SERDÜLŐ VÁLOGATOTTAK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.05.11.
A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club két serdülő játékosa Csáki Anna és Tolnai Fanni bekerült a magyar serdülő válogatott hatvan fős bő keretébe. A két fiatal kézilabdázó a Magyar Kézilabda Szövetség által meghirdetett, négy körös kiválasztási rendszer lebonyolítása után maradt a válogatott keretében.


A 2008 január 01. és 2009 december 31. között született lányok kiválasztásért felelős munkacsoportot, hat szakember alkotja. Buday Ferenc, Horváth László, Jakab László, Kerékgyártó Zsolt, Nagy Attila és Papp György felügyelte azt a tavaly október óta tartó négy foglalkozást, ahol kialakult a serdülő válogatott bő kerete. Az erről a szintről is továbbjutásra javasolt játékosok még egy országos felmérésen vesznek majd részt, egy humánbiológiai mérésen átjutva pedig már bekerülhetnek a serdülő válogatott szűkebb keretébe.  

- Azt gondolom, hogy a két mosonmagyaróvári játékosnak van is erre esélye, sőt Tolnai Fanni esetében szinte biztos vagyok ebben - mondta Kránitz János az MKC utánpótlás edzője. - A nevelőedzője vagyok ezeknek a kislányoknak, három és fél évig dolgoztam velük, így pontosan ismerem a képességeiket, tudom milyen teljesítményre képesek. Két nagyon okos, könnyen, gyorsan tanuló, minden új dologra fogékony, szorgalmas fiatal kézilabdázóról beszélünk, akik mindent tudnak erről a játékról, amit ennyi idős korban tudni lehet. Fanni esetében pedig ezek remek fizikai mutatókkal, testi adottságokkal párosulnak, így az ő esetében, egy azonnal bevethető, szinte minden poszton használható kézilabdázót delegálunk a válogatottba. Anna is nagyon gyors, remekül cselező, rendkívül bátor, ügyes játékos, de neki még fizikailag fejlődnie kell. Sokat beszélgettünk vele erről és így sikerült türelemre inteni, ami a számára most a legfontosabb, hiszen ő úgy lesz egyre jobb, ahogyan erősödik. Nagy elismerés a számunkra az, hogy felfigyeltek rájuk, de ez engem nem lepett meg, sőt azt gondolom, hogy többen követni fogják őket az MKC utánpótlásából.

Csáki Anna
Tolnai Fanni