SAROK MŰTÉT MEGDUPLÁZVA

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.06.19.
Gyimesi Kitti esetében az élet megismételte önmagát, hiszen újra egy sarokműtét után beszélgettünk az EU-Fire Mosonmagyaròvàr jàtèkosàval.
Az első, még áprilisban elvégzett sebészeti beavatkozás után, petsze pontosan tudtuk, hogy a kézilabdázó másik sarka is sorra kerül majd.

- Sajnos mindkét sarkamban volt egy csontkinövés, ezért követték egymást ezek a műtétek - mondta az àtlövô. - Én szerettem volna már hamarabb elvégeztetni a második beavatkozást, de ezt azért nem lehetett túlzottan felgyorsítani, hiszen most már bírnia kell a terhelést az elsőként megműtött lábamnak. Alkalmazkodnom kellett az orvosomhoz, Abkarovits Gézához is, aki az első sebészeti beavatkozást csinálta, s végül múlt pénteken végezte el a második műtétet. Szerencsére most sem merült fel semmilyen komplikáció, így hétfőn màr haza is jöhettem a székesfehérvári kòrhàzbòl. Csapatkapitànyunk, Tilinger Tamara, aki most Székesfehérváron pihen, minden nap bejött hozzám, és nagyon sokat segített.

- Egyszer már végig csinált egy ilyen műtétet és az azt követő rehabilitációt. Mindennek ugyanúgy kell történnie most, a második beavatkozást követően is?

- Most is nègy hètig lesz térdig gipszben a lábam, utána két hónap gyógytorna és erősítés következik. Van rutinom már ebben, tudom, hogy ennyi időnek elégnek kell lennie a teljes felépüléshez. Az első műtét után, a lábam is sokkal jobban fájt, mint most a második esetében, amikor azért kevesebb terhelés után voltam. A gipsz levétele után, azonnal el kell kezdeni a gyógytornát, a terhelést, mert szinte újra meg kell tanulni járni. Most otthon vagyok Csorváson, a családom körében, hiszen itt minden segítséget megkapok. Itt a közeli Orosházán, a fürdő gyógyászati részlegében végeztem el a rehabilitációt is, a helyi gyógytornászok felügyelete mellett. A felkèszülès kezdetére azonban már visszamegyek Mosonmagyaróvárra, mert ott akarok lenni a csapattal.

- Érezhető a hangjàn, örül annak, hogy túl van ezeken a műtéteken.

- Valóban nagyon örülök, hogy elvégezték ezeket a beavatkozásokat, mert a sarkaimban jelentkező fájdalom már nagyon gátolt a játékban. Többször kellet kérnem, hogy kihagyjak edzés gyakorlatokat, mert annyira fájt a lábam. Most igaz, elsősorban a vádlim, nagyon gyenge, de ezt rendbe tudom hozni, hiszen ezen megfelelő munkával lehet segíteni. Folyamatosan konzultáltam most is Forrás Fernandával, a klubunk gyógytornászával, s abban is biztos vagyok, hogy a lányok között gyorsabban is foguk gyógyulni. Ráadásul a csontkinövések nélkül, sokkal szebb is lett a sarkam, ami igaz talán nem a legfontosabb szempont, de én azért ennek is tudok örülni. Szóval, kimondottan pozitív a hangulatom, bàr soha nem gondoltam volna, hogy valaha ezt fogom nyilatkozni, de már várom, hogy futhassak.
Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó