RANGADÓ IDEGENBEN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.05.14.
Érdekes mérkőzésnek ígérkezik a 2022 május 15.-én vasárnap 18.30 órakor kezdődő Vác - Mosonmagyaróvár bajnoki találkozó. Ezért is tűzte műsorára az M4 Sport Televízió ezt a mérkőzést a női kézilabda NB I 25. fordulójából. A tét tulajdonképpen a magyar élvonalbeli bajnokság negyedik helye, amelyre egy győzelemmel még van esélye az MKC gárdájának.

Jelenleg a Vác áll a negyedik helyen 32 ponttal, amelyre az MKC elleni hazai és az FTC elleni idegenbeli találkozó vár. A Motherson-Mosonmagyaróvár 28 ponttal az ötödik és Gyurka János csapata a váci találkozó után az Alba Fehérvár KC ellen, az UFM Arénában zárja majd a bajnokságot. A hatodik Siófok együttesének is 28 pontja van, de már csak a Vasas elleni idegenbeli találkozója van hátra a 2021/2022-es idényből. Pontegyenlőségek esetén azonban, az egymás elleni eredmények mindkét csapattal szemben az MKC számára lehetnek előnyösek.  


- Vácon játszani, onnan pontot, pontokat elhozni rendkívül nehéz feladat mindegyik csapat számára - nyilatkozta Gyurka János a Motherson-Mosonmagyaróvár vezetőedzője. - A Duna-partiak hosszú évek óta kézilabdáznak együtt, sok mérkőzést játszottak, ami komoly előny a számukra. A mezőnyben tapasztalt, kiforrott, kiváló adottságokkal rendelkező játékosaik vannak és a kapusaik is nagyon jó százalékos teljesítményre képesek. Az egyénekre és a csapatukra is megpróbáltunk tehát felkészülni, mert kizárólag akkor lehetünk sikeresek, ha meg tudjuk törni a taktikájukat, el tudjuk bizonytalanítani a játékukat. Ehhez a védekezésben tőlünk tökéletes koncentráció, szervezettség és feszesség szükséges, a támadások során pedig ki kell zárni a hibákat. Bízom abban, hogy nagyon jó, igazi ki-ki mérkőzést fogunk játszani vasárnap, a számunkra kedvező tempóban. Tudjuk, hogy ehhez nem lesz elég néhány jó teljesítmény, most a teljes csapatnak kell a maximumot nyújtania.         

A két csapat közötti szokványos nagy csaták sorát az előző bajnokságban hazai győzelmek jellemezték és tavaly ősszel Mosonmagyaróváron is az otthon pályára lépő csapat győzött.  

Motherson-Mosonmagyaróvár - Váci NKSE  28 - 27 (15 - 11) 
Váci NKSE - Motherson-Mosonmagyaróvár  30 - 27  (14 - 11)

Motherson-Mosonmagyaróvár - Váci NKSE  31 - 22  (16 - 9)  
NB I. bajnoki mérkőzés 5. forduló - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 900 néző 
2021 október 16. szombat 18.00 óra  

Mosonmagyaróvár: SZEMEREY - MIHÁLY 4, LANCZ 5, Tóth E. 3 (1), KONECNÁ 2, TÓTH G. 4, STRANIGG ZS. 5. Csere: Mistina (kapus), Pásztor 1, Kovács P. 4, Hajtai 1, Asanin 1, Csekő 1. 
Edző: Gyurka János   

Vác: Pásztor - Diószegi 1, Hámori, Helembai, Kuczora 5 (3), KÁCSOR 9, Schatzl Natalie 4. Csere: BUKOVSZKY (kapus), Kovalcsik 1, Ballai, Aron, Balogh P., Grosch 2, Bárdy, Pállfy.      
Edző: Ottó Katalin   

Az évek óta szinte változatlan kerettel dolgozó váci csapatnál a bajnokság előtt több volt a változás, az öt év után távozó vezetőedző Szilágyi Zoltán szerepét egy nagyon rövid időre Őze Beáta vette át, de a bajnokságot már Ottó Katalinnal kezdték el. A tősgyökeres váci, több mint 23 éve a különböző utánpótlás csapatoknál dolgozó Ottó Katalin, korábban már két alkalommal, beugró megbízott edzőként már részt vett a felnőtt csapat szakmai felkészítésében. A játékoskeretben is voltak változások, de a Váci NKSE továbbra is a magyar bajnokság egyik meghatározó csapata maradt.   

A Váci NKSE 2021/2022-es játékos kerete: 
Kapusok: Bukovszky Anna, Csatlós Csenge, Pásztor Bettina 
Szélsők: Balogh Petra, Diószegi Nikolett, Grosch Vivien, Pálffy Anna, Schatzl Natalie, Szondi Zsófia 
Irányítók: Aron Andrea, Ferenczy Fruzsina 
Beállók: Helembai Fanni, Kovalcsik Jázmin, Világos Diána 
Átlövők: Ballai Borbála, Bárdy Noémi, Hámori Konszuéla, Kácsor Gréta, Kuczora Csenge 
Edző: Ottó Katalin   

A váci gárda az előző fordulóban az Alba Fehérvár KC, tehát az MKC következő ellenfel ellen játszott, így érdemes átnézni annak a bajnoki mérkőzésnek a jegyzőkönyvét.  

Váci NKSE - Alba Fehérvár KC 36 - 28 (18  15)  
Vác: Pásztor - Diószegi 1, Hámori 2, Kuczora 8 (4), Helembai 3, Kácsor 7, Schatzl 5. Csere: Bukovszky (kapus), Ballai 4, Grosch 1, Pálffy, Aron, Ferenczy 2, Világos, Szondi, Kovalcsik 3. Edző: Ottó Katalin  
Alba: Tóth N. - Töpfner 2 (1), Boldizsár, Bardi 1, Besszer 11 (1), Utasi 4, Takó 2. Csere: Kubina (kapus), Afentaler, Domokos, Gerháth 3, Ohyama, Szarka 1, Varga 4. Edző: Józsa Krisztián