SOK KICSI…

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2021.12.03.
Ahogy a közmondás mondja…ugyanis a Motherson-Mosonmagyaróvár edzőmérkőzése a sok „kicsivel”, azaz fiatallal sikeres volt és jótékony célra is összegyűlt 350.000 forint péntek este. A szurkolók által megvett jegyek árát, a vendég Dunaújvárosi KKA és az MKC is kiegészítette, a plüssfigurák pedig szokás szerint záporoztak a szünetben a lelátóról.


Motherson-Mosonmagyaróvár - Dunaújvárosi KKA 32 - 29 (17 - 14)  
Felkészülési mérkőzés - Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 400 néző
2021 december 03. péntek 16.00 óra 
Vezette: Bóna Szabolcs - Földesi Csaba  

Mosonmagyaróvár: Mistina - Mihály 2, Csekő 6, Tóth G. 4, Pásztor 2, Milic 3, Hajtai 10. Csere: Soltész (kapus), Babinszky 2, Stranigg Zs. 3 (3).  
Edző: Gyurka János  

Dunaújváros: Bartulovic - Kukucska 1, Borgyos 6, Matucza 2, Nick, Szalai B. 6, Kazai 4. Csere: Wéninger, Hlogyik (kapusok), Farkas J. 8 (4), Krupják-Molnár, Fodor N. 1, Takács C., Kiss Cs. 1.  
Edző: Vágó Attila  

Kiállítások: 6, ill. 4 perc  
Hétméteresek: 4/3, ill. 5/4 

Klasszikus tudósítást nem igazán lehet írni erről edzőmérkőzésről, hiszen a válogatott elfoglaltságok miatt mindkét csapatban sok volt a hiányzó. Különösen igaz ez a mosonmagyaróvári csapatra, amelyet még sérülés és betegség is sújtott. Stranigg Zsófia a lábsérülése miatt még nem tudta vállalni a játékot, csak a büntetők elvégzésére lépett pályára. Török Rebeka pedig megbetegedett, így sajnos rá sem számíthatott Gyurka János vezetőedző.  Ott volt viszont a 28 éves, szerb balátlövő Bojana Milic, aki csütörtökön érkezett Mosonmagyaróvárra és az edzőmérkőzésen tesztelte a szakmai stáb.  A vendég Dunaújváros létszámban feltétlenül erősebb kerettel érkezett, igaz az MKC így mindössze hét és „fél” kézilabdázóját nehéz lett volna alulmúlni. Ennek ellenére az első játékrészben a Motherson-Mosonmagyaróvár gyakorlatilag végig vezetett, a DKKA erejéből mindössze egy egyenlítésre futotta az első negyedóra végén. Mistina Kitti remek védéseket mutatott be a kapuban, a Tóth Gabriella, Pásztor Noémi, Mihály Petra és Hajtai Vanessza váz pedig remekül segítette a fiatalokat és az új játékost. 

A horvát Podravka Vegeta gárdájából érkező Milic jó benyomást tett a szurkolókra, gólokat szerzett és kiderült, hogy igazi hármas védő specialista. Gólerősen, nagyon tudatosan játszott Csekő Brigitta és a még serdülőkorú Babinszky Lara is komoly elszántsággal és bátorsággal kézilabdázott olyan rutinos játékosok között, mint Szalai Babett, Kazai Anita vagy Nick Viktória. 
A fáradtságot a közönség támogatásával is legyőző hazai csapat így meg tudta tartani az előnyét a mérkőzés végéig. Így egy nagyon bíztató, az önbizalmat mindig növelő győzelmet sikerült aratni a szintén élvonalbeli ellenféllel szemben. Azt pedig külön ki kell emelni, hogy a nehéz körülmények között lejátszott edzőmérkőzésen is maximális partner volt a mosonmagyaróvári publikum. Az összegyűlt pénz is segítség lesz, a sok utánpótlás játékos jelenléte pedig a klub erős közösségét bizonyította.  

Gyurka János: - Annak ellenére, hogy nagyon kevesen vagyunk, egész héten keményen, de remek hangulatban készült a maradék csapatunk. Ez már előre vetítette, hogy a hiányzóink ellenére is helyt tudunk állni a felkészülési mérkőzésen. Hármas célja volt ennek a találkozónak és azt gondolom, hogy mindhárom célunkat el is értük pénteken este. Bátran, ügyesen kézilabdáztak a fiatalok, megmutatták a tehetségüket, azt hogy lehet rájuk számítani a jövőben. Ehhez pedig minden segítséget, bátorítást megkaptak a csapat itthon lévő alap játékosaitól, akik igazi vezérek voltak a találkozó hatvan percében. A most nálunk készülő Bojana Milic képességeit, játékát pedig éles helyzetekben, mérkőzés körülmények között is meg tudtuk nézni.  

Vágó Attila: - Örömmel jöttünk el, használtuk ki a játék lehetőséget itt Mosonamagyaróváron és szívesen segítettük a jótékony kezdeményezést is. A létszámot tekintve jobban álltunk a hazai gárdánál, de nálunk is voltak hiányzók. Viszont pont az ilyen találkozókon derülhet ki sok minden azokról, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, tehát nagyon hasznos volt a számunkra ez a mostani összecsapás. Az első félidőben volt bennem hiányérzet ebből a szempontból néhány játékosnál, de a folytatásban már mindenki sokkal jobban kihasználta a játéklehetőséget.