RANGADÓVÁ VÁLT MÉRKŐZÉS

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.09.21.
2022 szeptember 23.-án pénteken 18.00 órakor DVSC Schaeffler - Motherson-Mosonmagyaróvár bajnoki mérkőzés lesz az élvonalbeli női kézilabda bajnokságban. A Hódos Imre Sportcsarnokban megrendezésre kerülő találkozót a vendéglátók igazi értékmérőként, a közvélemény pedig rangadóként tartja számon. Ez pedig nyilvánvalóan komoly elismerése a csapatunknak, amelyből erőt is lehet meríteni.


Az immár több mint százhúsz éves debreceni klub,
kétszeres magyar bajnok, EHF kupagyőztes, valamint ötszörös magyar kupagyőztes női kézilabda csapata tavaly bronzérmes volt a bajnokságban. Így most ők kezdenek majd az Európa-liga csoportkörében a dán Ikast, a francia Paris 92 és a norvég Molde társaságában. A szakemberek szerint, a négy újonnan igazolt játékosukkal - Hámori Konszuéla, Kácsor Gréta, Töpfner Alexandra és a francia válogatott kapus Catherine Gabriel - minden esélyük megvan arra, hogy továbbra is sikerrel vegyék az akadályokat a hazai és a nemzetközi mezőnyben. Igaz az alapjátékosnak számító Kovács Anna és a brazil világbajnok Deonise Fachinello  visszavonult, de Kácsor érkezésével gyakorlatilag egy teljes magyar válogatott sora - Bordás Réka, Hornyák Dóra, Kácsor Gréta, Planéta Szimonetta, Tóvizi Petra, Vámos Petra - van a debreceni csapatnak. Ezt pedig szintén válogatott légiósok és olyan tehetséges fiatalok egészítik ki, hogy Szilágyi Zoltán vezetőedző - akit a napokban a magyar junior válogatott szövetségi edzőjének neveztek ki - jogosan nyilatkozta a felkészülést követően: „Úgy alakítottuk ki a játékoskeretet, hogy minden poszton két hasonló, jó képességű játékosunk legyen.”
A bajnokság eddigi szakasza pedig tökéletesen igazolja is a debreceni elképzeléseket, hiszen a Loki hazai környezetben az Alba Fehérvér KC, az MTK Budapest és a Dunaújvárosi KKA csapatát is nagyon magabiztosan győzte le.  

DVSC Schaeffler - ALBA-FEHÉRVÁR 33 - 23 (19 - 11)  
DVSC Schaeffler - MTK Budapest 31 - 24 (15 - 10) 
DVSC Schaeffler - Dunaújvárosi KKA 40 - 27 (22 - 14) 

A DVSC-Schaeffler 2022/2023-as játékos kerete: 
Kapusok: Catherine Gabriel (francia), Ann-Cathrin Giegerich (német), Torda Vanessa 
Szélsők: Mariana Costa (brazil), Petrus Mirtill, Töpfner Alexandra, Vámos Míra 
Irányítók: Csernyánszky Liliána, Szabó Nina, Vámos Petra 
Beállók: Bordás Réka, Füzi-Tóvizi Petra 
Átlövők: Hámori Konszuéla, Hornyák Dóra, Kácsor Gréta, Panyi Krisztina, Planéta Szimonetta, Karina Jezsikava (fehérorosz) 
Vezetőedző: Szilágyi Zoltán 

Három hazai győzelem után fogadja tehát a Motherson-Mosonmagyaróvár gárdáját a Debrecen, tehát a legutóbbi két bajnokság bronzérmese találkozik egymással a Hódos Imre Sportcsarnokban. A vendégek vezetőedzője és csapatkapitánya nagy tisztelettel nyilatkozott az ellenfélről, amely a két csapat eddigi tizenhárom tétmérkőzéséből, tízszer bizonyult jobbnak. 

