Scholtz Andrea előre tekint

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.02.19.
Sajnos egyre csak készülnek azok az írások, amelyekben sok kitartást és erőt kívánunk a műtétre készülő játékosainknak.
A Kisvárda elleni bajnoki találkozón megsérült Scholtz Andreára is sebészetei beavatkozás vár. Az MKC kapusát erről kérdeztük.

Mi történt veled a sérülésnél és milyen diagnózist állapítottak meg az orvosi vizsgálatok?

"Arra emlékszem, hogy egy rossz lövés után hátra akartam lépni a labdáért, hogy a támadásunkat indíthassam. A testem fordult is, de a jobb térdem letapadt és éreztem, hogy kiugrott és rögtön utána vissza is zökkent a helyére. Én nem vagyok egy földön fetrengős típus, de ez nagyon fájt és csak azután csillapodott, amikor a mentőben és a kórházban kaptam infúziót és fájdalomcsillapítókat. Több vizsgálatot is elvégeztek és ezek közül az MR vizsgálat egyértelműen kimutatta, hogy elszakadt a keresztszalagom és a porc is megsérült a térdemben. Szerdán, Dr. Béres György meg fog műteni, kipótolja a szakadt szalagot és rendbe hozza, kitisztítja a porcot."Volt már ilyen sérülésed és ezért hozzávetőlegesen meg tudod állapítani azt, hogy mennyi időt vesz igénybe a felépülésed?

"Ez már a hatodik ilyen műtétem lesz, hiszen a bal térdem néhány évvel ezelőtt már kétszer megsérült ugyanígy. Az egyik esetben szintén mérkőzés közben, utána pedig az akkor beültetett szalag felszívódása miatt. Pontosan tudom tehát, hogy mi vár rám és bizony ezért ott a sérülés pillanatában nagyon el voltam keseredve. Szükséges lesz hat – nyolc hónap, ahhoz, hogy én egy ilyen sérülés után ismét sportolni tudjak. Szerencsére a műtétre nagyon hamar sor kerül és ezt majd követi a rehabilitáció, a gyógytorna és az erősítés. Háborgott tehát a lelkem, hiszen én már nem vagyok fiatal játékos, de most már megnyugodtam. Annak már ott a pálya szélén is nagyon örültem, hogy győzött a csapat. Azóta pedig már edzésre is elmentem és elhatároztam, hogy kizárólag előre nézek és megpróbálok a lehető leggyorsabban visszatérni."Minden mérkőzésen játszottál és nagyon sokat segítettél abban, hogy most a céljaink elérése szempontjából biztató helyzetben van a csapat.

"Nekem meg sem fordult a fejemben az, hogy a mi csapatunk kiessen az első osztályból, tehát ez a két bravúr inkább csak megerősített. Most nagyon kell figyelnünk arra, hogy pontokat szerezzünk még és így bebiztosítsuk a helyünket az NB I-ben. Én minden találkozón a legjobbat akartam nyújtani és örülök annak, hogy eljutottunk idáig a csapattal. Nagyon egységesek vagyunk, ami biztosan kívülről is látható, de belülről még hatványozottabban érződik. Ez az erős közösség, a csapategység az alapja annak, hogy sikeresek legyünk és igaz csak a pálya széléről, de én ezt mindenképpen erősíteni akarom."

Kapus poszton most maradt Lucia Gubikova és két egészen fiatal játékos. Hogyan tudják majd megoldani a rájuk háruló feladatokat?

"Lucia Gubikova sem teljesen egészséges, de én biztos vagyok abban, hogy végig tudja majd játszani a szezont. Én olyan embernek, olyan sportolónak ismertem meg, akire egy ilyen nehéz helyzeteben lehet számítani. Arra kell vigyázni, hogy ő az igazán fontos mérkőzéseken tudjon védeni, amikor szükség van a rutinjára. Ezért jókora szerep hárul most a fiatal kapusainkra is, akikre viszont nem szabad még nagy terhet rakni. Velük türelmesnek kell lennünk, mert 18 – 20 éves korban még nem várhatunk tőlük erőn felüli teljesítményt. Dányi Berni és Herczeg Lili is nagyon tehetséges játékos és ez egy komoly esély a számukra. Én is próbálok majd segíteni nekik a tanácsaimmal és az NB I-es mérkőzéseken szerezett tapasztalataimmal."

Következő mérkőzés:
NB I, 7. forduló
2019.10.25., 18:00 óra.
Elek Gyula Aréna, Budapest, Kőbányai út 47/B