PÉNTEKI ELLENFELÜNK – SZOMBATHELYI KKA

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.07.25.
Érdekes mérkőzésnek ígérkezik a pénteken 16.00 órakor kezdődő, Szombathelyi KKA – MKC felkészülési találkozó, amelynek az Aréna Savária lesz a helyszíne. A másodosztályú bajnokság nyugati csoportját veretlenül megnyerő szombathelyi gárdánál ugyanis nagyon komoly erősítések történtek a nyáron. Rutinos és nemzetközi tapasztalattal rendelkező kézilabdázókat igazolt a klub, amely így a tavalyinál lényegesen erősebb kerettel szeretné stabilizálni a helyét az élvonalban.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 44 év után játszik ismét a magyar női kézilabda bajnokság legmagasabb osztályában. A másodosztályú bajnokságot imponáló magabiztossággal nyerték meg, hiszen 21 győzelem mellett, csak egyetlen döntetlen eredményük volt. A tavalyi csapat azonban a nyáron szinte ketté oszlott, hiszen nyolcan – Csire Fanni, Gadányi Maja, Horváth Petra, Mayer Maja, Szendrei Barbara, Varga Nikolett, Virág Noémi, Pődör Rebeka – maradtak és hat játékosától – Hornyák Bernadett, Lugosi Fruzsina, Moutsogianni Theodóra, Takács Bianka, Terenyi Bianka, Udvardi Laura – pedig elköszönt a szombathelyi klub. Így érthetően népes az érkezők névsora is, akik között az egyik legnagyobb név a Dániából visszaérkező beálló Mayer Szabina. Az ötvenszeres válogatott játékos a Győr, a Székesfehérvár valamint a Vác csapataiban játszott Magyarországon és Franciaországban is profiskodott. Katarina Tomasevic és Sipeki Flóra személyében két rutinos kapust is igazoltak, akiknek szintén nagyon jól ismerik a magyar NB I – es bajnokságot. Sipeki a Budaörs, a Vác, a Békéscsaba és a Székesfehérvár, a volt szerb válogatott Tomasevic pedig az FTC és a Dunaújváros kapusa volt. Ugyanez vonatkozik a most érkező többi külföldi játékosra is, hiszen a szombathelyiek másik szerb légiósa, a 190 cm magas, bal átlövő Biljana Filipovic – Bandellier kézilabdázott már Székesfehérváron. A Podgorica csapatával Bajnokok Ligája győztes horvát jobb szélső Dijana Jovetic a Váci NKSE – ben 121 tétmérkőzésen lépett pályára az ukrán beálló Lilja Gorliska pedig korábban játszott a Debrecen és az MTK gárdáiban. Kizárólag a most érkező harmadik szerb kézilabdázónak, az irányítónak Ivana Mitrovic – nak lesz teljesen új a magyar élvonal légköre és színvonala.   Pödör Zoltán a klub elnöke és Marosán György vezetőedző egy alaposan megerősített csapattal vághat neki tehát a bajnokságnak. A bajnoki találkozókat a szombathelyi Aréna Savaria és a Haladás Sportkomplexum csarnokaiban rendezik majd meg. A nyolc hetes nyári felkészülésük során Dél-Korea válogatottjával, a Váccal, az osztrák Hypo –val, egy francia csapattal és a Dunaújvárossal játszanak majd. A DKKA együttesével, július 19. – én már játszottak egy edzőmérkőzést, amelyen nagyon szoros eredmény született.


Dunaújvárosi KKA - Szombahelyi KKA 25-24 (14:12)


Szombathelyi KKA: Sipeki - Mayer Maya 4, Dijana Jovetic 1, Liliia Gorilska 3, Biljana Bandellier 6, Virág Noémi 3, Ivana Mitrovic 2. Csere: Gadányi Maja (kapus), Csire Fanni 1, Pődör Rebeka, Mayer Szabina 3, Varga Nikolett, Horváth Petra 1, Szendrei Barbara


Vezetőedző: Marosán György


Tétmérkőzésen a 2017 / 2018 – as másodosztályú bajnokságban találkozott egymással a két csapat, amikor még Swietelsky-Szombathely néven szerepelt a vasi gárda. Abban a bajnokságban a szombathelyi találkozót egy góllal, a mosonmagyaróvárit pedig meggyőző különbséggel megnyernünk.


2017 október 14.Swietelsky-Szombathely – Eu-Fire Mosonmagyaróvár 24 – 25


Eu-Fire Mosonmagyaróvár – Swietelsky-Szombathely 31 – 21


Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó