a Magyar Kupában.
Forrás: Budaörs facebook