SIKERES ÉVZÁRÁS

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.12.22.
A Motherson-Mosonmagyaróvár számára a közvetlen élmezőnyben maradás, a vendéglátó Moyra-Budaörs Handball részéről pedig az oda felzárkózás volt a tétje a mérkőzésnek. Ennek megfelelő tempójú, színvonalú, igazán élvezetes mérkőzést játszott a két csapat, amelyen a mosonmagyaróvári csapat megérdemelten, jó játékkal győzött.

Moyra-Budaörs Handball - Motherson-Mosonmagyaróvár 31 - 36 (17 - 18)  
NB I. bajnoki mérkőzés 9. forduló - Budaörs, Városi Uszoda és Sportcsarnok, 300 néző 
2022 december 22. csütörtök 17.00 óra
Vezette: Sándor László - Szikszay Csaba


Budaörs: Vártok R. - Szabó-Májer, Schneider 4 (1), MLINKÓ 6 (1), Szabadfi 1, HUDÁK 5, Braun 3. 
Csere: Varjas-Sipeki (kapus), Gorilska 1, Vártok T. 4, Pálos-Bognár, SZEKERCZÉS 5 (2), Smid 2. 
Edző: Buday Dániel  

Mosonmagyaróvár:
SZEMEREY 1 - Mihály 3, Lancz 2, PÁSZTOR 5, KOVÁCS P. 5, Tóth E. 2, STRANIGG ZS. 6 (1). 
Csere: Mistina (kapus), IVANCOK 5, Tóth N. 2, Albek 1, Csire 1, FARAGÓ 3, Sztankovics.  
Edző: Gyurka János  

Kiállítások: 4 perc, ill. 14 perc  
Hétméteresek: 5/4, ill. 2/1   

Nagyon élesen, elszántan kezdte a mérkőzést a Motherson-Mosonmagyaróvár, amelyet a csütörtöki találkozóra is elkísért a szurkolói busz. A mosonmagyaróvári drukkerek pedig szokás szerint remek hangulatot teremtettek, amelyet a csapat kétgólos vezetéssel hálált meg az első tíz percben. Érződött a játékosokon, hogy feledtetni akarják a békéscsabai kisiklást, a tétnek megfelelő fegyelmezettséggel, koncentrációval kézilabdáztak. Viszont azt is láttuk, hogy a Budaörs is jó formában lévő, komoly játékerőt képviselő vendéglátó, így várható volt, hogy izgalmas lesz az év utolsó bajnoki találkozója.
Nagyon dinamikus, magas színvonalú játékot hozott az első negyedóra, amit először Buday Dániel szakított meg időkéréssel. Több cserét is véghajtott a hazai mester, de az MKC előnye háromra nőtt, elsősorban a kiváló védekezés utáni labdaszerzések segítségével. Elég volt azonban néhány hiba és azonnal felzárkózott a hazai gárda bebizonyítva, hogy ez a budaörsi csapat mindenkire veszélyes ellenfél. 
Ha semleges szurkoló lennék, akkor azt írnám, hogy nagyon jó, sok feszültséget hozó első félidőt láttunk, de őszintén megmondom, hogy szívesen elengedtem volna ezeket az izgalmakat. Az biztos, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár teljesítményére semmilyen panasz sem lehetett, egyszerűen csak az volt a helyzet, hogy kiváló minőséget képviselt az ellenfél is. Így az eredmény egy kicsit beragadt 15 - 15-ös állásnál, a gólcsendet pedig duplával az egykori budaörsi, Pásztor Noémi törte meg. A Budaörsnek azonban az utolsó másodpercekben erre is volt válasza, így minimális előnnyel zárta a félidőt az MKC. 

Villámrajtot vett a mosonmagyaróvári gárda a második játékrész elején, hiszen néhány perc alatt elhúzott négy góllal. A hazai csapat válaszként kockáztatott, megpróbálkozott a hét a hat elleni formációval, de előbb Szemerey Zsófi, majd Kovács Patrícia ezt góllal büntette. 
Pontosan azt tette tehát az MKC, amit kell, megpróbálta megtörni az ellenfelét, ezt pedig a 19 – 25-ös állás megerősítette. Buday Dániel időt is kért ismét, becsületesen harcolt is a csapata, de ebben a periódusban egyértelműen gyorsabbnak bizonyult a Motherson-Mosonmagyaróvár. Idő viszont még volt hátra bőven, hiszen még csak a 37. percben jártunk, az események tehát azt igazolták, hogy komoly tempóban zajlott a játék. Egy kicsit felzárkózott ismét a hazai együttes, amely eddig három hetest is dobhatott és egyszer sem játszott még emberhátrányban. Az MKC szépségdíjas gólokkal azonban tartotta a három-négygólos előnyét, amikor Buday Dániel újra összehívta a játékosait. Remekül dolgoztak, nagyon pörögtek azonban a mosonmagyaróvári lányok, az utolsó tíz percet így hatgólos vezetéssel várták. Szemerey Zsófi büntetőt is hárított, sőt az első hazai kiállítás is azt mutatta, hogy elbizonytalanodott a Moyra-Budaörs Handball. 
Így szerencsére egy kicsit csendesebb lett a hajrá, mert az MKC egy picivel sem engedte közelebb a hazai gárdát, amely talán bele is törődött a vereségbe. Nagyon szépen búcsúzott tehát a 2022-es évtől a Motherson-Mosonmagyaróvár, a nemzetközi kupa bravúr után, a magyar bajnokságban is bizakodásra okot adó helyen és helyzetben.
A csapat jogosan fogadhatta a mosonmagyaróvári szurkolók tapsát, ünneplését, akikre nagy szükség lesz majd a rendkívül sűrűnek ígérkező januári folytatásban.  

Buday Dániel: - Nem kedvezett nekünk az, hogy a Mosonmagyaróvár vereségből érkezett hozzánk, mert tudtuk, hogy nagyon koncentráltan fognak kézilbadázni. Ez be is igazolódott, így mi őszintén gratulálunk Gyurka Jánosnak és a csapatának, amely nagyon jó kézilabdát játszik. Nem is vagyok elégedetlen a látottakkal, jól küzdöttek a lányok, de talán a védekezésünk lehetett volna feszesebb, hogy azzal segítsük a kapusainkat. 

Gyurka János: - Rangadóként kezeltük ezt a mérkőzést, úgy érkeztünk Budaörsre, hogy mindenképpen megszerezzük a két pontot. Az első félidő azonban még idézte a békéscsabai játékunkat, de a fordulás után már egy új mérkőzést kezdtünk. Onnan már pontosak voltunk, jó volt a védekezésünk, megérkeztek a védések, amelyekkel a magunk javára tudtuk fordítani a találkozót. Tudunk jobban játszani és szükségünk is lesz arra, hogy megmutassuk, mivel vannak terveink a hazai és a nemzetközi sorozatokban.Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó