Számomra most kezdődik a bajnokság – beszélgetés a sérüléséből felépült Bízik Rékával

Szerző: Mkcse Közzétéve: 2018.10.04.
Balszerencsésen indult a szezon az MKC balszélsője Bízik Réka számára, hiszen az eddigi négy fordulóban mindössze tíz percet tudott játszani. A gólerős játékosunk hiányát pedig meg is éreztük, hiszen ő az egyik alap játékosunk a gyors támadásoknál.
Az első fordulóban lejátszott Kisvárda Master Good Se elleni bajnoki mérkőzés elején húzódott meg a jobb belső combom. Nagyon éles fájdalmat éreztem és az orvosi vizsgálatok után kiderült, hogy egy kisebb izom szakadás történt. Kellemetlen sérülés volt ez, mert igazából csak a pihenés segített, tehát várható volt, hogy néhány hétig nem tudok kézilabdázni. Lézeres és ultrahangos kezelésekkel valamint gyógytornával is próbáltunk gyorsítani a gyógyulás folyamatán és így ezen a héten már teljes intenzitással tudtam edzeni. Hosszú volt nekem ez kihagyás, de azért remélem, hogy Érden már valamennyire tudok majd segíteni a csapatnak.

Az edzések mellett, kedden este egy közös vacsora is szerepelt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club programjában. Jól sikerült ez a csapat összetartó program?

Szerintem nagyon jól sikerült az este és az én véleményem szerint fontosak az ilyen, a megszokott mindennapoktól eltérő találkozások. Első alkalommal jártunk a Marina Pizzériában és örültünk annak, hogy személyesen is megismerkedtünk a csapatunk egyik támogatójával. Nagyon kedvesek és figyelmesek voltak velünk, és így közel két órát töltöttünk az étteremben, hiszen az előételektől a desszertekig, sokféle finom ételből választhattunk. A vacsora után pedig lehetőség volt egy kis kötetlen beszélgetésre, ami ilyenkor nem is kizárólag a kézilabdázásról szólt és ezért jó kis kikapcsolódás volt a számunkra.Többen nyilatkoztak már arról, hogy ez az egy hét szünet hasznos volt az MKC számára. Viszont az is nyilvánvaló, hogy a csapat már várja az Érd elleni bajnoki találkozót.

Ennyi szünet valóban jókor jött nekünk, mert egy kicsit rendezni tudtuk a sorainkat és a sérülésekből is sikerült felépülnünk. Nem különösebben hangoztattuk, mert nem akartunk kifogásokat keresni, de elég sok gondunk volt az elmúlt fordulókban. Többen vállaltak félig sérülten a mérkőzéseket és ez például a teljes kerettel érkező MTK Budapest elleni találkozón is döntő tényező volt. A szünet alatt azonban nagyon pontosan kielemeztük a helyzetünket és így ismerjük a hibáinkat és pontosan tudjuk, hogy miben kell fejlődnünk. Viszont ugyanígy ismerjük az erényeinket is és egyértelműen azt érezzük, hogy helyünk van az első osztályban. Nem becsülhet le bennünket, a tavalyi NB I harmadik helyén végzett Érd sem és ezért biztos vagyok abban, hogy egy nagyon színvonalas mérkőzést játszunk majd szombaton. Én már játszottam az MKC színeiben olyan találkozón, ahol győzni tudtunk az Érd ellen. Ezért tudom, hogy amennyiben mindent elkövetünk érte, akkor egy bravúros eredményt is el lehet érni ott.


Rokob Péter

Következő mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvár - DKKA
2024.04.26., 18:00 óra.
UFM Aréna
Videók
összes videó