PONTONKÉNT...

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.02.26.
Hosszú idő után sikerült pontot szerezni a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatának a DVSC Schaeffler ellen. Ráadásul a bajnoki rangadó tempója és színvonala is nemzetközi mércével mérhető volt. Így csalódást csak az okozhat, hogy az MKC most is közelebb állt a győzelemhez.

Motherson-Mosonmagyaróvár - DVSC Schaeffler 28 - 28 (16 - 15) 
NB I. bajnoki mérkőzés 15. forduló - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 900 néző  
2023 február 26. vasárnap 18.45 óra  
Vezette: Altmár Kristóf - Horváth Márton   


Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - Sztankovics, LANCZ 7 (3), TÓTH G. 4, PÁSZTOR 2, Tóth E. 4 (3), STRANIGG ZS. 5.  
Csere: Mistina (kapus), Ivancok 1, TÓTH N. 3, Albek, Kovács P. 1, Csire 1.  
Edző: Gyurka János   

Debrecen: GABRIEL - TÖPFNER 4 (2), Kácsor 2 (1), Bordás, PLANÉTA 8 (1), VÁMOS P. 6, Petrus 3.  
Csere: Torda (kapus), Szabó N. 2, Hámori, Füzi-Tóvizi 1, Costa 2.  
Edző: Szilágyi Zoltán  

Kiállítások: 6 perc, ill. 12 perc  
Hétméteresek: 6/6, ill. 5/4   

Villámrajttal kezdett a hazai gárda, gyors Tóth gólokkal, hiszen Gabriella átlövésből, Eszter pedig hétméteresből talált be. A vendégek azonban előbb egyenlíteni tudtak, majd a vezetést is átvették. Így elég hamar kialakult az első félidő sormintája, amelyben hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy-egy találattal.
Ennek megfelelően remek játékot látott a most is táblás ház az UFM Arénában, és vélhetően élvezték a kézilabdát a TV közvetítés nézői is. Voltak bombagólok átlövésekből, remek védések, kiválóan megjátszott beállók és csattanós kapufák, tehát a sportág minden szépségét megmutatták a csapatok. 
Nagy volt az iram is, ezért várható volt, hogy minimális előnyt majd az az együttes tud kiharcolni, amelyik ebben kevesebb hibával tud kézilabdázni. Gyurka János időkérése után ez a hazai csapatnak sikerült hamarabb, ezért 14 - 12-re, azaz kétgólosra tudta növelni az előnyét az MKC. 
A félidő hajrájában már többet változtattak, cseréltek az edzők, a Debrecen felzárkózott, de ebben a játékrészben egy kicsit élesebbnek tűnt a Motherson-Mosonmagyaróvár.   

Az első harminc perc után az volt a kérdés, hogy mi lehet olyan döntő tényező, vagy ki lehet olyan játékos, aki eldöntheti ezt a nagyon kiegyensúlyozott csatát? 
A Debrecen kezdte jobban a második játékrészt, a hazai csapat néhány percig góltalan maradt. Így nagyon jókor jött Szemerey Zsófi büntető hárítása és az, hogy a másik oldalon Lancz Barbora pontos ítéletvégrehajtónak bizonyult. Szóltak a dudák, a dobok, a mosonmagyaróvári csapat ismét erőre kapott, újra kettővel tudott vezetni, ami ezen a találkozón már kimondottan soknak volt mondható. 
Szilágyi Zoltán játékmegszakítása után azonban a DVSC Schaeffler egalizálni tudta az eredményt. A találkozó szűk utolsó negyede tehát 23 - 23-as állással kezdődött el és ebben a mérkőzésben benne volt, hogy akár egyetlen momentum dönthet majd a győzelemről. 
A közönség is érezte ezt, újult erővel bíztatta a hazai csapatot, amely Tóth Nikolett góljával szerezte meg a vezetést. Mistina Kitty óriási bravúrral védte Kácsor bombáját, de sajnos az MKC sem tudta kihasználni a következő támadását. A hét a hat ellen támadó Debrecen, Planéta átlövésével megint egyenlített, amit egy Stranigg Zsófia, majd Vámos Petra lerohanás gól követett. 
Egy elég figyelmetlen óramegállítás miatt az időt kérő Mosonmagyaróvárnak csak tizenöt másodperce maradt az utolsó támadására. Ennek végén Tóth Eszter vállalkozott lövésre, de ezt hárítani tudta a DVSC francia kapusa, Cathrine Gabriel. Így a mérkőzés döntetlennel zárult, aminek a DVSC Schaeffler örült jobban…
 
Gyurka János: – Játszottunk egy nagyon jó első félidőt, ahol a védekezésünk kompakt volt, a közeli zónákat sikerült megszűrnünk, a távoli lövéseknél azonban Planéta Szimonettát nem igazán tudtuk megállítani, pedig akkor talán több gólos lett volna az előny. A második félidőben rosszul kezdtünk, az egy-egy elleni helyzeteket elveszítettük, elöl pedig eladtuk a labdákat, amivel előnyt adtunk az ellenfélnek, ez mindenféleképp tanulságos. A második játékrészben nem játszottunk jól, inkább küzdöttünk, mint kézilabdáztunk.  
Szilágyi Zoltán: – Kifejezetten közönségszórakoztató találkozó volt. Tudtuk, hogy ez egy végletekig kiélezett találkozó lehet, hiszen a hazai csapat rendkívül jó formában van. Nagyot küzdöttünk, de sokat hibáztunk – gondolok itt a technikai hibákra és a helyzetkihasználásunkra, ami még mindig nincs azon a szinten, amit szeretnénk és elvárhatnánk magunktól. A csapat szíve a helyén volt, és még azt a kiállításcunamit is túléltük, amit a második félidő elején kaptunk.Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó