SÚLYA VAN A KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉSEKNEK

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2020.01.14.
A Motherson-Mosonmagyaróvári KC hazai pályán, a Szent István SE ellen zárja le az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság első felét. Sőt, aztán otthonában is kezdi el a második szakaszt, hiszen a jövő pénteken, az Alba FKC gárdáját fogadja. Kiemelten fontos bajnoki találkozókat játszik tehát a mosonmagyaróvári csapat a saját közönsége előtt, amelyeknek a súlyáról beszélgettünk Bognár Róbert vezetőedzővel.

- Pontosan tudjuk, hogy komoly jelentősége lesz ezeknek a találkozóknak, hiszen pontokat lehet és kell is gyűjtenünk a következő két fordulóban – kezdte a szakember. - Jelenleg még kevés pontunk van, így nem lehetünk nyugodtak, de nekünk helyezéstől pontoktól függetlenül is nyernünk kell hazai környezetben a Szent István SE ellen. Ez esetben egyébként több ponttal zárnánk a fél szezont, mint ilyenkor a tavalyi csapattal. Úgy érzem, hogy mostanság több a negatív hang a csapat teljesítményét illetően, ami persze összetett kérdés, de el kell ismernem, hogy az igazolásaink, a terveink szempontjából, bennem is van hiányérzet a szereplésünket illetően. 


- Soha nem könnyű egy olyan csapat ellen játszani, amelynek tulajdonképpen nincs semmi vesztenivalója egy mérkőzésen…
- Óriási hiba lenne, amit én nem is engedek meg, hogy becsapjuk önmagunkat és félvállról vegyük a SZISE elleni találkozót. Még azt gondolni is naivitás, hogy könnyű lesz legyőzni az újonc csapatot. Vannak volt élvonalbeli, rutinos játékosaik és valóban nem nyomja őket semmilyen teher. Pontot szereztek Békéscsabán, ami egy csapatnak sem könnyű, a Vác elleni mérkőzésükön pedig kimondottan jól is kézilabdáztak. Ezért is néztük meg, a nemrégen lejátszott Siófok - SZISE kupamérkőzést, ahol addig még a Siófok is szenvedett ellenük, amíg nem játszott elég pontosan és koncentráltan.

- A legutolsó hazai bajnoki találkozón, rendkívül hullámzó volt a mosonmagyaróvári csapat teljesítménye...
- Hetek óta ez a hullámzás a legnagyobb problémánk, ami már a most következő bajnoki találkozón sem fog beleférni. A Kisvárda elleni önbizalom nélküli, gyáva, kishitű kezdésünk után igaz volt olyan szakasz, amelyet tizenegy - kettőre megnyertünk, de végjátékban ismét a rosszabb arcunkat mutattuk. Ilyen hektikus teljesítmény után pedig hiába voltam csalódott, mert nem érdemeltünk győzelmet. Csapatként és természetesen egyénileg is sokkal jobban kell koncentrálnunk, mert a győzelmekhez legalább három - négy kiváló teljesítmény kell.

- A Siófok elleni bajnoki és a Dorog elleni Liga-Kupa találkozók melyen tanulságokkal szolgáltak és mennyiben segítették a csapat felkészülését?
- Mérkőzés környezetben tudtunk gyakorolni olyan taktikai elemeket, védekezési formákat és részfeladatokat, amelyeket a SZISE és az Alba ellen alkalmazni szeretnénk. Tisztábban látom azt is, hogy a fiatalok közül kik azok, akiknek több lehetőséget adhatok, mert velük színesebb lehet a támadó játékunk. Simona Szarková jelenlétének is örülök, akinek természetesen még vissza kell szereznie a versenyformáját, de a jelenléte is pozitív hatással van a csapatra. Annak pedig nagyon örülök, hogy Horváth Bernadett személyében van egy vezére a csapatunknak, aki a harcosságával, a védekezésével és a góljaival példát mutat a többieknek.

A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG FELFÜGGESZTETTE A VERSENYEIT!

Megértéseteket köszönjük!

Az edzőpartnerét elnézve....Dányi Berni nem babonás!

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 23., csütörtök

A Motherson-Mosonmagyaróvár kézilabdázói is egyéni edzésekkel tartják formában magukat. A játékosoktól kapott felvételekből pedig készítettünk egy összeállítást.

Közzétette: Mosonmagyaróvári Kézilabda Club – 2020. április 1., szerda