SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT TARTOTTUNK - Előtérben a változások

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.12.13.
Az MKC keddi délutáni sajtótájékoztatójának házigazdája Horváth Cs. Attila a klub elnöke volt, a helyszíne pedig az MKC új edzői irodája. Szimbolikus volt ez a helyszín, hiszen ezzel is a mosonmagyaróvári klub fejlődését igazolta az MKC első embere.
A szakma, az edzők otthona lesz ez az új iroda, amely a megbeszélések és értekezletek mellett, akár az egész csapat számára alkalmas lesz video elemzésekre. Az érkezésnél az újságírók megtekintették Tóth Ferenc masszőrünk „birodalmát” is, ahol a 15 millió forintért vásárolt egészségügyi és rehabilitációs gépeket nézték meg. Az elnök pedig kiemelte, hogy Dr. Rumi Márk személyében egy kiváló csapatorvossal erősödött az MKC, valamint Jankovics István, a megyében jól ismert „Mazsi” munkába állásával, az utánpótlás masszőri teendők is nagyon jó kezekbe kerültek.

Egyértelmű tehát a klub azon törekvése, hogy a pályán kívül is első osztályú feltétel rendszert biztosítson az UFM Arénában. Ez elkezdődött a gyönyörű csapatbusz és a kiváló minőségű Adidas sportfelszerelések beszerzésével. A csapatnak olyan fontos együttműködő partnerei is vannak, mint a Botond Fitness, a Futura vagy a Kisalföld. Az elnök elmondta, hogy nagyon kevés klub büszkélkedhet olyan remek szurkoló táborral, mint az MKC és eezt a fantasztikus közönséget a klub maximálisan ki is akarja szolgálni. Örömmel számolt be arról, hogy az MKC Facebook oldalának kedvelői már a bűvös 10.000 – res számhoz közelednek. Így a honlapon már időszerű volt az MKC Shop elindítása és az ajándéktárgyak megvásárlásának lehetőségét az UFM Arénában is szeretné biztosítani a klub.


Horváth Cs. Attila a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club több közelgő eseményéről is beszámolt az újságíróknak. Ezek közül elsőként a december 18. – án lebonyolításra kerülő MKC Karácsony programját ismertette. Ekkor az MKC közel kétszáz utánpótlás játékosát ajándékozza meg és díjazza a klub vezetése. Ezt követően pedig egy jótékonysági mérkőzést fog játszani az Eu-Fire Mosonmagyaróvár a Kispest NKK csapatával. Erre a találkozóra 1.000 forintos jegyet kell majd váltani és a bevételből a mosonmagyaróvári kórház gyerek osztályát és egy súlyos beteg kisfiút fog támogatni az MKC. A szurkolókat pedig arra is kérik, hogy a már megszokott plüss figurák bedobásával is segítsék ezt a társadalmi szerepvállalást.

Ennek a mérkőzésnek a díszvendége Kocsis „Böbe” Erzsébet lesz, akit 1995 –ben a világ legjobb női kézilabda játékosának választottak. A 2019 január 19. – én az Egyetem Éterem dísztermében megrendezésre kerülő II. MKC – Bál fővédnökei pedig Dr, Nagy István Agrárminiszter és Dr. Árvay István Polgármester lesznek. Ezt a rendezvényt a szurkolói egyesülettel közösen szervezi az MKC és a tervezett 200 – 250 vendéggel, várhatóan a város legnagyobb báli eseménye lesz.

Az élvonalbeli bajnokság folytatása pedig kizárólag egy nagyon szolid szilveszteri ünneplést enged majd a játékosoknak és a stábnak. December 29. –én ugyanis a Vác otthonában játszik az MKC és már január másodikán ismét mérkőzése lesz Siófokon. A Balaton parti csapat elleni találkozónk időpontja és helyszíne, a Siófok nemzetközi kupaszereplése miatt megváltozott. Közeleg tehát egy nagyon megerőltető és sűrű mérkőzés program a bajnokságban és a kupában, hiszen csak a világ egyik legjobb kézilabda csapatával a Győri Audi ETO KC gárdájával, három alkalommal is megmérkőzik az MKC.

Így érthető, hogy a sajtótájékoztató második részében a klub új játékosai Katona Flóra és Simona Szarkova és sportigazgatója, Dr. Hoffmann László mutatkozott be.


A csapathoz tulajdonképpen visszatérő Katona Flóra elmondta, hogy örül annak, hogy ismét Mosonmagyaróváron játszik, ahol csodálatos a közönség. Sokat szeretne játszani és a teljesítményével segíteni akar a csapatnak.


A szlovák válogatott átlövő Simona Szarkova is nagy reményekkel várja a magyar bajnoki találkozókat. Nagyon kellemesek az első benyomásai és sokat segít neki az is, hogy több játékost – Lucia Gubikova, Bízik Réka, Hudák Emma – jól ismer a csapatból.


Dr. Hoffmann László kijelentette, hogy Mosonmagyaróvár mindenképpen megérdemelne egy
hosszú távon az élvonalba szereplő kézilabda csapatot. Több mérkőzést is megnézett és szakmailag is alaposan átgondolta az előtte álló feladatokat. Azt tartja a legfontosabbnak, hogy újoncként meg tudjon kapaszkodni az NB I –ben az MKC. Ez pedig komoly feladat lesz, de a csapat alkalmas erre és abban is biztos, hogy a hozzáállással sem lesz gond. Most tehát egyértelműen erre fog koncentrálni, de később már egy egész éves stratégia kidolgozását is tervezi, amely már az MKC utánpótlását is érinti.

Az MKC elnöke ezután úgy összegezte a gondolatait, hogy a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club a pályán és a pályán kívül is halad előre.
Következő mérkőzés:
NB I, 7. forduló
2019.10.25., 18:00 óra.
Elek Gyula Aréna, Budapest, Kőbányai út 47/B