Spanyol, román és norvég ellenfeleket kapott az MKC

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2023.11.23.
Bécsben kisorsolták a női kézilabda Európa-liga csoportkörét. A Motherson Mosonmagyaróvár kiemeltként várta az eseményt, és zsinórban harmadszor állhat rajthoz a legjobb 16 között.
Az óváriak a D csoportba kaptak besorolást, melléjük pedig a spanyol Malaga, a román Targu Jiu és a norvég Sola HK került.

„Kiegyenlített csoportba kerültünk – mondja Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője. A Solát már ismerjük, két szezonnal ezelőtt találkoztunk velünk a csoportkörben. A norvég kézilabda minden szinten erős, ráadásul az északi csapatok ellen sohasem lehet biztosra menni. A Malagával még nem találkoztunk, de a spanyol kézilabda jegyeit ismerjük. A Targu Jiu egy picit lefelé lóg ki a csoportból, de a román ellenfelekkel szemben mindig nehéz. Úgy gondolom, hogy három csapat fog harcolni a továbbjutásért. Az elmúlt évekhez képest most szerencsésebb volt a sorsolásunk, így remélem, hogy a nemzetközi kupában is eredményesen fogunk szerepelni.”

Az MKC január első hétvégéjén hazai pályán a Targu Jiu ellen kezdi meg a csoportkört.

„Az első benyomásunk jó, örülünk ennek a csoportnak – mondta el Tóth Eszter a Motherson Mosonmagyaróvár csapatkapitánya. A lányokkal a sorsolás alatt végig beszélgettük, együtt izgultunk. Kicsit be is zsongtunk, már most várjuk a kezdést. Az ellenfelek közül a Solát jól ismerjük, hiszen tavaly már találkoztunk. Ám mindenkit le kell győznünk, ez a célunk és a továbbjutás. Örülünk, hogy idén is itthon, a saját otthonunkban játszhatjuk ezeket a mérkőzéseket. A szurkolónk plusz energiát adnak és fantasztikus hangulatot teremtenek.”

Az EHF döntésének értelmében a Motherson Mosonmagyaróvár hazai pályán, az UFM Arénában fogadhatja az ellenfeleit.

A NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT: Nyköbing (dán), VÁC, Storhamar (norvég), Podravka Vegeta (horvát)
B-CSOPORT: Thüringer HC (német), Dunarea Braila (román), Lokomotiva Zagreb (horvát), Chambray (francia)
C-CSOPORT: CS Gloria Bistrita (román), Nantes (francia), MKS Lublin (lengyel), Bensheim/Auerbach (német)
D-CSOPORT: Motherson Mosonmagyaróvár, Málaga (spanyol), CSM Targu Jiu (román), Sola HK (norvég)
Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó