SIKER A PRESZTÍZS MÉRKŐZÉSEN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.05.13.
Remek mérkőzést, valódi presztízs csatát hozott a Praktiker-Vác - Motherson-Mosonmagyaróvár rangadó Vácon. Az MKC jól kezdte, és ami sokkal fontosabb jól is zárta a találkozót, amelyen nagyon keményen meg kellett dolgozni a győzelemért.

Praktiker-Vác - Motherson-Mosonmagyaróvár 31 - 33 (14 - 17)  
NB I. bajnoki mérkőzés 24. forduló - Vác, Városi Sportcsarnok, 500 néző 
2023 május 13. szombat 18.00 óra  
Vezette: Bóna Szabolcs - Földesi Csaba   


Vác: Bukovszky - Ballai A. 4, MARINCSÁK 5 (1), KUCZORA 7 (2), Helembai 3, Ballai B. 2, Diószegi 4. 
Csere: Pásztor B. (kapus), FERENCZY F. 6, Kovalcsik, Schatzl Natalie. 
Edző: Herbert Gábor   

Mosonmagyaróvár: Szemerey - Sztankovics, Lancz 4, IVANCOK 4, PÁSZTOR 8, TÓTH G. 7, Stranigg Zs. 1. 
Csere: Mistina (kapus), TÓTH E. 5 (2), Albek 2, Faragó, Tóth N. 1, Kovács P. 1, Csire.  
Edző: Gyurka János   

Kiállítások: 8 perc, ill. 14 perc  
Hétméteresek: 7/3, ill. 2/2   

A váci csapat a teljes tizenhatos keretével várta a mérkőzést, a Motherson-Mosonmagyaróvárnál pedig az MKC utánpótlásából fellépő Gutecz Réka személyében új név is szerepelt a versenyjegyzőkönyvben. A Váci Sportcsarnokban félszáz néző üdvözölte a csapatokat, köztük ismét nagyon komoly mosonmagyaróvári szektorral.
Erős iramban kezdődött a találkozó, lendületes támadásokkal, szép gólokkal, négy esetben is MKC vezetésel. A tizedik perc végére pedig ez az előny már négyre növekedett, ami azt mutatta, hogy a vendégek védekezése hamarabb összeállt, támadásban pedig pontosabb voltak. Herbert Gábor időt is kért, cserélt a belső posztokon, amit követően sikerült is felzárkózni a hazai együttesnek.
Igazolódott tehát, hogy ismét egy nagyon küzdelmes mérkőzés vár Gyurka János tanítványaira, hiszen a Praktiker-Vác harcol, a vélhetően nemzetközi kupaszereplésre jogosító ötödik helyért. A félidő második felét azonban ismét a Motherson-Mosonmagyaróvár kezdte jobban, a több kiállítás ellenére újra növelni tudta az előnyét és a játéka összeszedettebb volt. Gyurka János is magához kérte a lányokat, a frissítésként érkező cserék is érkeztek, sőt Pásztor Noémi személyében volt egy nyerő embere a csapatnak, mert a beállót nem nagyon tudták tartani a hazai védők. 
Állandósult az MKC három-négygólos vezetése, gyorsabban, hatékonyabban kézilabdáztak a vendégek. A Vác nagyon nehezen tudta áttörni a feszes, szervezett mosonmagyaróvári hatosfalat, inkább a küzdeni tudásának köszönhette, hogy az eredmény tekintetében mérkőzésben tudott maradni. 

Nagyon mozgalmas és a két rendkívül lelkes szurkolótábornak hála, hangulatos első játékrészt láttunk. Erőteljesebb volt a Motherson-Mosonmagyaróvár, de ezt a második félidőben is érvényesíteni kellett,  hogy győzni tudjon a Vác otthonában.
A hazai gárda megpróbálta fokozni a tempót, ezért nagyon rohanóssá vált a találkozó, ami előbb hazai felzárkózást, majd a harminckilencedik percben, egyenlítést eredményezett. Bevált tehát a Vác kicsit „kamikaze” taktikája, így gyakorlatilag egy új mérkőzés kezdődött el húsz perccel a lefújás előtt.
Azonnal reagált is erre az MKC, keményebben védekezett, visszavette a vezetést, de emberelőnyben ismét egalizálni tudott a Vác. Eddig is rangadó feszültsége volt a találkozónak, ami természetesen fokozódott a hajrá előtt. Visszaállt az első percek forgatókönyve, egy-egy gólos Motherson-Mosonmagyaróvár vezetéssel, Praktiker-Vác egyenlítéssel. Így érkeztünk el a találkozó utolsó tíz percéhez, amikor már minden kivédekezett vagy eredményesen befejezett támadás felértékelődött. 
Ez érződött is a pályán, mert ekkor többet hibáztak a csapatok, egyik félnek sem sikerült ellépnie a másiktól. Sok volt a kétperces büntetés is, amelyeknek a kihasználása szintén eldönthette ezt a sokgólos, parázs összecsapást.
Szűk öt perccel a mérkőzés vége előtt az MKC kétgólos vezetése ezért nagyon bíztató volt, úgy tűnt, hogy az idegek csatáját jobban bírja a vendégcsapat. Ezért pedig maximális dicséret jár a Motherson-Mosonmagyaróvárnak, hiszen egy kiváló ellenfél ellen, idegenben, egy roppant fárasztó szezon végén sikerült nyerni.   

Gyurka János: - Ez a mérkőzés igazi rangadó volt, annak ellenére így is készültünk, hogy az eredmény a bajnokság végkimenetelét már nem befolyásolja. Gratulálok a Vácnak, remekül küzdöttek hatvan percig. Az első félidő a számunkra gazdaságosabb volt, nem a védekezés dominált, inkább a támadáson volt a fókusz. A fordulás után viszont az öt-egyes, nyitott védekezési forma nem jól működött. A hajrában fej-fej mellett haladtunk, a végjáték is korán kezdődött. Sajnos abban s követtünk el hibákat, de a csapat összetartása végül meghozta a győzelmet.   

Herbert Gábor: - Gratulálok az ellenfélnek, jobban hozták le a mérkőzés végét, teljesen megérdemelten nyerték meg a találkozót. Viszont nagyon meg vagyok elégedve a saját csapatom hozzáállásával, küzdeni tudásával, amiben a második félidőben még javulni is tudtunk. Egy ilyen mérkőzésen viszont fájó négy hetest kihagyni, és a jó lett volna egy a múlt hetihez hasonló kiváló kapusteljesítmény is. Jó mérkőzés volt, valóban igazi rangadó, csak elismerés jár ezért mindkét gárdának.