Remek mérkőzés, nagy küzdelem, megint 30-27

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2024.02.22.
A Motherson Mosonmagyaróvár a listavezető, a bajnokságban még veretlen FTC-Rail Cargo Hungariát fogadta az UFM Arénában.
Szemerey Zsófi bravúrokkal kezdődött a mérkőzés, az MKC kapusa két védést is bemutatott az első percben, így 2-1-re vezetett is a csapat. Ezután Márton Gréta révén könnyű gólokat szerzett a Ferencváros, és egy 4-0-ás sorozatot produkálva 5-2-re fordított. Tomori Zsuzsanna már a 11. perc elején összeszedte a második kettő perces kiállítását, ezzel is próbált élni a Mosonmagyaróvár, és 6-11 után a 20. percre mínusz kettőre csökkentett a hátrányát (9-11). Üreskapus gólt is dobott az MKC, de a Fradi őrizte előnyét, és a szünetben 16-12-re vezetett.

A folytatásban a hazaiak hatalmas erőket mozgósítottak a felzárkózás érdekében, és a 40. percre három gólt le is dolgoztak a hátrányukból (19-20). Pásztor Noémi kettő percet kapott, a Ferencváros pedig Simon Petra mesterhármasával (értékesített hetes, üreskapus és akciógól) megint néggyel vezettek. Szemerey újabb fontos védéssel jelentkezett, összesen 13 hárítással zárt, de Böde-Bíró Blanka neve mellé is 11 védés került. A Fradi 25-20-ra, és 27-22-re is vezetett, de a Mosonmagyaróvár mindkétszer visszajött mínusz háromra (25-22, 27-24). Több esély is kínálkozott arra, hogy a hazai még közelebb jöjjenek, de a hajrában két hetes is kimaradt, így bár óriásit harcolt Gyurka János együttese, a rangadón mégis a Ferencvárosé lett a győzelem. A zöld-fehérek ugyanúgy, mint szeptemberben most is 30-27-renyertek, és óriási lépést tettek a bajnoki cím felé.

A Motherson Mosonmagyaróvárra a válogatott szünet után a Magyar Kupa négyes döntője vár. Gyurka János együttese az elődöntőben ismét a Ferencvárossal méri össze az erejét.
Női kézilabda NB I, 16. forduló
Motherson Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria 27-30 (12-16)

V.:
Altmár K., Horváth M.
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 1100 néző

MKC: SZEMEREY - Udvardi, LANCZ 6, Pásztor 2, IVANCOK 4, Tóth G. 2, STRANIGG Zs. 4. Csere: Hadfi (kapus), Albek 1, Tóth E. 6 (3), Tóth N., Faragó, Schatzl N. 1, Varga E. 1, Vezetőedző: Gyurka János

FTC: BÖDE-BÍRÓ - Malestein 1, Klujber 3, Edwige, SIMON P. 9 (4), BÖLK 8, MÁRTON 3. Csere: Janurik (kapus), Tomori, Kukely A., Kovács A., CVIJIC 6, Hársfalvi. Vezetőedző: Allan Heine

Kiállítások: 4 perc, ill., 14 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill., 5/4.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 2-1, 7.p: 2-5, 10.p: 3-7, 17.p: 6-11, 20.p: 9-11, 25.p: 10-14, 30.p: 12-16, 38.p: 17-19, 40.p: 19-20, 47.p: 20-25, 50.p: 22-25, 60.p: 27-30.

Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „Szeretnék gratulálni a Ferencváros Bajnokok Ligája továbbjutásához. Nem kezdtünk jól, főként a védekezésünk nem állt össze. Középen sok gólt kaptunk, de tudtunk javítani. Az elmúlt mérkőzések után egy kicsit még keressük magukat. Óriásit küzdöttünk, erre most sem lehetett panasz. Az FTC védekezése nem csak nekünk, más csapatoknak is problémát okozott. A második félidőben védekezésben és támadásban is jobbak voltunk. Sajnálom a végjátékot, mert ott több hibát is vétettünk, de dicsérni kell Böde-Bíró Blankát is. Az FTC ekkor már lassította a játékot, kár, hogy ott kimaradt néhány lehetőségünk, mert akkor még izgalmasabb lehetett volna a hajrá. Büszke vagyok a lányokra, és ez az út további sikereket hozhat. Építjük tovább a csapatot, és készülünk a Magyar Kupára és az Európa-liga negyeddöntőjére."

Allan Heine, az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője: „Jó volt nézni ezt a mai mérkőzést. Most is magas szinten játszott a Mosonmagyaróvár, ahogy az egész szezonban. A védekezésünk nagyon kellett a mai sikerhez. A nézők egy kiváló, Bajnokok Ligája-szintű kézilabdát láthattak, technikailag és taktikai szempontból is remek találkozót láthattak. Nagyon boldog vagyok a mai győzelem után."

Lancz Barbora, a Motherson Mosonmagyaróvár játékosa: „Végig harcoltuk a mérkőzést, de sajnos az elején több hibát vétettünk védekezésben. Ez a találkozó tovább építette a csapatot, hiszen több pozitívumot is ki lehet emelni belőle."

Emily Bölk, az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosa: „Nagyon örülök, hogy nyertünk. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz. Az óvári csarnokban mindig nagyon jó hangulat szokott lenni, most is magas hőfokú meccset játszottunk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy nyertünk, és fontos két pontot szereztünk. Most egy kis pihenés jön, majd újult erővel vágunk bele a folytatásnak."
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó