SOKRA HIVATOTT KOROSZTÁLY - BALOGH SÁNDOR U12-ES ÉRTÉKELÉSE

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2022.06.21.
Balogh Sándor a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club tapasztalt utánpótlás edzője is két csapatot irányított a tavalyi idényben. A serdülő II. évértékelést már olvashatták, így most az MKC U12 bajnoki évének összegzése következik.

- Kiváló kollégám, Vura József tavalyi nyugdíjba vonulását követően a nyáron vettem át a tizenkét évesek csoportját - kezdte a 2021/2022-es idény összegzését Balogh Sándor a csapat edzője. - Augusztus közepén kezdtük el az edzéseket és már két hét után Dunaújvárosba utaztunk a Horváth Nikolett Emléktornára. Ezen a rendezvényen jól szerepeltünk, sikerült a második helyet elérnünk és Szalay Zoé személyében különdíjat is hazahoztunk. 


- A játékos keretünket tizenöt kislány alkotta, de az U13-as csapattal készülő Fekete Maja és Szalay Zoé is hozzánk tartozott a mérkőzéseken. Az idény alatt sajnos két gyermek egészségügyi okok miatt abbahagyta a kézilabdát, viszont kettő kislány érkezett, így gyakorlatilag ugyanolyan létszámmal fejeztük be az évet. Heti három edzéssel készültünk a tornákra, plusz mindig volt egy hétvégi feladat a gyermekeknek, amikor nem volt mérkőzés. Októberben kezdődött a bajnokság, a számunkra rögtön komoly megméretéssel, mert a Győri ETO I-es csapata ellen kezdtünk. Bizony őszintén el kell mondanom, hogy a gyerekek és a szülők mellett, én is nagyon izgultam. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mire leszünk képesek egy olyan ellenfél ellen, amellyel szemben az előző idényben egyáltalán nem volt sikerélménye a csapatnak. Most viszont nem kis meglepetésre, nagyarányú, 20 - 9-es győzelmet szereztünk, ami adott egy jó alapot, kellő önbizalmat a folytatásra. Megerősített bennünket az is, hogy október végén újra Dunaújvárosba utaztunk és az Üstökös Kupa nyolc csapatos versenyében a negyedik helyen végeztünk. Itt is gazdagabbak lettünk egy különdíjjal, ugyanis Fleischakker Lilla lett a torna legjobb kapusa. 

- A tornák során húsz gyermekbajnoki mérkőzést játszottunk és az ellenfeleink között három, nagyon erős Győri ETO KC csapat is volt. Jó volt látni azonban, hogy minden mérkőzésen léptünk előre, a kislányok a szeptemberi önmagukhoz képest fejlődtek, ráadásul többen nagyon látványosan. Az edzéseinken a legnagyobb hangsúlyt az egyéni technika kialakítására, a sok futásra és játékra helyeztük. A versenykiírásban rögzített védekezési formák közül kiválasztottuk a számunkra legmegfelelőbbet és azt igyekeztünk tökéletesen elsajátítani. Meggyőződésem, hogy így a védekezésünk agresszivitása, az ellenfeleinkhez képest gyors játékunk volt az alapja annak, hogy a húsz lejátszott bajnoki mérkőzésből, tizennyolc a mi győzelmünkkel ért véget. Legnagyobb győzelmünk 42 - 0 volt a Bősárkány ellen, az egyetlen vereségünk pedig az Győri ETO KC első csapatától szenvedtük el 11 - 13 arányban. Velük a bajnokság folyamán négyszer találkoztunk, tehát háromszor legyőztük őket, így igaz ebben a korosztályban még nincs tabella vagy góllövőlista, de az biztos, hogy ezzel a mutatóval mi lettünk volna az első helyen!

- Örömmel láttam, hogy míg az idény elején csak néhány játékos szerzett gólt, később azonban egyre többen váltak gólképessé. A gyerekek szorgalma, az elvégzett edzések segítettek tehát abban, hogy az MKC U12-es csapata, egyénileg és közösségként is nagyon sokat lépett előre. Nagyon ügyes, kimondottan tehetséges kézilbadázóink vannak ebben a korosztályban, akik szép jövő előtt állnak, mert a hozzáállásuk is példamutató. 
- Szeretném még azt is megemlíteni, megköszönni, hogy a szülői közösség az egész év során példamutatóan biztatta a mérkőzések folyamán a gyerekeket! A következő szezonra augusztus 15.-én kezdjük a felkészülést. Sok feladatunk lesz, hiszen a labdaméret változásán túl, az U13-mas korosztályra vonatkozó szakmai követelményeknek is meg kell felelnünk.