SEBESSÉG KÜLÖNBSÉG

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.09.01.
A Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es csapata gyakorlatilag egy héttel a bajnoki rajt előtt találkozott a Ferencvárossal egy edzőmérkőzésen. A következő héten tehát már a bajnoki rajton lesz ugyanilyen párosítás, többek között, ennek a találkozónak a tapasztalataival…


FTC-Rail Cargo Hungaria - Motherson-Mosonmagyaróvár 40 - 29 (20 - 14) 
Felkészülési mérkőzés - Budapest, Népliget, 200 néző 
2021 szeptember 01. szerda 14.30 óra 
Vezette: Bujdosó Máté - Horváth Viktor   

Ferencváros: Bíró - Kovács A. 6, Stolle 3, Grbic 3, Behnke 5, Szöllősi-Zácsik 4, Márton 4. Csere: Janurik (kapus), Malestein 4 (3), Csiszár-Szekeres, Klujber 6, Bölk 5, Ballai, Ferenczy.   
Edző: Elek Gábor  

Mosonmagyaróvár: Szemerey - Kojic 2, Asanin, Konecná 4, Pásztor 2, Tóth G. 2 (1), Stranigg Zs. Csere: Mistina, Soltész (kapusok), Tóth E. 8 (3), Kovács P. 4, Lancz 4, Hajtai 2, Csekő 1, Török.  
Edző: Gyurka János  

Kiállítások: 8, ill. 4 perc  
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4 

Kedves pillanatokkal kezdődött az MKC számára a budapesti felkészülési mérkőzés, hiszen a csapat a Népligetben adta át azt az aláírt mezt és labdát, amelyeket a III. Gödöllői Sport és Egészség napon fognak elárverezni. Kolozs Csaba az esemény egyik szervezője vette át, a reméljük értékes ajándékokat, amelyek így bekerülnek több sportág élvonalbeli csapatainak, sőt a válogatottak ereklyéi közé. A szeptember 18.-án megrendezésre kerülő árverezés után pedig a befolyt összeget jótékony célra használják majd fel. 

Bátran kezdett a Ferencváros otthonában a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata és az első percekben rendre vezetett is. A zöld-fehérek először csak a nyolcadik percben kerültek előnybe, 5 - 4-es állásnál. Ezt követően azonban az FTC kialakított egy három gólos különbséget, amelynél egy időre be is ragadt az eredmény. A félidő utolsó szakaszában azonban magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a fővárosiak és növelték a két gárda közötti különbséget. Az látszott, hogy jó állapotban van a magyar bajnokcsapat, képesek a rendkívül gyors, dinamikus kézilabdára. Ezt jól irányította a montenegrói válogatott Itana Grbic és a nagyon eredményesen fejezték be a támadásokat a szélsők. Az MKC csapatából a csapatkapitány Tóth Eszter nyújtotta legjobb teljesítményt az első harminc percben. 

A fordulás után sem sokat változott a játék képe, amely tempójában messze meghaladta az MKC eddigi edzőmérkőzéseit. Az FTC német triója – Behnke, Bölk, Stolle - nagyon erőteljes középső védelmi falat állított. Elő pedig mindig volt egy átlövő vagy szélső, aki megvillant. Ezért nagyon dicséretes, hogy az MKC próbált lépést tartani a budapesti sztárcsapattal, amely így a második játékrész első negyedórájában nem tudta teljesen lezárni a mérkőzést.
A találkozó utolsó szakaszát azonban ismét alaposan megnyomta a bajnokcsapat és az ötvenedik percben két Klujber gól után tíz gólosra (33 - 23) duzzadt az előnye. Eben az időszakban nagyon nehéz volt betalálni a Ferencváros kapujába, a házigazdákról pedig ismért egyértelműen kiderült, hogy minden posztra van két kiváló képességű játékosuk. Kiegészülve a jelenleg sérült, tapasztal játékosaikkal, egészen biztos, hogy újra meghatározó szerepük lesz a hazai és a nemzetközi szezonban.  

Gyurka János: - Nagyon örülök annak, hogy lejátszottuk ezt a mérkőzést, mert minél több ilyen minőségű találkozóra van szükségünk ahhoz, hogy kiütközzenek a hiányosságaink. Az olló a huszadik perc után kezdett nyílni, amikor egyértelműen látszott, hogy a Fradi az idén még erősebb csapat lesz, mint tavaly volt. Akkor már sem védekezésben, sem támadásban nem tudtuk velük tartani a lépést, sőt a kishitűségünk mellett a játék siettetése is jelentkezett. Ezek pedig egy FTC színtű csapat ellen nyilvánvalóan vereséghez vezetnek, amit nem is tudtunk elkerülni. Viszont természetesen vannak egyéb komoly tanulságai is ennek az edzőmérkőzésnek, amelyeket a bajnoki rajton megpróbálunk majd beépíteni a játékunkba.