SIKEREK A DUNAÚJVÁROSI UTÁNPÓTLÁS EMLÉKTORNÁN

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.08.29.
Augusztus utolsó hétvégéjén került sor Dunaújvárosban a Horváth Nikolett emléktornára, amelyen négy korosztályban, huszonöt csapat vett részt. A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club az U14-es és az U13-as csapataival szerepelt az ötödik alkalommal megrendezett tornán, amelyen az idősebbek a második helyen végeztek, a fiatalabbak pedig tornagyőzelmet szereztek.


Az MKC U13 a négyes csoport első mérkőzésén a Gyulasport NK csapatát győzte le nagyon magabiztosan 28 - 9 arányban. A torna döntőjében pedig a házigazda Dunaújvárosi KKA ellen is szép sikert aratott a 23 - 16-os győzelmével. A torna gólkirály az MKC játékosa Csáki Viola lett, így tehát csapat és egyéni sikert is aratott a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club. Ennek az értékét pedig az is növeli, hogy Kránitz János csapatának harmadát nagyon fiatalok, 2010-es születésű kézilabdázók alkották. 

MKC U13 játékoskerete: 
Horváth Anna, Szücs Boglárka (kapusok), Csáki Viola, Csizmazia Dóra, Csontos Regina, Csontos Viktória, Fekete Maja, Horváth Tímea, Kanka Szilvia, Katona Mira, Kerényi Emma, Major Kitti, Szalay Zoé. 

Az MKC U14 is a Gyulai és a Dunaújvárosi gárdákkal mérte össze az erejét és a Gyulasport NK ellen szintén győzni tudott 19 -14 arányban. A második találkozón azonban hat gólos vereséget szenvedett, 19 - 13-ra kikapott a házigazda Dunaújvárosi Akadémia gárdájától. A gólkirályi címet azonban ebben a korosztályban is mosonmagyaróvári kézilabdázó, Tolnai Fanni szerezte meg. 

Orbán Ákos az MKC U13 edzőjének értékelése: - Összességében elégedett vagyok a csapattal, hiszen három hete dolgozunk együtt, ami elég rövid idő, de már most láttam olyan dolgokat, amiket az edzésen gyakoroltunk. Nagyon lelkesek a kislányok, nagyon akarnak, ami bizakodásra ad okot, mert a rengeteg tennivalónkat csak így lehet elvégezni. A Gyula csapata ellen egy szoros, jó iramú mérkőzést játszottunk, lendülettel a játékot élvezve kézilabdáztunk. A labda nélküli mozgásban most láttam előszőr érdemi előrelépést, valamint sokkal türelmesebbek voltunk támadásban és védekezésben is. A DKKA csapata ellen fásultabbak voltunk, talán kicsit meg is ijedtünk a jól szervezetten játszó hazaiakkal szemben. Az első mérkőzés valószínűleg kivette az erőnk nagy részét, viszont amiért dicséret illeti a lányokat az a második félidő küzdeni tudása, mert a különbséget sikerült megtartanunk, így az nem nőtt tovább.