- A DVSC Schaeffler az elmúlt években egyértelműen bebizonyította, hogy a magyar bajnokság egyik legjobb csapata - mondta Gyurka János. - Olyan együttes, amely méltóképpen képviseli a magyar kézilabdázást a nemzetközi mezőnyben, kiváló játékosokat ad a magyar válogatott számára. Nehéz is lenne azon vitatkozni, hogy az ETO és az FTC mögött nekik van a legnagyobb esélyük az idén is az éremszerzésre. Nagy erősségük az idén az is, hogy alig volt változás a játékoskeretükben, kizárólag olyan kiváló képességű, kész kézilabdázók érkeztek hozzájuk, akik azonnali erősítést jelentenek. Két nagyon erős, teljesen egyenértékű soruk van, széles a taktikai repertoárjuk, színesen, eredményesen kézilabdáznak. Jó formában vannak, hazai környezetben a szurkolóik támogatására is számíthatnak, így valóban nem udvariasságból mondom, hogy ők a pénteki mérkőzés esélyesei. Viszont mi nem feltartott kezekkel utazunk Debrecenbe, ahol megpróbálunk majd egy az előzetes várakozásoknak megfelelő mérkőzést játszani. Sajnálom, hogy továbbra is betegségek, sérülések zavarják a felkészülésünket, hiszen most pénteken egy olyan találkozó vár ránk, ahol a teljes keretünkre szükség lenne. Az eddig lejátszott három fordulóban voltak jobb és gyengébb szakaszok a játékunkban, ami természetesnek mondható egy ilyen alakuló gárda esetében. Az bátorít bennünket, hogy rangadóvá érett a két csapat összecsapása, amelyen tudjuk, hogy minden tudásunkra, akaratunkra és elszántságunkra szükség lesz.

- Egy nagyon jó csapat otthonában fogunk pályára lépni, ahol mindig fantasztikus atmoszférát teremtenek a szurkolók - folytatta Tóth Eszter. - Nem lesz tehát könnyű a feladatunk, de mégis várom a péntek esti találkozót, mert nagyon szeretek Debrecenben játszani. A csapaton is látom, hogy foglalkoztatja ez a mérkőzés, edzünk, videózunk, megpróbálunk felkészülni arra, hogy a legjobbat nyújtsuk a Hódos Imre Sportcsarnokban. Az előzetes esélylatolgatás soha nem tartozott az erősségeim közé, így most sem szívesen vállalkoznék erre. Azt sem gondolom, hogy így a szezon elején megrendezésre kerülő rangadó, a bajnoki helyezéseket alapvetően befolyásolhatja. Fontos pontokat lehet megszerezni most Debrecenben, amit azonban nekünk semmiképpen sem lehet teherként kezelni. A DVSC eddig nagyon magabiztosan hozta a bajnoki találkozóit, igazi erődemonstrációkat tartott. Nagyon figyelnünk kell tehát a mérkőzés elején, majd folyamatosan tartanunk kell az eredményt, hogy a végjátékban legyen esélyünk. Arra is számítanunk kell, hogy sokszor a második játékrész elejét nyomja meg nagyon erősen a Loki, így ez egy valóban hatvan perces koncentrációt igénylő mérkőzés lesz. 

Legutoljára az MKC számára történelmi bronzot hozó 2020/21-es szezonban sikerült a mosonmagyaróvári csapatnak nyerni Debrecenben. A három legutolsó bajnoki találkozón azonban DVSC siker született, ahogy az idén nyáron Balatonbogláron lejátszott felkészülési mérkőzésen is.  

DVSC Schaeffler - Motherson-Mosonmagyaróvár  30 - 31 (15 - 14)  
NB I bajnoki mérkőzés - 1. forduló  
2020 szeptember 04. péntek 18.00 óra - Debrecen, Főnix Csarnok  

Motherson-Mosonmagyaróvár – DVSC Schaeffler  24 - 28  (15 - 12)  
NB I felnőtt bajnoki mérkőzés - 15. forduló  
2021 február 28. vasárnap 15.00 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna  

DVSC Schaeffler - Motherson-Mosonmagyaróvár 28 - 19 (12 - 11)  
NB I. bajnoki mérkőzés 6. forduló 
2021 október 22. péntek 18.00 óra - Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok  

Motherson-Mosonmagyaróvár - DVSC Schaeffler  23 - 31  (12 - 12)  
NB I. bajnoki mérkőzés 18. forduló  
2022 március 18. péntek 17.45 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna  

DVSC Schaeffler - Motherson-Mosonmagyaróvár  30 - 25  (16 - 12)  
Felkészülési mérkőzés - Balatonboglár NEKA csarnok, zárt kapus  
2022 július 26. kedd 17.30 óra