REMEK MÉRKŐZÉSEN, REMEK GYŐZELEM!

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.09.12.
A Motherson-Mosonmagyaróvár óriási hajrával, Simona Szarková egészen kiváló játékával győzte le a mérkőzés közben többnyire előnyben kézilabdázó MTK Budapest gárdáját. Egy hihetetlen izgalmakat hozó találkozó után sikerült ismét idegenben győznie az MKC-nek és a siker értékét növeli, hogy egy szintén kiválóan kézilabdázó hazai együttes ellen.

MTK Budapest - Motherson-Mosonmagyaróvár  32 - 33  (18 - 18)
NB I bajnoki mérkőzés - 3. forduló  
2020 szeptember 12. szombat 18.00 óra - Budapest, Elektromos csarnok, zárt kapus  
Vezette: Felhő Ferenc - Öcsi Tamás  


MTK Budapest: Győri - DÁVID-AZARI 6, SZÖLLŐSI- ZÁCSIK 6, Marincsák 1, DAKOS 6, Szabados, Pelczéder 3. Csere: Győri (kapus), Szekerczés 5, Sári, Pál T. 4 (2), Bujdosó-Gerháth 1, Sallai N. Edző: Golovin Vlagyimir  

Mosonmagyaróvár:
SZEMEREY - KATONA 7, Tóth E. 3 (2), Kovács P. 3, Horváth B. 2, SZARKOVÁ 12, HAJTAI 4. Csere: Herczeg (kapus), Gyimesi, Hudák, Sirián, Domokos, Holesová, Tilinger, Lancz 2. Edző: Gyurka János 

Hétméteresek: 2/2 illetve 2/2 
Kiállítások: 6 perc illetve 10 perc 


A megszokhatatlan nézők nélküli, üres Elektromos csarnokban kezdődött el a mérkőzés, amelyet mindkét csapat két bajnoki ponttal várt. A hazaiak mindössze tizennégyes keretet jelöltek a találkozóra, az MKC gárdájából pedig továbbra is csak a betegségéből lábadozó balszélső, Stranigg Zsófia hiányzott. Óriási elánnal kezdték a mérkőzést a csapatok, de kissé talán ideges játékkal, amelyben viszont azonnal megmutatkozott, hogy a percek alatt duplázó Szöllősi-Zácsik kulcsfigura lehet. Erős tempó, sok futás jellemezte a találkozó első tíz percét, amely tartalmazott ugyan hibákat, de nyílt, sok gólos, élvezhető kézilabdát hozott. Még azt sem mondhatjuk, hogy hangulattalan lett volna a csarnok, mert a két kispad extázisban buzdította a pályán lévőket. 
A tízenhetedik percben Gyurka János kért időt és a hibajavítások mellett, egyértelműen meg is akarta nyugtatni a mosonmagyaróvári csapatot. Kapust is cserélt az MKC, mert ezekben a percekben az MTK gépezete eredményesebben működött, ami két-három gólos előnyöket jelentett. Az átlövők mellett, a beálló Dakos Noémi mattolta sokszor az MKC védekezését, aki húsz perc alatt szintén négy gólt dobott. A vendégcsapatból Simona Szarková (7 gól) és Hajtai Vanessza (4 gól) emelkedett ki, akiknek komoly szerepük volt abban, hogy végül döntetlennel zárult az első félidő. 

A második harminc percet Tilinger Tamarával, de azonnal kiállítással és hetessel kezdte az MKC. Így ismét elhúzott három góllal az MTK Budapest és alapvető kérdéssé vált, hogy hogyan és hányszor tud még felzárkózni majd az Mosonmagyaróvár. Ekkor elsősorban Dávid-Azari Fruzsina lerohanások után szerzett találataival tudta tartani az előnyét a budapesti gárda, a támadásban sokat hibázó MKC ellen. A mérkőzés utolsó negyedét két gólos előnnyel és kettős emberelőnyben kezdhette a budapesti együttes és ez komoly előnynek tűnt. Különösen úgy, hogy Szöllősi-Zácsik és Dakos góljaival 31 - 27 arányban ellépett az MTK Budapest a támadásban továbbra is pontatlan MKC-tól. Katona Flóra duplája azonban visszahozta a reményeket, az ennek a félidőnek a hajrájára is kicsit elfáradó hazaiak ellen. Simona Szarková gyilkos átlövéseivel feljött egyetlen gólra az MKC, pontosan öt perccel a találkozó befejezése előtt, sőt Katona Flóra egyenlíteni is tudott (32 – 32). Egy jogos kiállítás után, Szemerey Zsófi védett bravúrosan, az esélyt pedig ki más válthatta volna ma gólra mint Simona Szarková! Hihetetlen izgalmak következtek, elhibázott támadásokkal és tizenöt másodperces hazai eséllyel a döntetlenre…eredménytelenül. 
Csodálatos győzelmet aratott a Motherson-Mosonmagyaróvár idegenben, immár másodszor a bajnokságban egy nagyon jó csapat ellen!   

Golovin Vlagyimir: - A vereség ellenére azt kell mondanom, hogy hatvan percig küzdöttünk, a megbeszélt taktikai utasításokat betartottuk és ennek örülök, A végjátékban talán elfáradtunk, de az is döntő tényező volt, hogy az MKC jobban elhitte, hogy győzhet. Jó mérkőzés volt, ahol mi egy kicsit szerencsétlenek voltunk, szerencse nélkül pedig ilyen szinten nem lehet győzni.  

Gyurka János: - Két felkészült csapat, remek mérkőzést játszott egymással! Mi elég rosszul kezdtünk, ami megzavart bennünket, valamint nem is azt védekeztük, amit kellet volna. A második félidőben azonban agresszívabban kézilabdáztunk, a megállító faultok is jobban működtek. Nagyon magas volt az iram, így segített nekünk, hogy többet tudtunk cserélni, a kicsit fáradó hazaiak ellen. A csapat erejét pedig mutatja, hogy hátrányból, a szívét-lelkét kitéve tudott harcolni a győzelemért.

Fotók: mtk.hu


Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök