Rendhagyó tudósítás az ETO-MKC meccsről

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.08.16.
Nagyon korán érkeztem a győri arénába...igaz Tóth Ferenc, az MKC gyúrója már így is jócskán megelőzött. A csarnokban még utánpótlás edzések zajlottak, Róth Kálmán vezetésével, három keresztben felállított pályán. Azt mindig is tudtam, hogy a női kézilabdázás, nem egy kisasszony sport, ma pedig egyértelművé vált a számomra, hogy már a gyerekek edzése sem egy babazsúr.
Takarítás, némi átrendezés és itt van, a még üresen is impozáns center pálya. A hatalmas eredményjelző táblán pedig már ott van címerünk. A mögötte lévő középső lelátókat pedig gyakorlatilag tíz perc alatt elfoglalják a nézők, közel egy órával az edzőmérkőzés kezdete előtt!
Én a Győri Audi ETO KC összeállítását olvasgatom. Görbicz Anita neve nincs a tizenhárom játékos között. Van viszont pont egy csapatra való légiós, és inkább fiatalok a magyar oldalról. Viszont hangsúlyozom, hogy ez nem vélemény, csak egy tény.
17 óra 24 perckor érkezik a zöld mezes ETO és köszönti az egyre nagyobb számú közönséget. Kezdődik a megszokott kézilabda melegítés, amelyet a két erőnléti edző irányít, de már Danyi Gábor vezetőedző felügyel. Ijesztően frissnek és mozgékonynak tűnnek a győri lányok…
Szűk tíz perccel később jön melegíteni a mi csapatunk. Udvarias taps fogad bennünket és az is kiderül, hogy a mosonmagyaróvári ultrák közül is vannak a lelátón. Nálunk bővebb a játékos keret, bár ha ezt a másik oldalon a szakmai stáb létszámával is kiegészítjük, akkor már hazaiaknál van fölény. A játékvezetők is melegítenek, ami viszont kevésbé üdítő látvány. Abba is hagyják hamar, miközben megérkezik a technikai és a kiszolgáló személyzet. Minden adott a kezdéshez és mivel közel háromnegyed ház van, nem edzőmérkőzés hangulata van a csarnoknak. Bemutatás, a megszokott pacsizás piros – feketében és zöld - fehérben, taps és pontos kezdés. A tudósítóban pedig nagyon kavargó érzések.

Az első három támadásból gólt szereznek a csapatok – Knedlikova, Maric, Oftedal. Utána mi két támadásban hibázunk, a hazai csapat pedig azonnal büntet. Öt perc után, négy gólos a győri előny és így érthető, hogy időt is kér Bognár Róbert a vezetőedzőnk. Sajnos ennek ellenére mi továbbra is folyamatosan felállt hatos fal ellen támadunk, az ETO pedig sorra dobja gólokat lerohanásból. Tíz perc elteltével 8 – 3 az eredmény, és az is kiderült, hogy Brattset és Kristiansen leigazolásával sem nyúlt mellé a győri csapat. A félidő felénél, marad a hat gólos győri vezetés és kapus bravúrok nálunk, Lucia Gubikovától.

A folytatásban azért látszik, hogy rendezett védekezés ellen, azért az ETO sem boldogul mindig. Így mérkőzésben maradunk, sőt még a francia válogatott kapust Leynaud - ot is teszteljük, aki szintén jó, hiszen még szerencséje is van. Magabiztos ETO vezetés, de közben  láttunk két nagyon biztató gólt Bízik Rékától. Előbb egy remek támadás, majd egy perccel később, egy kiváló helyzetfelismerés után. Így 16 – 11 az első félidő végeredménye, ami nem is mutat annyira rosszul a már említett eredményjelző monstrumon. Viszont az nagy tanulsága ennek a félidőnek, hogy ha futni engedjük a győri játékosokat, akkor teljesen kiszolgáltatottak vagyunk.
Forrás: Győri Audi ETO KC facebook oldal

Ahogy az várható volt, a szünet utáni tíz percet alaposan megnyomta az ETO. El is húztak 25 – 17 arányban, de ebben azért a mi kétszer, két perces kiállításunknak is volt szerepe. A publikum a győri vezetést, egy kis színpadias tapssal jutalmazta, de ez legyen az ő dolguk. Nekem inkább azt tűnt fel, hogy az első edzőmérkőzéseinken, még meglehetősen Holle anyó tempóban kézilabdázó Irene Fanton, milyen erőszakos betörés után szerzett gólt és milyen parádés gólpasszt adott. A beálló pozícióból, Bardi Fruzsi is betalált, gyors egymás utánban kétszer, pedig eddig neki sem sok minden sikerült a felkészülési találkozókon. „Lucka” a kapusunk, pedig továbbra is védett mindent, amit lehetett és így 6 – 8 gólon belül maradtunk a részeredményeket illetően.

Forrás: Győri Audi ETO KC facebook oldal

A mérkőzés végjátékához is a kezelhető, hat gólos Győri Audi ETO KC előnnyel érkeztünk, miközben Márczy, Domokos és Szalai pályára lépésével, nálunk nagyon megfiatalodott az átlag életkor. Persze könyörületet nem várhattunk a hazai csapattól, tehát a zöldek a hajrában is, gólra váltották minden lehetőségüket. Így végül, nyolc gólos lett a hazai siker, de győzött már és még győzni is fog sokszor, az ETO KC ilyen arányban.

A lányok érthetően fáradtan vonultak a mosonmagyaróvári szurkolók elé, hiszen két nap alatt, két klasszis csapat ellen léptek pályára. Láthatóan jól esik nekik a szurkolóink tapsa és köszöntése, és a közel két szektornyi mosonmagyaróvári publikum, hálás is a helytállásért. Azt előre tudtuk, hogy a számszerű eredmények nem igazán fontosak ezeken a találkozókon, de azért ez a 34 – 26 – os végeredmény mindenképpen vállalható az ETO Arénában. Nekünk nem az ETO és Fradi lesz az igazi ellenfelünk, mert ezek a csapatok vélhetően az idén is keresztül fognak robogni a magyar mezőnyön.
Szóval valami frappánsat kellene írni ennek a rendhagyó tudósításnak a végére és én meg csak itt gondolkodom. A csarnok pedig lassan ugyanolyan üres, mint amikor megérkeztem és én már, Róth Kálmánt ismerve lassan azon sem csodálkoznék, ha mindjárt elkezdődne egy utánpótlás edzés. Maradjunk tehát ismét csak egy egyszerű tény megállapításánál, ami így hangzik – Ez az MKC részéről is első osztályú teljesítmény volt!


Rokob Péter
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó