SIKEREK - ÁLDOZATOKKAL

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.11.12.
Miközben a kontinens legjobb tizenhat női kézilabda válogatottja az Európa-Bajnokságon szerepel, a többi ország nemzeti csapata világbajnoki selejtező mérkőzéseket játszott. Ezek közül mi elsősorban az osztrák és a szlovák válogatott találkozóit figyeltük, hiszen Ines Ivancok és Kovács Patrícia Ausztria, Lancz Barbora pedig a Szlovák csapatokban szerepelt. Mindkét válogatott sikeresen teljesítette a világbajnoki selejtezőjét, de sajnos az MKC játékosainak esetében sérülésekről is be kell számolnunk.


- Két magabiztos, fölényes győzelmet arattunk Finnország ellen, így várjuk a következő ellenfelünket az Európa-Bajnokságról, a világbajnoki szereplés lehetőségéért - nyilatkozta Kovács Patrícia, aki a hét második felében érkezett vissza Mosonmagyaróvárra - Kötelező feladatot teljesítettünk, hiszen Finnország még messze jár a többi skandináv válogatottak, Norvágia, Svédország vagy Dánia tudásától. Ezért én nem is játszottam ezen a két találkozón, mert még az egyik mosonmagyaróvári edzésen ütköztem Albek Annával és azóta érzékeny a vállam. Az Angola elleni felkészülési mérkőzéseken is éreztem, tehát nem múlt el a gyulladás, így a világbajnoki selejtezőkön nem akartam kockáztatni. Remélem, hogy a mosonmagyaróvári kezelések rendbe hoznak és nem kell sokat kihagynom. Sajnos Ines Ivancok sem tudott pályára lépni a finnek ellen, mert neki az afrikai válogatott elleni találkozón eltörött az egyik ujja, a jobb kezén. Nagyon szomorú volt, mert jó formában várta a válogatott szereplést, ami így elmaradt. Már ő is itt van a klubban Mosonmagyaróváron, de neki néhány hét biztosan kimarad, amíg az újtörése meg nem gyógyul.

Sokkal szerencsésebb volt viszont Lancz Barbora, aki tőle megszokott eredményességgel szerepelt a Lettország elleni világbajnoki selejtezőkön. 
- Sokat készültünk a lettek elleni találkozókra, de mivel elég kevés információnk volt az ellenfelünkről, így inkább a saját játékunkra koncentráltunk - folytatta Lancz Barbora, aki egy kis pihenő után már szintén Mosonmagyaróváron van. - Az első találkozó igazán remekül sikerült, mert huszonöt góllal tudtuk megverni az ellenfelünket. Nagyon jó hangulatú találkozó volt, nekem pedig igazán különleges, mert Vágsellyén abban a csarnokban játszottunk, ahol én nevelkedtem. A nagyarányú győzelem ellenére második meccsre ugyanúgy felkészültünk és ezért Lettországban is sikerült fölényes 16 gólos sikert aratnunk. Örülök, hogy mindkét meccsen jól játszottunk, én pedig tudtam segíteni csapatnak az első mérkőzésen 6, a másodikon pedig 10 góllal. Hosszú és fárasztó volt az két hét, de utána kaptam egy kis szabadságot, így feltöltődve, örömmel csatlakoztam a mosonmagyaróvári csapatomhoz.