RAJT AZ FTC OTTHONÁBAN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.09.01.
A sorsolás furcsa szeszélye, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár az idén is a budapesti Népligetben kezdi el az NB I-es bajnokságot. Így 2022 szeptember 02.-án pénteken 18.00 órakor az FTC-Rail Cargo Hungaria - Motherson-Mosonmagyaróvár mérkőzéssel rajtol az MKC a 2022/2023-as szezonban. A találkozót élőben követhetik azok is, akik nem lesznek ott az Elek Gyula Arénában, hiszen az M4 Sport Televízió közvetíti.

A tavalyi idény első fordulójában magabiztosan győzött a Ferencváros, hazai pályán a Mosonmagyaróvár ellen. Az UFM Arénában viszont, a hatalmas akarattal küzdő MKC nagyon megszorongatta a budapesti zöld-fehéreket. 

FTC-Rail Cargo Hungaria - Motherson-Mosonmagyaróvár  37 - 26  (18 - 14)  
NB I. bajnoki mérkőzés 1. forduló - Budapest, Elek Gyula Aréna, 500 néző  
2021 szeptember 08. szerda 18.00 óra   

Motherson-Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria  31 - 34  (14 - 16) 
NB I. bajnoki mérkőzés 14. forduló - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 900 néző  
2022 február 09. szerda 18.00 óra 


A Magyar Kupa-győztes és bajnoki ezüstérmes Ferencváros kerete némileg átalakult az előző évhez képest. Távozott Csiszár-Szekeres Klára, Julia Behnke, Itana Grbics, Suba Sára és Ferenczi Diána, illetve kölcsönben folytatja pályafutását Ballai Anna, Simon Petra és Tóth Nikolett. Az érkezők oldalán találjuk a Krim Ljubljana-ból érkező szerb válogatottakat, Andrea Lekic-et és Dragana Cvijic-et, a norvég Vipers Kristiansand csapatából hazatérő Tomori Zsuzsannát, valamint a Békéscsaba csapatából Kukely Annát és a volt Pénzügyőr SE kapust, Sass Kincsőt. Az FTC akadémián nevelkedő két fiatal, az egyaránt 2004-es születésű, balátlövő Kármán Luca, valamint a balszélső Buzsáki Bodza pedig a felnőttek között kezdte meg a felkészülést. 

- A következő bajnokság előtt is biztos, hogy az aranycsatát a Győr és a Ferencváros vívja majd - nyilatkozta Gyurka János a Motherson-Mosonmagyaróvár vezetőedzője. - Ez a két gárda kimagaslik a magyar mezőnyből, nehéz hozzájuk közel kerülni, de sokat lehet tőlük tanulni. Mögöttük sem könnyű az esélyeket latolgatni, mert a Siófok nagyon komoly keretet állított össze a nyáron, amellyel ismét dobogó esélyes lehet. A Debrecen tovább erősödött a három új kézilabdázójával, így velük mindenképpen számolni kell. Mi próbálkozunk lépést tartani ezekkel a csapatokkal, a lehetőségekhez képest finomítani, újítani a játékunkon. A nyári edzőmérkőzések megerősítették a törekvéseinket, biztató, pozitív képet mutattak. Viszont a többi csapat is folyamatosan fejlődik, ezért nehéz megbecsülni hová kerülhetünk. Szükséges lesz néhány forduló ahhoz, hogy tisztább képet alkothassunk a valóságos erőviszonyokról. 

Nem lesz könnyű a Ferencváros otthonában kezdeni a szezont, mit vár a Motherson-Mosonmagyaróvár bajnoki rajtjától?
- Mindig különleges mérkőzést játszunk a zöld-fehérekkel, amit most is fel kell tudnunk dolgozni, ehhez kell a teljesítményünket igazítani. Sajnos ebben gátol minket, hogy nem tudunk teljes keretünkkel játszani, mert vannak betegségek, és reméljük, hogy csak egy kisebb sérülés miatt is lesz hiányzó. Alakuló csapat vagyunk, amelyből fontos játékosok estek ki, de megpróbáljuk őket pótolni. Ismerem a csapatomat, így abban biztos vagyok, hogy küzdeni fogunk végig, viszont azt így nem tudjuk, hogy mire leszünk képesek. Az FTC bombaerős lesz az idén, az új igazolások Andrea Lekic, Dragana Cvijic és Tomori Zsuzsa tapasztalt kézilabdázók, hatalmas erősítések. Igaz be kell őket, de ebben is segít a rutinjuk és az, hogy egy kész Ferencvároshoz érkeztek. Más célokért fogunk tehát harcolni, így azt mondhatom, hogy nekünk lesz még egy felkészülési mérkőzésünk pénteken. A nyári gyakorló találkozókon sok apró célt meg tudtunk valósítani, viszont a tétmérkőzés, ahogy mondani szokták „egy másik kávéház”. Kompaktnak kell lennünk, a hibákat szinte teljesen ki kell zárnunk és extra fókusz szükséges a védekezésünkben. A tapasztalt játékosaink kiesésével viszont az átmeneteinkkel vigyázni kell, mert az FTC ellenn rohanni öngyilkosság lenne. Most okosan kell tehát kézilabdáznunk, hogy a következő mérkőzéseken meg tudjuk jeleníteni a tudásunkat.  

Az FTC-Rail Cargo Hungaria 2022/2023-as játékos kerete:
Kapusok: Bíró Blanka, Janurik Kinga, Sass Kincső 
Jobbszélsők: Kovács Anett, Angela Malestein (holland) 
Jobbátlövők: Klujber Katrin, Alicia Stolle (német) 
Irányítók: Kovacsics Anikó, Kukely Anna, Andrea Lekic (szerb), Szucsánszki Zita 
Beállók: Dragana Cvijic (szerb), Beatrice Edwige (francia), Kisfaludy Anett 
Balátlövők: Emily Bölk (német), Kármán Luca, Tomori Zsuzsa, Szöllősi-Zácsik Szandra 
Balszélsők: Buzsáki Bodza, Hársfalvi Júlia, Márton Gréta 
Vezetőedző: Elek Gábor   

A Ferencváros a nyári felkészülési találkozók során, hazai pályán győzött az MTK Budapest, a Vác és a Debrecen ellen. Idegenben megverte a Siófok csapatát és a romániai Besztercén rendezett nemzetközi tornát is megnyerte, a román Valcea és a francia Metz elleni sikerekkel. Mindössze a szintén román CSM Bucuresti tudta legyőzni Elek Gábor csapatát, egy a Népligetben rendezett edzőmérkőzésen. Jó formában várja tehát az idényt az FTC, amire nagy szüksége is lesz a csapatnak a szeptember 10.-én rajtoló BL csoportban is, ahol az Odense Handbold (dán), a SG BBM Bietigheim (német), a Brest Bretagne (francia), a Krim Mercator (szlovén), a Vipers Kristiansand (norvég) és a DHK Banik Most (cseh) lesznek az ellenfelek.