RANGADÓVAL FOLYTATÓDIK A BAJNOKSÁG

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.02.25.
Motherson-Mosonmagyaróvár - DVSC Schaeffler bajnoki mérkőzés helyszíne lesz a mosonmagyaróvári UFM Aréna vasárnap este. Felhívjuk a szurkolóink figyelmét, hogy a találkozó az M4 Sport Televízió közvetítése miatt 18.45 órakor kezdődik. A bajnoki rangadó főtámogatója a Mosonmagyaróváron kavicsbányát üzemeltető Break-House Kft.

Az Európa-Liga sorozat után, fontos mérkőzéssel folytatja a bajnokságot a mosonmagyaróvári és a debreceni együttes. A DVSC Schaeffler négy győzelmet szerzett a csoportjában, de a rosszabb gólkülönbsége miatt, a megszerzett nyolc pontja sem volt elég a továbbjutáshoz. A kétszeres magyar bajnok és ötszörös magyar kupagyőztes Debrecen így szintén a hazai bajnokságra összpontosít. Jelenleg a DVSC a harmadik, az MKC pedig az ötödik helyen áll a tabellán, így rendkívül értékes pontok találnak gazdára az egymás elleni mérkőzésükön.


3. DVSC Schaeffler 15 mérkőzés: 10 győzelem - 1 döntetlen - 4 vereség +53 gólarány 21 pont 
5. Motherson-Mosonmagyaróvár 14 mérkőzés: 8 győzelem - 1 döntetlen - 5 vereség + 43 gólarány 17 pont

Igazán megterhelő, hosszú időszak után vagyunk, de én azt gondolom, hogy a szezonunk legnehezebb része csak most következik - Ínyilatkozta a mérkőzés előtt Szemerey Zsófi a csapat kapusa. - Ezért ez a hét most nagyon jól jött nekünk, végre alaposabban fel tudtunk készülni a Debrecen elleni rangadóra. A DVSC Schaeffler kiváló ellenfél, a játékosai adják a magyar válogatott gerincét, de ők is elég hullámzóan teljesítenek az idén. Nagyon sokat fog tehát számítani az aznapi forma, mert az viszont biztos, hogy nagyon küzdelmes találkozó lesz. Én azonban most nem is gondolok másra csak a győzelemre, arra hogy visszavágunk nekik a debreceni vereségért. Nagyon bízom abban, hogy a szurkolóink ismét segítenek nekünk és a vasárnapi győzelem erőt ad majd nekünk a további mérkőzéseinkre. 

Kácsor Gréta nyári érkezésével gyakorlatilag már egy teljes magyar válogatott sora van a DVSC Schaeffler csapatának. Igaz Hornyák Dóra keresztszalag műtét miatt hiányzik és most Planéta Szimonetta sem tagja Vlagyimir Golovin keretének. Bordás Réka, Füzi-Tóvizi Petra, Kácsor Gréta, Töpfner Alexandra és Vámos Petra azonban a magyar felnőtt, Csernyánszki Liliána és Panyi Anna a magyar junior és Mariana Costa a brazil válogatottal fog készülni.   

A DVSC-Schaeffler 2022/2023-as játékos kerete:
Kapusok: Catherine Gabriel (francia), Ann-Cathrin Giegerich (német), Torda Vanessa 
Szélsők: Mariana Costa (brazil), Petrus Mirtill, Töpfner Alexandra, Vámos Míra 
Irányítók: Csernyánszky Liliána, Szabó Nina, Vámos Petra 
Beállók: Bordás Réka, Füzi-Tóvizi Petra 
Átlövők: Hámori Konszuéla, Hornyák Dóra, Jovana Jovovic (szerb-magyar), Kácsor Gréta, Panyi Krisztina, Planéta Szimonetta, Karina Jezsikava (fehérorosz) 
Vezetedző: Szilágyi Zoltán 

A két csapat szeptemberi mérkőzését 30 - 24-re a Debrecen nyerte a Hódos Imre Sportcsarnokban, annak ellenére, hogy a mérkőzés elején még hat góllal az MKC vezetett. A Mosonmagyaróvárnak a történelmi bronzot hozó 2020/21-es szezonban sikerült nyerni  Debrecen ellen. Az azt követő bajnoki találkozón DVSC siker született, ahogy a tavaly Balatonbogláron lejátszott felkészülési mérkőzésen is.

Nagyon régen volt már példa arra, hogy egy teljes héten át tudjunk egy mérkőzésre készülni - mondta Gyurka János a Motherson-Mosonmagyaróvár vezetőedzője. - Ezt több szempontból ki is kellett használnunk, lezártuk az Európa-Liga sorozatot, ami érthetően bántott mindenkit, hiszen a sportoló mindig nyerni akar. A bajnokságra koncentrálunk, amelyben mindig kiemelt a Mosonmagyaróvár - Debrecen találkozó. Tisztában vagyunk azzal, hogy vasárnap is rendkívül fontos pontok találnak gazdára, így is készülünk a rangadóra. Sokat tanultunk, tapasztaltunk az elmúlt időszakban és nagyon szeretnénk ezeket már a hétvégén hasznosítani. A céljaink eléréséhez hazai pályán sikeresen kell szerepelnünk, ezért összeszedett, érett játékot várok a csapattól.  

DVSC Schaeffler - Motherson-Mosonmagyaróvár 30 - 24 (13 - 12)  
NB I. bajnoki mérkőzés 4. forduló 
2022 szeptember 23. péntek 18.00 óra - Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok, 900 néző   

Debrecen: GABRIEL - COSTA 4, Hámori 3, Vámos P. 3, Bordás 1 Kácsor 4, Petrus 2. Csere: Torda (kapus), HORNYÁK D., Füzi-Tóvizi, PLANÉTA 7 (2), Jezsikava 1, SZABÓ N. 3, Töpfner 1 (1), Vámos M. 1. 
Edző: Szilágyi Zoltán   
Mosonmagyaróvár: Szemerey - Mihály, Lancz 2, Tóth E. 2 (1), PÁSZTOR 6, Ivancok 2, STRANIGG ZS. 5 (2). Csere: Mistina (kapus), Faragó, TÓTH N. 3, Kovács P. 3, Bardi, Sztankovics 1, Hajtai.  
Edző: Gyurka János   

Kiállítások: 8 perc, ill. 12 perc (piros lap: Lancz 35. perc)  
Hétméteresek: 5/3, ill. 4/3   

DVSC Schaeffler - Motherson-Mosonmagyaróvár  30 - 25  (16 - 12)  
Felkészülési mérkőzés - Balatonboglár NEKA csarnok, zárt kapus  
2022 július 26. kedd 17.30 óra   

Motherson-Mosonmagyaróvár - DVSC Schaeffler  23 - 31  (12 - 12) 
NB I. bajnoki mérkőzés 18. forduló 
2022 március 18. péntek 17.45 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna  

DVSC Schaeffler - Motherson-Mosonmagyaróvár 28 - 19 (12 - 11)  
NB I. bajnoki mérkőzés 6. forduló 
2021 október 22. péntek 18.00 óra - Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok   

Motherson-Mosonmagyaróvár – DVSC Schaeffler  24 - 28  (15 - 12)  
NB I felnőtt bajnoki mérkőzés - 15. forduló  
2021 február 28. vasárnap 15.00 óra - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna  

DVSC Schaeffler - Motherson-Mosonmagyaróvár  30 - 31 (15 - 14) 
NB I bajnoki mérkőzés - 1. forduló  
2020 szeptember 04. péntek 18.00 óra - Debrecen, Főnix Csarnok