SOK VOLT A HIBA

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2019.07.26.
Szombathelyi KKA – Mosonmagyaróvári KC 28 – 23 (15 – 9)
Szombathely, női kézilabda felkészülési mérkőzés, 150 néző
Aréna Savária, 2019 július 26. péntek, 16.00 óra
V: Kovács K. – Tóth J.

Szombathelyi KKA:


Sipeki – Jovetic 6 (2), Virág 2, Mitrovic 1, Gorliska 6, Bandellier 4, Mayer M. 4


Gadányi (kapus), Csire 3, Pödör R., Mayer Sz. 1, Varga N., Horváth P. 1, Szendrei


Vezetőedző: Marosán György


Mosonmagyaróvári KC:


Ferenczi – Domokos 3, Popa 1, Tilinger 5 (1), Bardi 1, Hudák 1, Hajtai 5


Dányi, Fritz (kapus), Horváth B., De Souza 4 (1), Katona 3, Szalai Zs., Lázár, Paróczai


Hétméteres: 3 / 2 illetve 3 / 2, kiállítások: 8 perc illetve 6 perc


Hat hiányzója volt ma az MKC csapatának, hiszen Herczeg és Kellermannm még a szabadságát tölti, Lancz a szlovák junior válogatottnál van, Gyimesi valamint Szarkova sérültek és Holesova bokája sem volt alkalmas a mai találkozóra.


Meglehetősen ideges hangulatban kezdődött el az edzőmérkőzés és az első negyedóra elteltével, a hazai csapat szerzett két gólos előnyt. A mezőny legnyugodtabb kézilabdázója a szombathelyiek beállója, az ukrán Gorliska volt, aki rendre kihasználta a helyzeteit és így három gólt dobott. Bognár Róbert időt is kért hamar és nyugodtabb, türelmesebb valamint pontosabb játékot kért a folytatásban. Az előnye birtokában azonban továbbra is inkább az SZKKA akarat érvényesült, pedig a vendéglátók is sok hibával kézilabdáztak. Sajnos a félidő hátralévő részében sem változott a játék képe, mert továbbra is nagyon sok technikai hiba jellemezte a találkozót, amelyben a kevesebbet rontó hazaiak hat gólos előnyt szereztek.


A második félidőben a Dányi – Katona, Popa, Tilinger, Horváth B., De Souza, Hajtai csapat kezdett. Laura Popa szerzett egy szemfüles gólt a saját térfeléről, de utána a hazaiak következtek, akik már hét góllal is vezettek. A mérkőzés következő periódusában, kevesebb találat esett, mert a védekezésben egyértelműen feljavult a csapatunk. Negyedóra elteltével így közelebb kerültünk a szombathelyi csapathoz, hiszen 24 – 20 – at mutatott az eredményjelző. Dányi Bernadett néhány szép védéssel segített, de sajnos néhány támadásunkat nem sikerült góllal befejezni góllal, pedig ekkor megtorpant a hazai csapat. Tilinger Tamara viszont értékesített két büntetőt és ezzel az utolsó öt perchez már csak két gólos hátránnyal érkeztünk. Több esélyünk is volt a felzárkózásra, de mivel sajnos eladtuk a labdákat, ezeket nem sikerült kihasználnunk. Lilja Gorliska pedig megtörte a szombathelyi csapat percek óta tartó gólcsendjét és ezután már bebiztosította a 28 – 23 – as sikerét az NB I – es újonc.


Bognár Róbert az MKC vezetőedzője:


- Hasznos volt ez a felkészülési mérkőzésünk is, de helyesebb, ha azt a szót használom, hogy tanulságos. Sok volt hiba a játékunkban, amely kapkodósra és türelmetlenre sikerült a mai találkozón. Ennél azonban nagyobb gondnak érzem, hogy mindenki egyénileg akarta megnyerni ezt a mérkőzést és ezért nem csapatként támadtunk vagy védekeztünk.


Következő mérkőzés:
Hamarosan!
Videók
összes videó